Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ozbrojené bezpečností sbory v IZS

Zdravím, jako téma semestrální práce jsem dostal "Ozbrojené bezpečnostní sbory v integrovaném záchranném systému" které mám blíže charakterizovat na 30 normostran. Je to celkem obsáhlé téma, tak bych se rád zeptal: 1)jaká literatura či autor stojí za nastudování? 2)Ozbrojené BS v IZS jsou pouze: PČR, ostatní ozbrojené bezpečnostní sbory (CS, VSČR, GIBS, BIS, ÚZSI), vyčleněné síly a prostředky ozbrojených sil(armáda ČR, Vojenská kancelář prezidenta republiky, hradní stráž) ?? 3) Rozdělit téma semestrální práce na ozbrojené bezpečnostní sbory v základních složkách IZS - pouze PČR a v ostatních složkách IZS?(vše viz výše zmíněné) 4) Zmiňovat obecní/městskou policii? v základních ani ostatních složkách IZS oficiálně vedena není. 5) Definovat GIVS, BIS, ÚZSI? Moc nadějí si nedělám, že získám dostatek informací o těchto úřadech. Děkuji za jakoukoliv věcnou odpověď, kritiku, či dotaz, jestli jsem něco špatně uvedl.
TUTAPEL :: Datum založení: 21. 11. 2022 :: celkem 8 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOE 06:17:53 13. 12. 2022
Joe.jpg
GHOST-COP [2022-12-09 16:25:26]:
Jasně ať si pohraje s pojmy jak chce. Má to ovšem jedno velké ALE.
V tomto typu prací se po studentech nechce, aby objevovali objevené a vymýšleli nové pojmy a nové kategorizace. Naopak se po nich chce, aby ukázali jak dobře umí pracovat se zdroji informací.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 16:25:26 09. 12. 2022
default.png
JOE [2022-12-06 13:35:37]: Když se zamyslím hlouběji nad tvým tvrzením, že OP(MP) není ozbrojeným bezpečnostním sborem, tak mi vychází více možností.

1 - Není bezpečnostním sborem (BS definuje zákon 361/2003 Sb., o sl. pom. přísl. BS)

2 - Jde o ozbrojený "sbor". Nebo to nazvat článek obce? A bezpečnostní je bezpochyby taky.

3 - Pokud si autor textu vymezí v dané práci pojmy (a nemusí je rozhodně striktně držet dle zákonů), tak klidně může pod ozbrojený BS zařadit i OP(MP).

Optikou nedotčeného civilisty je obecní policie ozbrojeným bezpečnostním sborem. I taková vojenská policie je dlé mého názoru touto optikou ozbrojeným bezpečnostním sborem.

Jde o to, jak si Tutapel pohraje s pojmy. Myšleno tak, že může odkázat na pojmy dané zákonem, ale může napsat "v této práci však s tímto pojme nakládáme tak, že pod něj řadíme i to a to a to, protože....."

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 13:35:37 06. 12. 2022
Joe.jpg
Na tohle téma je napsáno desítky závěrečných prací. Ty se dají najít na netu a tím pádem se člověk dostane ke zdrojům informací (literatuře), ze kterých tyto práce čerpaly. Osobně bych takové téma nechtěl, protože může být problém při kontrole práce (může vykazovat velké procento shody s jinými pracemi na stejné nebo podobné téma).
Obecní police jako prodloužená ruka obcí do IZS samozřejmě patří jako jiné "ostatní složky", ale není to ozbrojený bezpečnostní sbor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:45:13 23. 11. 2022
default.png
Ahoj Tutapely. Záleží, jaké máš zadání práce. Myslím ale, že si můžeš pohrát s pojmy. Bezpečnostní sbory jsou terminus technicus ze zákona č. 361/2003 Sb., o sl. pom. přísl. BS. Z toho se pak dají vyvodit ozbrojené BS.

Nebo, bude-li se ti to hodit, můžeš ve své práci operovat s pojmem ozbrojené bezpečnostní sbory i v případě OP/MP. Udělej si to k obrazu svému, ale musí to být v práci vysvětleno, aby tě na tom nemohli tahat. To je můj názor a troufám si tvrdit, že to tak funguje na většině škol.

Jinak jak už radil apep. A k tomu bych si dohledal ve veřejných zdrojích nějaké zprávy o činnosti jednotlivých složek v případě mimořádných událostí. To ti jistě pomůže (záplavy, pandemie....) A ty měšťáky bych tam dal taky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUTAPEL 12:47:53 23. 11. 2022
default.png
APEP [2022-11-22 19:45:11]: Díky za bližší info. A opravdu mám zmiňovat HZS? Ten přece ozbrojený není. Díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUTAPEL 11:44:53 23. 11. 2022
default.png
HAFHAF [2022-11-22 23:51:06]: běž si štěkat do svého topicu když neumíš napsat ani věcnej komentář zakomplexovanče

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAFHAF 23:51:06 22. 11. 2022
default.png
Asi nějaká kvalitní škola, když student má psát o IZS a přitom se neumí podívat do zákona o IZS, aby zjistil, co je a co není složka IZS.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 19:45:11 22. 11. 2022
default.png
Ale to je pěkné téma:
ad 1) přesnou literaturu nejsem schopen doporučit ale začal bych materiály co jsou na stránkách HZS a zákony, určitě se podívat na typové činnosti a pak případně navštívit knihovnu. Ještě zkusit si najít nějakou bakalářskou nebo jinou odbornou práci na podobné téma a tam se pak kouknout jakou literaturu dotyčný použil
ad 2) PČR je základní, ostatní jsou CS, VSČR a GIBS; BIS a ÚZSI jsou zpravodajské služby ty v rámci IZS nejednají
ad 3) to záleží, určitě popsat IZS jako celek, něco o HZS a pak jednotlivé BS
ad 4) to už mi přijde mimo téma, jinak můžou spadat pod ostatní, asi se na ně vztahuje i §15 ze zákona o IZS protože jsou Orgánem obce
ad 5) o GIBS je materiálu dost a ostatní řešit nemusíš viz 2

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio