Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pořádková nebo cizinecká v Brně?

Zdravím, potřeboval bych se zeptat na Váš názor kam bych měl spíš žádat o přiřazení :D Mám za sebou úspěšně všechny testy a personální se mě ptala, ať si promyslím kam bych chtěl nastoupit. Práci u policie chci hrozně moc dělat, až tak, že je mi asi "jedno" kde bych měl sloužit. Měl jsem namyšleno klasicky k pořádkové na obvodní oddělení v rámci Brna a dál by se vidělo. Ale psycholožka mě hodně naváděla k tomu, že bych se hodil více na cizineckou, umím rusky, ukrajinsky, jsem pečlivý apod. A úplně si mě prý neumí představit jako toho univerzálního vojáka v ulici, jak sama řekla... Nevadilo by mi to ani tam ani tam. Zase ale nechci jen někde sedět na cizinecké a přepisovat nějaké informace, že by to byla moc nudná a rutinní práce... Ale vím o tom prd že. Máte prosím nějaké zajímavé informace, které nejsou běžně dostupné a které by mi třeba pomohly v rozhodování? Děkuju.
SANDOKAN :: Datum založení: 09. 10. 2022 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAFHAF 22:04:43 12. 10. 2022
default.png
Tak předně psycholožka ví o práci na jednotlivých službách asi stejně, jako diváci Policie v akci :-) takže tím bych se moc neřídil. Jazyk by se na cizině hodil, ale víc cizině, než tobě. Většina ciziny vyhoří, umí hlavně tu svojí problematiku, která je sama o sobě na hovno… řešit jestli tu někdo muže byt, nebo nemůže a pak mu dat slavně pokutu, nebo papír, že má vycestovat … a on tu stejně je, nebo přijede na jiné doklady … no, někoho to asi baví, honit si ego na nějakých východoevropanech, ale jinak je to o ničem. Viz teď “lov” uprchlíků … honička, nehoda, zranění … uprchlíci mají možnost požádat tady o ochranu … nebo dostanou příkaz k vycestovaní … a stejně dojedou do Německa, kam by dojeli už má začátku, kdyby jsme je jedině nechytali.

Šel bych tedy na obvod, udělal si alespoň Bc. a pal šel někam, kde se využije ten jazyk. Třeba na nějaký celorepublikový útvar. A nebo kamkoliv, kde tě to bude bavit a k tomu třeba jezdit na zahraniční mise.

Ale jestli tě láká šikanovat Ukrajince, tak bude cizina správná volba.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 06:48:12 10. 10. 2022
Joe.jpg
Nevím co máš na mysli ohledně činnosti "přepisovat nějaké informace". Cizinecká policie pracuje primárně v terénu, kde provádí pobytovou kontrolu cizinců. Z toho následně plyne nějaká administrativa, pokud se například nelegálně pobývající cizinec vyhošťuje. Tu administrativu ale rozhodně nedělá začínající policista. Pokud sleduješ média, tak teď zrovna má cizinecká policie práce až nad hlavu. Tvoje jazyková výbava je pro práci na cizinecké rozhodně výhoda. Záleží kam to tebe táhne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANDOKAN 08:03:15 09. 10. 2022
default.png
...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio