Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Práce a studium zároveň

Zdravím, s dotazem se budu asi trošku opakovat, ráda bych ale dostala co nejvíce aktuální odpovědi. Studuju prezenčně na VŠ (konkrétně práva) a chtěla bych začít u policie. V první řadě mě zajímají zkušenosti lidí, kteří při práci studují/vystudovali. Jak je to dneska s udělováním dohod na studium? Je reálné připravovat se do školy (zažádala bych si samozřejmě o individuál, proto počítám, že bych ve škole nebyla moc fyzicky), chodit na zkoušky a zároveň zvládnout ZOP a potom pracovat? A druhý dotaz na ty, kteří mají kolegy studenty. Vadí vám např. že kolega potřebuje často volno nebo to moc neřešíte?
ADEE :: Datum založení: 18. 07. 2022 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TRNKALINKA 20:16:50 07. 08. 2022
default.png
Byl jsem na mop na hlídkové službě, svého času sloužili 12hod. směny DDNN 4dny volna. První rok jsem studoval bez dohody, bylo to peklo. Velitel mi vycházel vstříc, předhazoval jsem si pořád služby, takže už to nebylo pravidelných DDNN a 4dny volna. Naopak minimum volna. Poznal jsem všechny směny (kolegy), což zpětně hodnotím spíše kladně. Na tvé otázky nejde jednoznačně odpovědět. Policistů na ulici je málo. V některých krajích zavírají služebny. Říkají tomu vzdělaně, že optimalizují výkon služby adt. Takže pokud někam nastoupíš a pak tam budeš polovinu hodin, nemůžeš se divit, že to velká část kolegů těžce nese. Dělej jednu věc pořádně. Pokud si na denním studiu a nenutí tě ekonomické podmínky, studuj popř. si najdi brigádu. Pokud tu práci potřebuješ, zvládneš to studium i s tou prací. Je to především o dohodě s tím konkrétním vedoucím a to jak s tím, s kterým budeš podepisovat to přijetí k policajtům, tak i s tím, kde budeš přímo pracovat. Opravdu se na to nedá konkrétně odpovídat.
Ať se ti daří.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 20:32:13 05. 08. 2022
default.png
Mně tehdá povolili denní studium na POLACu, 5 let mě nikdo v práci neviděl :-) Měl jsem všechno jako klasickej student, všechny volna a prázdniny, akorát jsem za to bral plat. Byly to nejhezčí léta u PČR...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QUARESS 23:17:52 27. 07. 2022
default.png
ADEE [2022-07-27 17:39:14]: Na obvod můžeš i s titulem, dost obvodaků jsou na obvodech a zůstávají tam ve spisech třeba.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANGWALD 21:59:00 27. 07. 2022
default.png
A co zkusit studijní zálohu (denní studium a 80% platu + upsání se na určitý počet let)? Pokud vím, tak to dávají Pražáci a Středočeši. Po státnicích pak jdete většinou na základní útvar na nějakou dobu ale jak kdo (na základě diplomky si vás třeba můžou vytáhnout rovnou k SKPV)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADEE 17:39:14 27. 07. 2022
default.png
Aktuálně mě čeká druhý ročník. Vím, že teoreticky bych mohla mít možnost nastoupit po VŠ na lepší pozici, ale ráda bych si to prošla od začátku. Proto bych chtěla nastoupit už teď, během školy být asi na obvodě a po škole se třeba posunout někam výš, když už budu mít nějaké zkušenosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QUARESS 15:50:51 27. 07. 2022
default.png
Nevim v jakém jsi ročníku, ale klidně bych nejdřív dodělal školu a pak můžeš nastoupit s trochou štěstí úplně jinam, než na základní útvar. Jinak proč by se to nedalo zvládnout, znám dost případů, kteří pracují, studují a mají 2 až 3 děti Spíš záleží na daném člověku než na otázce jestli se to dá zvládat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 14:41:47 27. 07. 2022
default.png
??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio