Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Začátek ZOP

Mám takovou blbou otázku, zvlášť v této době. Ale rád bych věděl, jak je to s nástupem na ZOP. Jak to probíhá, jestli škola jede podle nějakých termínu, nebo spíše individuálně. Děkuju.
GRONHOLMM :: Datum založení: 06. 01. 2010 :: celkem 33 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DOSAN007 16:19:15 06. 05. 2010
default.png
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Právě jsem dostal zprávu, že od 1.6. nastupuji na ZOPku do Brna, bohužel jsem požadoval Prahu, ale nevyhověli mi. Jediná možnost, jak mě bylo sděleno je, že bych si s někým kdo právě nástupuje taky 1.6. do Prahy to prohodil. Není tu někdo kdo nastupuje teď 1.6 na ZOPku do Prahy a chce do Brna? rád si to vyměním....díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 13:33:47 24. 01. 2010
martoo.jpg
Budeš to mít poskládaný tak, že tě první měsíc pošlou, dle tvého zařazení, na měsíční kurz. Kurz slouží hlavně k tomu, aby sis nafasoval věci, párkrát si vystřelil, dostal placku, pistoli. Pak půjdeš na měsíc na obvod a nebo rovnou na ZOPKu. Na obvodě jezdíš jako třetí, občas tě něco nechaj napsat či nakreslit náčrtek. Pak ti přjde rozkaz, že máš jít na ZOPku. Jedná se o půlroční kurz, kde jsi zpravidla ubytován, šacen, učen (pořádková, dopravka, sřelba, spojovačka, donucovací prostředky, etika, hóóódně stručná kriminalistika, psychologie, pokud budeš mít štěstí, tak i praktické zaměstnání - řízení křižovatky, silniční kontrola, návštěva pitevny) a na konci každého týdne poslán domů. Během týdne si můžeš dělat po pracovní době co chceš, ale ráno zase fungovat. Bývají pravidelné kontroly na alkohol, drogy. Během kurzu máš nařízenou i dovolenou, takže si ji šetři. U nás se klukům stávalo, že ji neměli a pak museli různým způsobem napracovávat. Jinak si prostě budeš muset zvyknout, že člověk je číslo v řadě a občas si vyslechnout poznámku o současném stavu náboru k policii. Na konci ZOPky máš zpravidla zkoušky z teoretické části, ústní, a pak praktické, modelovky. Potom budeš poslán opět na měsíc na závěrečnou řízenou praxi ZOP, která má za úkol zjistit, jestli umíš to co musíš umět. Samozřejmě to může probíhat i v jiných časových intervalech, někdo je na obvodě před ZOPkou měsíc, někdo dva, někomu to všechno na sebe navazuje tak, že na obvod jde po absolvování celého kolotoče vzdělávání. Rozhodně ti držím palce ať se všechno povede tak jak má a v čase, který byl na to určen:o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:20:56 22. 01. 2010
Chip.jpg
Je několik nástupních termínů v kterých se nastupuje. Jako do základní školy.:-) Zatím budeš v přípravném kurzu, nebo na útvaru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio