Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Fejeton Lukáše Heinze: Bát se a nevšímat? (REDAKCE)

Fejeton Lukáše Heinze: Bát se a nevšímat?

Foto: ilustrační
Vím, že jsem říkal, že s fejetony končím, protože lidem, kterým je všechno jedno, žádný fejeton nepomůže. No ale prostě mi to nedá. Jsem hubatý chlap, protože si mně policie tak vychovala. Chyba učitelů na SPŠ v Hrdlořežích.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 07. 05. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PRAP-FEDOF 13:05:40 13. 05. 2008
default.png
Nebát se a všímat. Pane kolego.Mám odslouženo více jak 3 x ty .Ten zákon č.361/2003 Sb . jsem i když se ti to zdá jako má nevědomost,schválně napsal jinak,protože jsem nevěřil tomu, že jsi policista.Ale podle všeho jsi.Vybral jsem z předchozího tvého článku několik vět: Připomíná mi to trochu komunismus, který byl režimem bez chyby, tedy alespoň podle tehdejších tvrzení, stejně jako nacismus apod. Jací asi budou ti svačinkoví policisté? Ale hlavně mně zaráží to prázdné heslo POMÁHAT A CHRÁNIT. Policie totiž není schopna chránit ani své lidi a o pomáháni nemluvě. Policista, který se dostane do křížku s lumpem se prostě odepíše jako materiál, možná i rychleji, no a šup sem s dalším. S policisty, kteří mají jakýkoliv problém se prostě u policie zachází jako s malomocnými Vzhledem k tomu, že současný trend u policie je zbavit se každého kdo chybu udělá, je překvapující, že se k policii vůbec někdo hlásí. Není tedy divu, že jakýkoliv funkcionář nechce přiznat svoji chybu a raději použije systém padajícího kamene. Policie potřebuje sama chránit sebe ,ale před takovým lidmi jako jsi ty.Předpokládám, že jsem o mnoho starší než ty,ale komunismus jsem nezažil.Pokud si tyto věty přečte osoba neznalá poměrů u policie, tak si musí zákonitě myslet to co se snaží vnutit čtenářům ty.Že policie ČR je spolek hluchoněmých mnichů,kteří svým podřízeným způsobují zlo a při sebemenším pochybení mají padáka. Proto jsem chtěl,aby jsi poukázal na jednotlivé případy, které můžeš podložit.A co jsi proto udělal,aby se křivda nestala dále. Co se týče Petrunky,tak si osobně myslím, že k dějům ,které ve svých článcích popisuje skutečně došlo,ale z vlastní praxe,protože jsem útok se zraněním taky zažil, jsem přesvědčen že postup svých nadřízených při zranění policistů určitě není možný. Je možná pravda, že vzhledem ke svému zranění tyto postupy za svou osobu takto vnímala a i dodnes je tak vnímá.A vážím si ji proto i když můj názor pro ní není moc přijatelný, protože měla odvahu a postavila se proti svým nadřízeným,protože věří ve spravedlnost.A to je základ osobnosti pro policistu.Kdešto ty se projevuješ úplně jinak.Jak to jsi si možná vyčetl z mých názorů.Překvapuje mě, že policisté v délce praxe jak uvádíš ty dokáži ohodnotit smysl ,podstatu práce lidí u tak velikého kolosu,jako je policie, což mě a nejen mě uráží. Musíš si zvyknout na to, že můžeš projevit svůj názor nebo přesvědčení, ale i to , že tvůj názor taky někdo nesdílí a má názor protichůdný.Přeji ti,abys se nemusel tolik rozčilovat se svou práci nadřízenými i různými pracovními problémy a že poldové jsou pouze lidi musím souhlasit ,protože každý z nás dělá chyby,ale není pouze tím, že jsme poldové.Ahoj.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 23:30:40 12. 05. 2008
default.png
Re: prap. Fedofe Praporečníku Fedofe, už jsem měj obavu, že už sis to také „napsal“. Jinak oceňuji tvůj neutuchající optimismus (bohužel asi není moc nakažlivý). Mám podezření , že po zavedení tržního hospodářství pana profesora k vám do Horní Dolní nejen že zrušili dopravní obslužnost (jako nám), ale že už tam ani nechodí denní tisk. V opačném případě by jsi nemohl napsat, že veřejnost neví jak to u nás chodí. Chodí to prostě tak, jako v tomto bantustanu vše ostatní. Bylo zajímavé dnes poslouchat výstupy ze soudního jednání s advokátkou Benešovou, která v rozhlase nazvala některé soudní celebrity justiční mafií. Škoda jen, že paní vrchní státní zástupkyně Vesecká některé protagonisty kausy „Čunek“odmítla zbavit mlčenlivosti (proč asi??!).Že by se jednalo o státní tajemství strategického významu? Dokonce se prý v průběhu vyšetřování o tento případ zajímal u dozorujícího stát.zástupce i neministr policie. Když už ti kolega opravil ten překlep u té 361…, tak ještě jeden drobný detail.Několikrát si zde psal o „Služebním zákoně“, tento se však netýká přísl. ve služebním poměru, ale civilních zaměstnanců v orgánech státní správy. Jeho účinnost již také byla několikrát odložena, neboť se některým politikům nehodí zajména institut „definitivy pro zaměstnance.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:13:19 12. 05. 2008
Lukas Heinz.jpg
re prap. Fedof nevím jestli mluvíš ke mně pane (snad kolego, ale trochu tě poopravím. Žádný zákon 361/1993 Sb neexistuje to jen pro tvoji informaci. Snad si myslel zákon 361/2003 Sb. což je Zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Pak ještě existuje zákon 361/2000 Sb což je současný Zákon o provozu na pozemních komunikacích a ten si zřejmě nemyslel. To jen tak pro pořádek. Odslouženo mám 9 let na ulici, pokud se ptáš a za celou tu dobu jsem byl schopen naučit se alespoň čísla zákonů a rok sbírky. A musím se pochlubit znám i obsah těchto zákonů. ne nazpamět to ne, ale když nevím mám ty zákony v psané formě pořád u sebe. Další věc je ta, že sis asi můj článek ani nepřečetl, nebo si omylem vstoupil na jiné fórum. Nevím koho bych měl házet do jednoho pytle. Jsem rád, že si vážíš Petřiných činů, já také, ale možná bys mohl rozvést v čem s ní nesouhlasíš.Nevím komu bych měl co hlásit. Moje nadřízení se ke mně v současné době chovají dobře, což nelze bohužel říct o všech nadřízených. Byly chvilky kdy jsem byl se svými nadřízenými ve sporu, ale vždycky jsme si to dokázali vyříkat mezi sebou. V současné době si nemůžu stěžovat až na občasnou náladovost šéfů. Někteří dokonce mé aktivity podporují. Píšu především pravdu tak jak ji vidím ze svého pohledu. Pokud se ti tedy moje pravda hloupá a drzá pak je to čistě tvá věc, já to tak nevidím. je to totiž tvůj subjektivní pohled stejně jako v článku je ten můj. A nakonec pokud by sis můj článek skutečně přečetl zjistíš, že mi v něm jde o to, že i poldové jsou lidi a lidi dělají chyby. Nelze tedy tvrdit, že policie je bezchybná. Pokud udělám chybu musím nést důsledky této chyby, ale nelze praktikovat systém pana ministra, že kdo dělá chyby se pro policii nehodí. Člověk je tvor omylný a měl by se ze svých chyb především poučit a o to mi v článku jde. Zkus si to přečíst znovu a pořádně. Popřemýšlej nad textem a pak to zkus napsat na fórum něco co má hlavu a patu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PRAP-FEDOF 15:15:22 12. 05. 2008
default.png
Pomáhat a chránit hlupáky u polici?! No myslím si kolego, že tady třepeš nesmysly.Nevím kolik máš odsouženo,ale házet všechny poldy do jednoho pytle a to si většina poctivých a slušných určitě nezaslouží. Napiš kdy ,kde a kdo co udělal a hlavně napiš kde jsi to hlásil a komu, a pak budeš hrdina.Jako Petruna s kterou sice moc nesouhlasím, ale vážím si ji za to, že se nebojí poukázat na zlo,které se stalo, nebo si alespoň myslí, že se stalo..Vidím, že jsi tak chytrej, že ani nevíš kdo řídí polici, tak ti doporučím prostudovat si zák.č.283/91 Sb, a 361/93 Sb. Píšeš tak hloupě a drze, jak píši některé bulváry, že poldové kradou a jezdí ožralí,protože některý jedinec selhal a byl taky polda. Pamatuj si,každý se má tak jak si to udělá a to, že s tebou zachází šéfové tak jak píšeš je tvá chyba, že jim to dovoluješ.Uvědom si, že toto není interní server jako intranet PČR a co si asi ostatní lidi,kteří neví jak to u nás chodí o nás pomyslí?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 19:58:42 08. 05. 2008
Lukas Heinz.jpg
re goor00 Nějaké návrhy na zlepšení bych měl. To by ovšem musela být valná část policistů odborově organizovaná a aktivní. V současné době většina poldů spoléhá na to, že to za ně někdo zařídí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 16:15:44 08. 05. 2008
default.png
Je to napsáno dobře a dá se s tím jen souhlasit. Jediné s čím nesouhlasím je závěr s tím režimem, protože zde nebyl komunismus ale socialismus sice to vypadá podobně, ale není. Jinak jsem očekával i nějaké nápady na změny, když byl v názvu otazník a sám píšeš, že bezduché tlachání je darmo platné. Já osobně s naším vedením již bojuji delší dobu, ale zatím jsem se moc úspěchů nedočkal maximálně nemám prémie, ale zase když mi něco nedají nemohou mi to vzít :D.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENNIS 11:55:25 08. 05. 2008
default.png
Luky... k tomuto není třeba komentářů, trefné a, bohužel, pravdivé... ach jo :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRUNA 07:38:36 08. 05. 2008
default.png
Stádo ovcí verzus bača Luky, u mě jsi, tímto svým upřímným fejetonem, nasbíral plný počet bodů. Jen tak dál a houšť, neboť je třeba ukázat jim, že i ty "onuce" ze dna policejní žumpy mají svůj názor a už se nebudou bát ho veřejně vyslovit proti sice o dost horšímu póvlu, ale s vysokými šaržemi, mnohdy s tituly z rychlokurzu, (o vedení tohoto "podniku" nemaje potuchy), ale nejen ke své spokojenosti velící stádu ovcí, které drží pohromadě jen díky jejich mafiánským praktikám založených zejména na zastrašování a ponižování různého rázu. A o tom to je, bohužel, neboť jen pár odvážných beranů baču k lidskému chování nedonutí. Díky Ti. Petra Lhotáková:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 00:15:22 08. 05. 2008
KajaSan.jpg
Kde jsou pozitiva? Kolego Heinzi, naprosto s Tebou souhlasím! Nejde o pochlebování, jde o to že jsem před dvěmi dny zjistil, že zřejmě u POLICIE nemám co dělat. Jsem zklamaný z toho jaké POLICIE dělá kampaně, vymýšlí hesla, podporuje své lidi. Už dlouho jsem se nesetkal s jakýmkoliv pozitivním motivovaním. Posledí dobou je to jen o "TEPÁNÍ a TEPÁNÍ ze strany nadřízených. Vše vadí. úsměv, blbý ksicht i naprostá ironie. Mám takový pocit, že tato firma nemá žádnou budoucnost. Jsem sklamán a zjistil jsem, že mě ta práce naprosto nebaví. Už mám dost tahání se s ožralci, neustálými nesmyslnými oznámeními a buzerací nevinýcch lidí, kteří prostě jen udělali chybu, na skutečné HAJZLÍKY prostě dnešní POLICIE se svými "pružnými vedoucími nemá". Přeji všem pevné nervy a nedejme se!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 22:18:13 07. 05. 2008
default.png
pravda pravdoucí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio