Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Drogová minulost=stopka k přijetí do služeb. poměru

Zdravím vás, rád bych se podělil o své zkušenosti. V úterý jsem absolvoval psychologické vyšetření. Všechno proběhlo hladce, nadprůměrné výsledky v IQ testech(jak jsem později zjistil) šel jsem tam s tím že budu maximálně upřímný a budu na otázky odpovídat pravdivě. Psycholog si mě zavolal jako prvního. Celkem jsme byli 4 uchazeči a 2 psychologové. Vytáhl jsem na sebe úplně všechno. Když mi bylo 17 tak jsem blbnul s drogami a taky jsem měl problém s alkoholem. Nemám co skrývat a zatajovat. I kdybych chtěl tak by se to stejné zjistilo protože jsem byl v léčebně a mám to taky v kartě. Jsou to informace které se dají snadno ověřit. Psycholog se k mému překvapení na toto téma moc nevyptaval. Možná mě může trochu mrzet že jsem si tady nevytvořil více prostoru. Jinak jsem ale sklízel na ostatní odpovědi pozitivní reakce a celkově jsem z toho pohovoru měl dobrý pocit. Odcházel jsem s úsměvem na tváři. Pak jsem se ještě vrátil k práci, dotazníky a další otázky, fakt toho bylo hodně. Domluvili jsme se že výsledky mi řekne v pátek po fyzických testech na kterých byl taky. Na fyzické jsem oproti psycho šel v klidu, hravě jsem je zvládnul a sebevědomě jsem šel za psychologem do kanclu. Už jsem tomu opravdu věřil. Psycholog mi sdělil výsledky které byly velice dobré: slušné IQ testy a kromě problému s únavou nic nenašel. Řekl že jsem vyrovnaný, asertivní, odolný, silný a že zkrátka splňuji všechny atributy dobrého policisty. A o to víc mě prej bude mrzet závěr který zní osobnostně nezpůsobilý. Stopku vystavila moje minulost co na tom že už skoro 6 let prokazatelně abstinuju a jsem dobře poskládaný. Mrzí mě to, převládá ve mě zklamání, ale nesmí to zanechat pachuť. Vím že jsem do toho dal maximum, nebylo to o tom že jsi to jenom zkusím, opravdu jsem makal a rval jsem se o to ikdyz jsem asi věděl že jdu do předem prohraného boje. Aby bylo jasno tak výsledek respektuju a nebudu to bojkotovat, ale zajímalo by mě co si o tom myslíte vy. Je to opravdu důvod toho člověka odmítnout ? Možná že si to ten psycholog nechtěl vzít na svoje triko ? Vždyť je zodpovědný za člověka kterého pošle dál. Myslíte že kdybych natrefil na někoho jiného tak by to vypadalo jinak ? A nebo se na mě budou dívat jinak až budu abstinovat třeba 10 let ? Nezdá se mi že by policisté byli svatá elita, jsou to obyčejní lidé a každý má nějakou minulost, já jsem vsadil na upřímnost a jsem na sebe hrdý nejenom na přijímací řízení které v podstatě můžu brát za úspěšné, ale i na svůj život. No a všichni víme jak je to s drogami na policejních školách takže asi tak. Snad tady to fórum není mrtvé a dočkám se nějakých odpovědí, hlavně by mě zajímalo co si o tom myslí aktivní příslušníci. Mockrát děkuji.
KAMEN540 :: Datum založení: 12. 03. 2023 :: celkem 18 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 22:32:02 14. 03. 2023
default.png
tak jako začal jsi docela pěkně, znělo to rozumně a dá se říci, že bych s tebou asi aj souhlasil a byl na tvé straně, ale nakonec jsi to krásně zazdil tím

" No a všichni víme jak je to s drogami na policejních školách"

To bych se teda rád nechal poučit, ale každopádně jsem rád, že jsi se naším kolegou nestal...


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 21:54:06 14. 03. 2023
default.png
TRNKALINKA [2023-03-14 09:35:47]: Ahoj. Je to škoda. Výsledky pěkné, motivace asi dobrá. Je možné, že se bojí té abstinence, mohla se mu zdát krátká a tudíž ty rizikový. Zároveň nevím spoustu dalších věcí, co jsi nám nenapsal a ono zjistili.
Na druhou stranu si říkám, že by možná o tomhle měl rozhodnout psychiatr v rámci zdravotní prohlídky. Třeba za pár let bude situace lepší.
Nevím, jak dneska co frčí na policejních školách a ano, příslušníci nejsou svatí. A ano, psychologové hodněkrát pustili časovanou bombu dál. Psychologie není exaktní věda a hodně se do psychodiagnostika promítají postoje a zkušenosti diagnostika. Je to všechno se vším.....
Můžeš zkusit odvolání k hlavnímu psychologovi (třeba s nějakým "dobrozdáním" a prognózou od praktika nebo adiktologa apod.), není to bojkot, ale využití práva na druhou šanci ve stejném čase.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 09:35:47 14. 03. 2023
default.png
Ahoj, tak jak si to popsal, bych s tebou jako s případným kolegou neměl problém. Není moc lidí, kteří se dokáží vyhrabat z úplného dna a existují - fungují stabilně dál. Každý člověk může udělat chybu, každý může sklouznout a opravdu každý může dělat neuvěřitelné blbosti. Je to totiž jen otázka okolností. A jestli si někdo říká-mě se to stát nemůže... O to víc si osobně vážím, každého kdo má nějako sebereflexi a je schopný a ochotný věci měnit. No nepřijetím k PČR život nekončí. Znáš konkrétní důvod? Ptal si se psychologa, jestli by mělo cenu to zkusit za 2 roky?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 06:29:13 14. 03. 2023
default.png
No obecně převládá přístup "Jednou feťák, pořád feťák", takže by jsi měl nejspíš problémy u kolegů. A co teprve až by jsi na ulici musel řešit lidí ze svojí "minulosti".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio