Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mám se přidat mezi vás? - poslední otázky

Ahoj všem. Pokusím se moc nerozepisovat, protože je to pak vždycky na patnáct stránek. Ve zkratce mám pár posledních otázek, než se rozhodnu přijmout místo u PČR. Na tyhle otázky mi paní na personálním odpovídá tak neurčitě, že bych to radši slyšel od někoho ze služby. K polici nejdu primárně kvůli penězům, ale ty co nabízí základní plat jsou pro vyžití mé rodiny dostatečné. Je to spíš o tom, že po když jsem minulý rok splnil základní kurz vojenské přípravy ve Vyškově, začal jsem silně uvažovat o nějaké takové práci, kde může můžou moje schopnosti dobře sloužit. U AČR se nevidím, protože to jak se vojáci často stěhují pro ČR není pro mě. Chci využít v praxi první pomoc, vyřešit problém, nebo se mu jen třeba pokusit zabránit(ano vím, že práce není jen o tomhle, ale dalších třeba nudných úkonech - s tím nemám problém). Moje otázky jsou spíš na konkrétní fungování. Nikdy jsem na směny nedělal tak vůbec nevím co si pod tím představit. Teď už k otázkám. které se týkají především volného času, neboť máme rodinu, která je u mě na 1. místě. 1) Na "mém" obvodě to funguje prý tak, že chodí(12h) denní - noční - noční. Jak to vypadá když to převedu do kalendářních dnů? Pondělí(denní od? do?), úterý noční (od? do?), středa noční - vrátím se ve čtvrtek ráno, a pak mám v pátek a sobotu volno, a do práce jdu zase až v neděli? 2) Máte hodně přesčasů? Personální mi říkala, že vždy jednou za čtvrt(myslím) roku se časové konto vyrovnává - tedy za přesčasy je jakoby náhradní volno. 3) Má někdo z Vás zkušenosti se studiem u PČR? Je to opravdu možné začít u PČR studovat a opravdu dostanete volno na studium? 4) Dovolenou určuje nadřízený, nebo je o dohodě, kdo kdy bude mít dovolenou? (tohle bude asi individuální obvod od obvodu) 5) Čím zaměstnáváte nováčky? :) Řekněme první 2 roky (1rok výcviku nepočítám). Dostanu se ke všemu, nebo začnu nějakou podřadnou prací co nikdo nechce dělat? :D Všem děkuji za reakce, a třeba se stanem kolegy. Můj zájem o práci je opravdu spíše srdeční záležitost. Michal
MAJKLP :: Datum založení: 09. 03. 2023 :: celkem 20 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAFHAF 17:01:48 27. 10. 2023
default.png
Pravda je taková, že většina policistů má většinu času ve službě pohodu. Ale protože cca polovina lidí je dost líná a neschopná, tak když se po nich chce nějaká práce, nebo se jí nejde vyhnout, tak jsou z toho ve smrti. Na druhou stranu, i když je to podle nich u policie úplně strašný, tak tam většinou zůstávají další dlouhé roky, protože asi trochu tuší, že v civilu by se určitě líp neměli.

Doporučoval bych do toho jít a udělat si názor sám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BRIANA 16:01:43 27. 10. 2023
default.png
ANBERLIN [2023-04-17 14:16:05]: Proč?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAJKLP 00:18:24 01. 05. 2023
default.png
DZOBY [2023-04-22 20:36:59]: Díky, přesně tak to vidím :) Zkusím a uvidím. Už jsem potkal i pár kolegů v civilu a neříkali nic špatnýho, asi to fakt bude město od města.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DZOBY 20:36:59 22. 04. 2023
default.png
MAJKLP [2023-04-21 21:02:27]: Hele zkus a uvidíš sám, hodně záleží na vedení a na jakém útvaru budeš, já jsem u PČR naprosto spokojený, ale to je možná tím, že mám fakt na pohodu místo, jsem tam 7x měsíčně a mimo práci si vydělám jednou tolik, ale určitě do toho jdi, skončit můžeš vždycky.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAJKLP 21:02:27 21. 04. 2023
default.png
Všem díky, za přínosné komentáře. Uznávám, že si to možná moc idealizuju, ale pořád mě to láká. Jak píšete, stejně to musím poznat sám. Já do života budu rád minimálně za tu zkušenost - horší by pro mě bylo kdybych tam nešel, když už jsem takhle nadšený. Kdyby to bylo tak hrozný, tak by tam přece nikdo nepracoval :D Díky, a třeba se někdy uvidíme :)


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ONDRA_FITNESS 08:23:19 18. 04. 2023
default.png
Ano, zkušenost je nepřenositelná. Jsem u PČR druhým rokem a za tu dobu jsem si již udělal obrázek. Taky jsem šel ke sboru s ideály, nadšením apod. (Ale...). Systémově je spousta věcí špatně, ale to tady rozepisovat nebudu... Gró toho je viz moje první věta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EARI 00:32:40 18. 04. 2023
default.png
Majku, jsem u sboru teprv ctvrtym rokem, takze muj stupen vyhoreni jeste neni na levelu nekterych zdejsich vyslouzilych, nicmene co ti tu kluci pisou, je vlastne pravda.. odrazovat te od toho ale nikdo nemuze...musis to vyzkouset, jinak te to bude hlodat a hlodat..zkus a uvidis..pokud natrefis na dobreho vedouciho (coz se rovna malemu zazraku), tak je realne sance, ze te to nebude srat az tak, ze bys vyhorel driv, nez budes mit smlouvu na neurcito..zalezi kraj od kraje, uzemko od uzemka..ale hlavne chlape nikdy never personalistkam..ony fakt nakecaji nesmysly a ve finale je vsechno jinak..sam jsem se na tom spalil..ale jestli mas idealy o teto praci a ja je taky mel, tak pocitej, ze uz na zopce o ne prijdes..pamatuju si sam sebe, kdyz jsem tu pred lety psal o rady..kdybys potreboval neco vysvetlit, tak napis..nevim sice z jakeho jsi kraje a kam bys chtel jit..o dvou krajich ti muzu podat celkem detailni info kdyby neco..cus

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 17:31:33 17. 04. 2023
Cody.jpg
Zkušenost je nepřenositelná ale každý se hold musí spálit sám:)

Možná kdyby dávali méně detektivek v tv, nebo kdyby policie v akci nebyla takový afektovaný nesmysl nebo kdyby se odtajnili některé věci pod pokličkou a PČR by přišla o svoji chiméru zahalenou rouškou tajemství magické a vzrušující práce.....
Alespoň nepíšeš co mne čeká na co se připravit, jak udělat psychotesty, co na zopce, jak do urny, chci k spj prosím poraďte atd..... :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANBERLIN 14:16:05 17. 04. 2023
default.png
Napíšu ti jen jednu větu. Budeš těžce zklamaný, nemáš ani ponětí, do čeho jdeš.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAJKLP 20:10:57 11. 04. 2023
default.png
CODY [2023-04-09 23:48:45]: Díky za odpověď. I tak to zkusím, prostě mě to láká. Personalistka mi toho o práci moc neřekla, víc vím od psychologa a jak ty píšeš od kolegů - ovšem Ti pracují v mnohem větším městě, tak to teď těžko dokážu porovnat - maj i jiný systém směn atd. Vyškov mě jen posunul k uniformám(fyzicky i mentálně), vůbec nečekám, že je to stejné a naopak doufám, že je to jiné než u AČR. Díky.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio