Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Právo: Technika pro boj se zloději aut leží ladem (REDAKCE)

Právo: Technika pro boj se zloději aut leží ladem

Foto: ilustrační
Zhruba osm desítek počítačů systému Look, který umožňuje policistům okamžitě porovnat poznávací značky aut s databází vozidel odcizených kdekoliv v Evropě, leží už skoro půl roku nečinně v policejním skladu. Tuto informaci přinesl deník Právo.
Autor: redakce
Publikováno: 03. 05. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FRANTA 18:02:35 03. 05. 2008
default.png
LOOK našeptáveči, je dobré, že jsi zde ozřejmil problematiku systému LOOK, ale je zarážející, že naši nej nej nej neví co a jak a jak to komentovat. No a v tom je asi ten základní problém. Holt chybí tady komunikace a výměna informací. Byť mezi "blátošlapy" a "manažery".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NASEPTAVAC 17:33:15 03. 05. 2008
default.png
klasická mediální hra nebo nevědomost Nevím jak článek vznikl, ale pravděpodobně si nějaký frustrovaný četník postěžoval, málo bystrý novinář se toho chytil a neinformovaný náměstek nevěděl co na to říct. Skutečnost se má tak, že LOOK z hraničních přechodů je konstruován na minimální rychlost cca 30 km/h, kterou vozidla na přechodech jezdili. V praxi by se tedy musel vybudovat nějaký retardér a příčné pruhy, které by vozidla zpomalili a teprve tam by tento "hraniční" LOOK byl funkční. To je tedy celý problém nenasazené techniky. Pokud najdete místo, kam jej lze umístit, jistě jej dostanete. Já o žádném takovém nevím. Novější systémy již nejsou omezeny rychlostí a můžou být například i na mýtných branách. Toť vše.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 13:05:52 03. 05. 2008
is.jpg
Věci na skladě nikdo nezničí ani neopotřebuje... Nikomu (z výše postavených) zřejmě nedochází, že technika zastarává. Proč přemýšlet nad využití techniky (popř. alternativním využití), když to můžou nechat "skované" na skladě...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:17:40 03. 05. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Chtěl bych říct, že mně to překvapuje, ale u policie dělám 9 let takže mně to prostě nepřekvapuje. Takových věcí co by policisté zužitkovali a leží nečinně ve skladu budou desítky druhů. Od jednoduchých pomůcek až po složitá zařízení. U policie je bežná praxe nakupovat na sklad. :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio