Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

SPS MV Pardubice X PA ČR

Obracím se na Vás s prosbou: jsem ve 4.ročníku SŠ, chci jít dále na VŠ, ale rozhoduju se mezi PA ČR nebo SPS MV Pardubice. Po nahlédnutí do webových stránek těchto škol si nejsem jistá, zda má jedna má příbuzná pravdu, a sice že na obě školy se můžu hlásit jako civilista. Někde jsem četla, že musím být příslušníkem PČR, abych se na školu mohla hlásit (i když na PA ČR lze obojí - civilisté a policisté). Prosím, jak je to tedy u těch Pardubic?
POLAC :: Datum založení: 06. 01. 2010 :: celkem 7 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 14:14:21 12. 02. 2010
martoo.jpg
GENERACNI-SPUNT:

Naprosto souhlasím.. Sám právo studuju a měl jsem tu čest se o trestním právu bavit s absolventy PA (civil), UK, UPOL.. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že i policajt z OOP po 5-ti letech praxe, pokud hovoříme o normálním člověku, se v TZ a TŘ orientuje podstatně víc.. O vyšetřovateli, který měl za sebou klasický postup a ne metodu "vyšetřovákem snadno a rychle" ani nemluvě, tam je to naprosto jasný..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 11:50:52 12. 02. 2010
default.png
Už tady bylo o těch VŠ řečeno téměř vše. Na řadě postů u PČR je sice „tabulkově“ předepsán Bc., ale řediteli je požadováno tzv. „ucelené VŠ vzdělání“, tj.Mgr., Ing. apod. (natož pak DIS.) Možná že už se povědomí „civilů“ o absolventech polic. akademie zlepšilo, ale ještě před několika léty byl dost velký problém pokračovat v „magisterském studiu“ na nějaké jiné škole (a to i s červeným diplomem). Ti zdvořilejší vám vypočítali co vše k pokračovaní na jejich škole chybí za zkoušky. Např. na pajďáku v H.Králové (spec.pedagogika), bylo nutno dodělat zkoušku z pedagogických pavěd, čítající několik měsíců + cca 6 tisíc Kč školného,a samozřejmě předložit nějakou publikační činnost v odborné literatuře. Sice se dalo hypoteticky pokračovat ve studiu na PA, ale poptávka po magisterském vzdělání různých funkcionářů PP, inspekce, KS,MS, jejich známých apod. asi nebude jen tak zasycena. Jakési virtuální směrné číslo pro kanófutr krajských správ bylo zanedbatelné. I když se dá samozřejmě předpokládat, že na nejvyšších manažerských postech jsou ti nejschopnější a nejchytřejší lidé (než řadoví absolventi bakalářského studia PA). Co se týká uplatnění PA v civilu, tak dílčí soudní spor o zapsání absolventa PA do advokátní komory byl úspěšný. Osobně si myslím že policajt-absolvent PA který např.dělal několik let „vyšetřovatele“ na SKPV, je jako koncipient advokátní kanceláře (trestní úsek) užitečnější než leckterý absolvent práv.fakulty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLAC 07:54:02 12. 02. 2010
default.png
Děkuji moc za názory.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:23:11 11. 02. 2010
Chip.jpg
Kombinovaný studium snad už civilisté studovat nemůžou, alespoň to tak bylo před třemi lety, kdy jsem akádu dokončil. Martoo má pravdu v tom co píše, pokud si nejsi naprosto jistá, že bys chtěla být u policie a baví tě právověda, doporučoval bych spíše klasickou právnickou fakultu, Praha, Brno, Plzeň. Pokud se třeba nedostaneš k policii( a jistotu nemáš nikdy), je jejich využití daleko lepší, než u PA.
PS. Jsou te veřejné vysoké školy, ne státní. To jsou jen vojenské a PA.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 20:38:43 11. 02. 2010
martoo.jpg
PA je jistě kvalitní škola, jestli ti ale můžu poradit, vyber si jako jednu či více alternativ další státní školu.. Pokud by jsi šla z civilu je procentuálně dost nízká šance, oproti ostatním školám, na přijetí a zas takový zázrak PA není.. Taky jsem ji měl před několika lety jako jednu z alternativ, ale PA mi narazila na to, že v kombinované podobě byla naprosto neslučitelná s mým minulým civilním povoláním.. Samozřejmě s denním studiem se není o čem bavit, tam to na časovou tíseň těžko narazí:o) Dovolená mi u kombinovaného studia nestačila a zaměstnavatel neměl zájem mi nějak časově vyhovět.. Navíc s PA je problém, že se dá označit prakticky za právnické vzdělání, jenže není za právnickou školu plně uznávaná a to se může, i nemusí odrazit v tvém budoucím povolání.. Bavil jsem se o tomto tématu s několika profesory z právnických fakult.. Samozřejmě pokud v budoucnu chceš být policistkou a chceš u naší firmy budovat dlouholetou kariéru, asi povolanější škola k tomu není..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLAC 13:40:39 11. 02. 2010
default.png
Dobrá, děkuji. Zkusím PAČR. Za zkoušku nic nedám (teda možná nějaký ty peníze, no)...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:17:48 22. 01. 2010
Chip.jpg
No jasně že PA ČR! Je to vysoká škola, kde si po bakaláři můžeš udělat i magora, nedejBože i doktora!:-) To je úplnné vysokoškolské vzdělání, které ti v budoucnosti otevře žebříček k astronomicky vysokým platovým třídám. Zatímco s voškou můžeš maximálně do 7. platové. Vošky si vybírají lidé, co pro svoji funkci potřebují doplnit vzdělání a nechtějí se mořit na vysoké škole. Jinak nemá význam ji dělat. Akademie má jen jednu nevýhodu, je těžká a jako civilista je větší problém se tam dostat, než jako četník. Jestli jsi hlava otevřená, rozhodně PA ČR. Já jí taky zmáknul, takže tak těžká být zase nemůže:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio