Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Indičtí policisté aplikují podezřelým „sérum pravdy“ (REDAKCE)

Indičtí policisté aplikují podezřelým „sérum pravdy“

Foto: ilustrační
Indická policie má problém s květnovými vraždami v Dillí, které upoutaly pozornost médií a veřejnosti. Po sérii rozpačitých přešlapů se pod tlakem uchýlila ke kroku, který byl ve většině demokracií zakázán, ale v Indii je na vzestupu: hlavnímu podezřelému aplikovali vyšetřovatelé injekcí - „sérum pravdy“. Nejen to vyvolalo společenskou debatu o stavu policie.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 16. 07. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 11:55:53 19. 07. 2008
honzad..jpg
muceni a verejne pokrytectvi... Ja myslim, ze muceni patri k beznym vyslechovym metodam ve vetsi casti sveta a to zejmena rozvojoveho (do ktereho bych zapocital z tohoto hlediska urcite i rusko a cinu). For spociva v tom, ze naprosta vetsina techto zemi to oficialne zurive popira. A kdyz mam na mysli muceni, myslim tim opravdu tvrde mucni, tedy casto nevratne hrube narusovani fyzicke (a psychicke) integrity vyslychaneho.... Proti temto brutalnima primitivnim postupum je droga pravdy, ci treba watterboarding hotova prazdninova legracka.. Navic jiz skutecnost, ze urady pouziti techto prostredku priznaji a tedy alepson do jiste miry vyuziti techo metod sveri pod verejnou kontrolu je prevenci pred hrubym a nekontrolovanym mucenim. Tedy presne tim, co se deje ve velke casti zbytku sveta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TFK 14:35:58 17. 07. 2008
default.png
korekce příspěvku... Myslím, že využívání drog při výslechu je rozhodně spolehlivější metoda a i podstatně společensky přijatelnější než "stará dobrá" tortura. V případě pádného podezření na nějaký obzvláště závažný trestný čin, bych tomu dal zelenou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TFK 14:34:50 17. 07. 2008
default.png
terorismus Myslím, že drog je rozhodně spolehlivější metoda a i podstatně společensky přijatelnější než "stará dobrá" tortura. V případě pádného podezření na nějaký obzvláště závažný trestný čin, bych tomu dal zelenou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio