Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ohlédnutí : Jak se reformuje policie po Gruzínsku? Radikálně! (REDAKCE)

Ohlédnutí : Jak se reformuje policie po Gruzínsku? Radikálně!
Giorgi Kandelaki
Foto: ČvT
V minulém roce jsme uveřejnili  rozhovor  o neobvykle radikální reformě policie v Gruzii.V současných dnech chceme připomenout čtenářům jak probíhala reforma před válkou. Hovořili jsem o ní s Giorgim Kandelakim, poradcem současného prezidenta Gruzie Michaila Saakašviliho. Prezident Saakašvili nastoupil do úřadu v listopadu 2003 po "Růžové revoluci" a reformu policejního sboru stanovil jako jednu z priorit své vlády.
Autor: 0
Publikováno: 12. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 12:42:23 16. 10. 2015
Chip.jpg
Už jsem to jednou četl a už tehdy jsem si řekl že to jsou kecy ze kterých se sypou drtiny a navíc naprosta dehonestace práce policie. Jak by mohli propustit většinu policistů a nabrat nové? 1)Počet lidí ochotných tuhle práci dělat, kteří navíc projdou sítem zdravotních, fyzických a psychologických testů je silně omezen. Pokud by jich chtěli najednou nabrat nějaké závratné množství, znamenalo by to radikální snížení kvality přijímaných. 2) Samotné přijímací řízení a ZOP má jen omezenou propustnost a prostě není možno během roku nabrat, vystrojit a vyškolit tisíce lidí. 3) I kdyby se tenhle kousek podařil, co takový rychlokvašný policista bude na ulici dělat? Kde získá návyky, místní a osobní znalost atd? Policista zraje jako víno a trvá několik let než se rozkouká a začne orientovat. To mluvím jen o základních útvarech, ne o specializovaných, kde je potřeba znalostí a zkušeností ještě vyšší. Z toho plyne jediné. Tohle povídaní je lež jako věž. Jediné co se patrně stalo, je přijetí pár mladých, fotogenických lidiček, které navlékli do mundůrů a pár politiků se s nimi vyfotilo.Ale to není nic nového ani tady! Langer se taky fotil u projektu P 100O a mimo pár nalakovaných fasád z toho nebylo nic. Prostě trocha lží, podvodů na které se politici zviditelní a karavana starých, zkušených mezků jde dál...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KISSCKY2015 20:36:24 15. 10. 2015
kisscky2015.jpg
Mé jméno je slečna Sarah, pošlete mi masáž přímo a rovnou do mé soukromé e-mailovou adresu a řekni mi víc o sobě
(sarah.ss109@outlook.com) díky Sarah.
.........................
My name is miss Sarah, send me a massage directly and straight to my private email address and tell me more about yourself
(sarah.ss109@outlook.com) thanks Sarah.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 17:37:57 12. 08. 2008
Pim Burger.jpg
Zhnusený Nejde o to, jak to tam v současnosti vypadá. Taky jsem nebyl v Gruzii a nedokážu ani dost dobře posoudit, nakolik se nová reforma policie osvědčila, ale obdivuju to, jak radikálně se snaží situaci vzniklou v sovětské minulosti řešit. Myslím, že třeba v jiných bývalých zemích sovětského bloku, je taková reforma nebo alespoň snaha o reformu hudbou vzdálené budoucnosti. Jako příklad můžu uvést Uzbekistán. Mám kamarádku, která startuje na OH za Kazachstán, ale žije v ČR. Když přespávala v Uzbekistánu v hotelu, tak jejich pokoje vykradli. Ráno přišel sám velitel místní policie, aby to vyšetřil - a na nohou měl boty jednoho člena výpravy. A myslím, že přesně těmto případům se Gruzie snaží zabránit a za to si zaslouží obdiv.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 16:54:20 12. 08. 2008
default.png
Korupce "Policisté nedostávali žádný plat a žili jenom z úplatků,tak jsme je všechny propustili". A potom jsme nabrali nové policisty,kteří už dostávají plat a úplatky neberou. Tak oni se diví,že polda (může to být kdokoliv jiný),který nedostane plat,tak bere úplatky a potom ho za to ještě vyhodí.No,tak to je opravdu na palici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 15:14:44 12. 08. 2008
default.png
východní státy Chlapi, možná tak Estonsko, Lotyšsko, Litva - tam tomu věřím, že to funguje a dokázali se vypořádat s minulostí a možná i s budoucností. Ale v Gruzii? Nevim,nechci s váma být ve při, nebyl jsem tam, neviděl jsem ty reformy, ale zrovna tam se mi to moc nezdá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:34:12 12. 08. 2008
honzad..jpg
zhnuseny: Mozna by ti z toho mohlo vyplynout, ze nejsme takove hvezdy jak si sami o sobe myslime. A ze v zemich ktere povazujeme za vychod (treba take pobaltske republiky) meli podstatne horsi startovani pozici a presto dokazali sve staty od doby rozpadu SSSR reformovat zpusobem o jkem se nam ani nezda. Neknucej a makaj. A taky se NA ROZDIL OD NAS se pokouseji vyporadat s minulosti. Jelikoz jim je jasne ze bez toho by neslo o zadne reformy, ale o potemkinovy vesnice. Jaksi jsou schopni si uvedomit (a dokonce vtelit do praxe) treba i to, ze ČEKA a čekisti nebyli policejni zadna elita, ale banda vrahu a zlocinecka organizace , ktera poslednich 60 let tyranizovala jejich obyvatele. Az si u nas nalejeme cisteho vina a budeme se pokouset s tim vyporadat, mozny ty "vychodni" staty dozeneme. A pro legraci muzeme treba zacit tim, ze jako v Litve zakazeme pod trestem uzivat smybol srpu a kladiva, nebot je to symbol stejne krvavy jako hakovy kriz. A k otmu muzeme doda treba to, ze dustojni ci spolupracovnik StB by mel mit stejny spolecensky statut jako dustojnik ci spolupracovnik geheimstaatpolizei. Jo.. rposte se smir s tim, ze i zeme na "vychode" nas bez problemu predbehnou a budeme se od nich mozna ucit, jelikos si na rozdil od nas dokazali nalit cisteho vina o sobe a sve minulosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:29:55 12. 08. 2008
Pim Burger.jpg
Zhnusený Spíše naopak bych to viděl jako důkaz toho, že když je politická vůle, tak jde všechno. Osobně spíše gruzínskou vládu obdivuju, že dokázala udělat tak radikální krok místo toho, aby jen pokračovala v stávajících praktikách. Není to návod na to, jak provést reformu u nás, ale důkaz toho, že když se chce, tak to prostě jde.A co se týče 300 euro, tak pro tebe je to možná málo, ale pro Gruzínce to může být nadprůměrný plat. A to chtěl podle mě autor říct.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 10:33:36 12. 08. 2008
default.png
Gruzie No Gruzií a reformou tam bych se raději moc neoháněl. Proč najednou ta změna kursu, teď se inspirujeme reformama na východě? (Slovensko, Gruzie). To jsme zjistili, že nejsme schopni zaplatit policisty jako na západě a je jednoduší většinu propustit a zbytku dát plat 300 euro?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio