Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Drogová minulost=stopka k přijetí do služeb. poměru

Zdravím vás, rád bych se podělil o své zkušenosti. V úterý jsem absolvoval psychologické vyšetření. Všechno proběhlo hladce, nadprůměrné výsledky v IQ testech(jak jsem později zjistil) šel jsem tam s tím že budu maximálně upřímný a budu na otázky odpovídat pravdivě. Psycholog si mě zavolal jako prvního. Celkem jsme byli 4 uchazeči a 2 psychologové. Vytáhl jsem na sebe úplně všechno. Když mi bylo 17 tak jsem blbnul s drogami a taky jsem měl problém s alkoholem. Nemám co skrývat a zatajovat. I kdybych chtěl tak by se to stejné zjistilo protože jsem byl v léčebně a mám to taky v kartě. Jsou to informace které se dají snadno ověřit. Psycholog se k mému překvapení na toto téma moc nevyptaval. Možná mě může trochu mrzet že jsem si tady nevytvořil více prostoru. Jinak jsem ale sklízel na ostatní odpovědi pozitivní reakce a celkově jsem z toho pohovoru měl dobrý pocit. Odcházel jsem s úsměvem na tváři. Pak jsem se ještě vrátil k práci, dotazníky a další otázky, fakt toho bylo hodně. Domluvili jsme se že výsledky mi řekne v pátek po fyzických testech na kterých byl taky. Na fyzické jsem oproti psycho šel v klidu, hravě jsem je zvládnul a sebevědomě jsem šel za psychologem do kanclu. Už jsem tomu opravdu věřil. Psycholog mi sdělil výsledky které byly velice dobré: slušné IQ testy a kromě problému s únavou nic nenašel. Řekl že jsem vyrovnaný, asertivní, odolný, silný a že zkrátka splňuji všechny atributy dobrého policisty. A o to víc mě prej bude mrzet závěr který zní osobnostně nezpůsobilý. Stopku vystavila moje minulost co na tom že už skoro 6 let prokazatelně abstinuju a jsem dobře poskládaný. Mrzí mě to, převládá ve mě zklamání, ale nesmí to zanechat pachuť. Vím že jsem do toho dal maximum, nebylo to o tom že jsi to jenom zkusím, opravdu jsem makal a rval jsem se o to ikdyz jsem asi věděl že jdu do předem prohraného boje. Aby bylo jasno tak výsledek respektuju a nebudu to bojkotovat, ale zajímalo by mě co si o tom myslíte vy. Je to opravdu důvod toho člověka odmítnout ? Možná že si to ten psycholog nechtěl vzít na svoje triko ? Vždyť je zodpovědný za člověka kterého pošle dál. Myslíte že kdybych natrefil na někoho jiného tak by to vypadalo jinak ? A nebo se na mě budou dívat jinak až budu abstinovat třeba 10 let ? Nezdá se mi že by policisté byli svatá elita, jsou to obyčejní lidé a každý má nějakou minulost, já jsem vsadil na upřímnost a jsem na sebe hrdý nejenom na přijímací řízení které v podstatě můžu brát za úspěšné, ale i na svůj život. No a všichni víme jak je to s drogami na policejních školách takže asi tak. Snad tady to fórum není mrtvé a dočkám se nějakých odpovědí, hlavně by mě zajímalo co si o tom myslí aktivní příslušníci. Mockrát děkuji.
KAMEN540 :: Datum založení: 12. 03. 2023 :: celkem 18 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAMEN540 19:02:10 18. 03. 2023
default.png
GUSTAV-ZELENY [2023-03-14 22:32:02]: Dobře díky že jsi odpověděl

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAMEN540 19:01:33 18. 03. 2023
default.png
REPLY:GHOST-COP:73794-1:2023-03-14 21:54:0 Díky za podporu. Chápu že pro psychologa je těžké za takovou krátkou chvíli posoudit jaký ten člověk je. 6 hodin píšu testy u toho mě může pozorovat jen na kameře a pak 20 minut rozhovor to je málo ikdyž se říká že dobrému psychologovi stačí čmáranice stromu a zjistí toho hodně. S tím adiktologem máš pravdu. Možná mi chyběla důraznost a průbojnost. Mohl jsem zajít do léčebny za svým psychologem adiktologem u kterých jsem byl. Mají tam o mě hodně záznamů, něco by mi třeba zapsali nebo mohli taky zavolat policejnímu psychologovi. Určitě by mu poskytli různé dokumenty a záznamy z mého léčení. Jinak dělám ve volném čase terénního asistenta v kačku. Sbírám jehly a dělám prevenci. S léčebnou jsem v kontaktu a pravidelně se účastním absolventskych srazů kde předávám zkušenosti z venku aktuálním členům komunity a taky mám možnost se pobavit s abstinenty. Také tam vždy podstupuju testy na drogy aby k pacientům nepouštěli nikoho rizikového. Takže tu abstinenci mám jak prokázat. Materiálu by se našlo hodně. Psychologovi jsem toho řekl hodně ale, toho času prostě chybělo. Jak říkám asi jsem měl být aktivnější. Nicméně já si teď v klidu dodělám maturitu to mi vyjde akorát na ty 2 roky a pak se uvidí co dál

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAMEN540 18:04:02 18. 03. 2023
default.png
TRNKALINKA [2023-03-14 09:35:47]: Ahoj díky za odpověď, je to boj na celý život. Ano asi jsem měl být iniciativnější a vést psychologa a získat si víc času aby můj případ detailněji prozkoumali.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAMEN540 17:56:28 18. 03. 2023
default.png
APEP [2023-03-14 06:29:13]: Ano je pravda že závislost je na celý život a je to nevyléčitelná nemoc. Když si člověk nedá pozor tak může ze dne na den ocitnout tam kde byl a je to velice rychlé. A co se týče těch lidí z mojí minulosti. Poslední 3 roky pracuju jako ostraha prodejny. Nechci to srovnávat s prací policie, ale ochranka potká různé lidi se kterými musí řešit problémy a nejenom krádeže. Nějakou dobu to trvá ale i tady si člověk musí získat respekt no a teď tady mám klid. Občas se ukáže někdo kdo tady dřív kradl, ale víceméně stejní lidé. Od psychotestů jsem měl 3 záchyty a s policisty jsem se o mém výsledku bavil. S některými se už za tu dobu znám víc a divili se celkem. Přeju hezký den

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 22:32:02 14. 03. 2023
default.png
tak jako začal jsi docela pěkně, znělo to rozumně a dá se říci, že bych s tebou asi aj souhlasil a byl na tvé straně, ale nakonec jsi to krásně zazdil tím

" No a všichni víme jak je to s drogami na policejních školách"

To bych se teda rád nechal poučit, ale každopádně jsem rád, že jsi se naším kolegou nestal...


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 21:54:06 14. 03. 2023
default.png
TRNKALINKA [2023-03-14 09:35:47]: Ahoj. Je to škoda. Výsledky pěkné, motivace asi dobrá. Je možné, že se bojí té abstinence, mohla se mu zdát krátká a tudíž ty rizikový. Zároveň nevím spoustu dalších věcí, co jsi nám nenapsal a ono zjistili.
Na druhou stranu si říkám, že by možná o tomhle měl rozhodnout psychiatr v rámci zdravotní prohlídky. Třeba za pár let bude situace lepší.
Nevím, jak dneska co frčí na policejních školách a ano, příslušníci nejsou svatí. A ano, psychologové hodněkrát pustili časovanou bombu dál. Psychologie není exaktní věda a hodně se do psychodiagnostika promítají postoje a zkušenosti diagnostika. Je to všechno se vším.....
Můžeš zkusit odvolání k hlavnímu psychologovi (třeba s nějakým "dobrozdáním" a prognózou od praktika nebo adiktologa apod.), není to bojkot, ale využití práva na druhou šanci ve stejném čase.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 09:35:47 14. 03. 2023
default.png
Ahoj, tak jak si to popsal, bych s tebou jako s případným kolegou neměl problém. Není moc lidí, kteří se dokáží vyhrabat z úplného dna a existují - fungují stabilně dál. Každý člověk může udělat chybu, každý může sklouznout a opravdu každý může dělat neuvěřitelné blbosti. Je to totiž jen otázka okolností. A jestli si někdo říká-mě se to stát nemůže... O to víc si osobně vážím, každého kdo má nějako sebereflexi a je schopný a ochotný věci měnit. No nepřijetím k PČR život nekončí. Znáš konkrétní důvod? Ptal si se psychologa, jestli by mělo cenu to zkusit za 2 roky?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 06:29:13 14. 03. 2023
default.png
No obecně převládá přístup "Jednou feťák, pořád feťák", takže by jsi měl nejspíš problémy u kolegů. A co teprve až by jsi na ulici musel řešit lidí ze svojí "minulosti".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio