Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mám se přidat mezi vás? - poslední otázky

Ahoj všem. Pokusím se moc nerozepisovat, protože je to pak vždycky na patnáct stránek. Ve zkratce mám pár posledních otázek, než se rozhodnu přijmout místo u PČR. Na tyhle otázky mi paní na personálním odpovídá tak neurčitě, že bych to radši slyšel od někoho ze služby. K polici nejdu primárně kvůli penězům, ale ty co nabízí základní plat jsou pro vyžití mé rodiny dostatečné. Je to spíš o tom, že po když jsem minulý rok splnil základní kurz vojenské přípravy ve Vyškově, začal jsem silně uvažovat o nějaké takové práci, kde může můžou moje schopnosti dobře sloužit. U AČR se nevidím, protože to jak se vojáci často stěhují pro ČR není pro mě. Chci využít v praxi první pomoc, vyřešit problém, nebo se mu jen třeba pokusit zabránit(ano vím, že práce není jen o tomhle, ale dalších třeba nudných úkonech - s tím nemám problém). Moje otázky jsou spíš na konkrétní fungování. Nikdy jsem na směny nedělal tak vůbec nevím co si pod tím představit. Teď už k otázkám. které se týkají především volného času, neboť máme rodinu, která je u mě na 1. místě. 1) Na "mém" obvodě to funguje prý tak, že chodí(12h) denní - noční - noční. Jak to vypadá když to převedu do kalendářních dnů? Pondělí(denní od? do?), úterý noční (od? do?), středa noční - vrátím se ve čtvrtek ráno, a pak mám v pátek a sobotu volno, a do práce jdu zase až v neděli? 2) Máte hodně přesčasů? Personální mi říkala, že vždy jednou za čtvrt(myslím) roku se časové konto vyrovnává - tedy za přesčasy je jakoby náhradní volno. 3) Má někdo z Vás zkušenosti se studiem u PČR? Je to opravdu možné začít u PČR studovat a opravdu dostanete volno na studium? 4) Dovolenou určuje nadřízený, nebo je o dohodě, kdo kdy bude mít dovolenou? (tohle bude asi individuální obvod od obvodu) 5) Čím zaměstnáváte nováčky? :) Řekněme první 2 roky (1rok výcviku nepočítám). Dostanu se ke všemu, nebo začnu nějakou podřadnou prací co nikdo nechce dělat? :D Všem děkuji za reakce, a třeba se stanem kolegy. Můj zájem o práci je opravdu spíše srdeční záležitost. Michal
MAJKLP :: Datum založení: 09. 03. 2023 :: celkem 20 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu APEP 21:10:03 11. 03. 2023
default.png
1) Služba může být rozvržena různě. Buď se dodržuje určitý systém nebo je to plánováno dle potřeby tak aby vyšly hodiny. Samozřejmě i do toho systému pak padnou různé DBA, pátrání a kdoví co ještě.
2) Přesčasy jsou jak kde, záleží na množství akcí viz. výše, nebo době kdy musí člověk zůstat v práci o přes konec směny. Za přesčasy se buď do tří měsíců vybere náhradní volno nebo jsou pak proplaceny. Záleží jak kde, někde raději nařídí náhradní volno než aby museli cokoliv platit navíc.
3) Záleží na vedení, ještě jsem teda neslyšel o případu jak uvedl pim-burger, že buď VŠ nebo odchod do C. 4astější je, že to vedení nechce povolovat a musíš si pak brát dovolenou nebo studovat ve volnu, často maximálně umožní studijní volno až na poslední ročník. Doporučuji se nejprve poptat a případně si najít nějakou školu u bydliště. U PČR je ve většině případů úplně jedno co má kdo za VŠ.
4) Vedoucí dovolenou schvaluje, může nařídit 14 dní v roce ale to snad skoro nikdo nedělá. Většinou je to o domluvě.
5) Budeš dělat všechno k čemu tě pustí, hodně záleží jak to mají nastavené.
Obecně: často se liší oddělení od oddělení i v rámci územního odboru natož mezi kraji, liší se jak vnitřní organizace tak organizace práce, záleží na obvodu kde působí (OOP ve městě kde je OHS funguje jinak než OOP na "vesnici").

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:02:14 10. 03. 2023
Pim Burger.jpg
MAJKLP [2023-03-10 15:07:07]: Jojo, placený přesčasy existují. Primárně bys právě o penězích uvažovat měl, zvlášť, pokud máš rodinu. Práce na obvodě je náročná, občas díky množství administrativy v kombinaci s často brutálími podstavy ubíjející a když do toho dostáváš ještě plat, kterej dneska dostaneš se stejným vzděláním téměř všude, ale nebudeš muset pracovat u PČR, tak tě ten optimismus a nadšení brzy opustí a spíš tě to začne štvát, protože budeš vědět, že se ti tam kupí čéjéčka za další dva lidi, který chybí a jediný způsob, jak to dodělat, je zůstat zadara přesčas nebo to nestihnout a mít problém se šéfem. Když pak prohlídneš systém a zjistíš, že většina těch píčovin, který musíš bez ohledu na jejich smysluplnost udělat, je pro výsledek věci naprosto k ničemu, shoříš brzy jako papír. A nebo nevyhoříš, makáš za tři lidi a šéf ti pak za tvojí námahu napálí 2500 Kč hrubýho roční odměnu... A potom už nejseš jen vyhořelej, ale i nasranej a ptáš se sám sebe, jestli to máš zapotřebí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAJKLP 15:07:07 10. 03. 2023
default.png
PIM-BURGER [2023-03-10 00:51:18]: Díky za odpověď. Ani jsem nevěděl, že nějaký placený přesčasy existují u PČR. Jak píšu, primárně o pěnezích to u mě není. Předpokládám, že policisté mají taky rodiny a žijou spokojeně, tak snad to tak i bude, to je pro mě priorita, vyvážit práci a volný čas. Co se týče dovolený, tak super, takhle nějak s tím počítám. S policejní akademiní nemám nejmenší problém, vlastně bych tam i chtěl, rád bych se konečně vzdělával v něčem co dělám a kde mi to k něčemu bude, v soukromém sektoru jsem zatím vždy narazil. Co se týče práce tak super, chci být užitečný a když jsem v práci tak chci pracovat. No právě to stání u muničáku nemá pro mě smysl - bavil jsem se o tom i psychologem na PSYtestech. Třikrát se mě ptal proč nejdu k armádě, tak jsem mu vysvětloval, že mě by nenaplňovalo se spoustu času připravovat na něco teoretického(i když teď možná více reálného) - chci být užitečný teď (tím nechci shazovat práci vojáků, vážím si jich, jen to není pro mě). Ještě jednou děkuju za odpověď. Michal

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 00:51:18 10. 03. 2023
Pim Burger.jpg
Nejsem u PČR, ale mám tam pár známých. Co se týče šichet, tak prostě jedeš v rytmu. Jestli tam máš mít denní/noční/noční (což mi přijde jako docela divnej rytmus), tak je to pak doplněný o určitý dny volna a pak zase znova dokola. K přesčasům ti nic neřeknu, ale spíš než na přesčasy bych se zajímal o placený přesčasy - ty jsou důležitý...:-) Myslím, že to, o čem mluvíš ty, souvisí s odpracovanejma hodinama navíc, který ale nejsou přesčasy, ale vyplynou z velkýho počtu hodin a nebo služby o svátcích. Protože PČR nedostává žádný příplatky (což je fakt tristní), tak za svátky se dává náhradní volno. Co se týče dovolený, tak si myslim, že dovolenou si určuješ ty, ale alespoň co vím já, tak se dělá dost dlouho dopředu a vedoucí to pak musí schválit. Je jasný, že všichni z obvodu si nebudou moct vzít dovolenou červenec+srpen a pak si myslím, že to je na tý dohodě. Co se týče studia, tak co zase vím od jinýho kamaráda, tak jim prostě řekl, že buď půjde studovat nebo C a pustili ho, ale ten se hlásil na Policejní akademii. Jak se policie staví k jinému studiu, ti bude muset zodpovědět někdo jinej. A co se týče páté otázky, tak samozřejmě to asi závisí oddělení od oddělení, ale práce je pravděpodobně všude dost a dávat se ti asi budou snažit všude práce co nejvíc. Je otázka, kolik toho zvládneš, ze začátku asi nic moc a budeš rád za zpracovávání nějakých přestupků a posílání na magistrát, ale neboj se, že tě někdo bude šetřit. Vzhledem k současný personální situaci po celé republice si osobně myslím, že tam spíš od kolegů bude snaha tě do všeho co nejdřív zasvětit, abys byl něco platnej a dělal co nejsložitější věci. Pokud je tvoje představa taková (zvlášť vzhledem ke zkušenosti Vyšpointu), že budeš u PČR někde na obvodě dva roky dělat práci typu hlídání muničáku, tak s tím bych fakt moc nepočítal. Na obvodě si osobně ani žádnou "podřadnou" práci neumím moc představit, protože tam prostě děláš, co je a co zvládneš. Ale třeba ti to tu někdo vyvrátí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio