Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté prozatím odkládají demonstraci (REDAKCE)

Policisté prozatím odkládají demonstraci
Protest policistů 2007
Foto: policista.cz

(Aktualizováno 11.8.2008 ve 22:00 hod) Demonstrace  bezpečnostních složek zatím nebude. Dohodly se na tom odborové svazy policistů, hasičů, celníků a vězeňské správy. Těm se nelíbí tabulky mzdových tarifů, které se od loňska nezměnily a jsou podle jejich slov nesystémové. Chtějí to ale nejprve ještě jednou probrat s ministrem vnitra Ivanem Langerem

Autor: redakce
Publikováno: 11. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ING-BURDA-NOS-PCR 16:48:46 12. 08. 2008
default.png
pro Miloše Děkuji Ti, že jsi vysvětlil své původní vyjádření, protože skutečně NENÍ !!! v současné době rozpor mezi NOS PČR, OSH a UBS MV. pro všechny NOS PČR tato jednání a přípravu protestu příslušníků bezpečnostních sborů inicioval a již od května letošního roku jasně formuloval své požadavky, které jak se ukázalo jsou zcela shodné i s požadavky OSH a UBS MV. Také již v květnu Výbor NOS PČR rozhodl, že pokud nebudou splněny Vládou ČR a vedením rezortu splněny, tak není jiné možnosti než veřejně protestovat. Tento postup byl potvrzen společným rozhodnutím Výboru NOS PČR za účasti vedení OSH, vedení UBS, odobrů VS a CS. O podporu byl v posledních dnech již také požádán EUROCOP jako organizace zastupující policejní odbory ve 29 zemích Evropy. NOS PČR ze svého postoje neustoupil ani o milimetr a ani nehodlá ustoupit. Vedení rezortu má však stále ještě čas splnit naše společné požadavky. Spíše než opětovné útoky na NOS PČR, od Vás kolegyně a kolegové ze všech bezpečnostních sborů, očekávám jasnou a velmi důraznou podporu a ukázku vzájemné solidárnosti a odvahy bojovat za sebe, své kolegy a přátele. S pozdravem. Ing. Alexander Burda, 1.místopředseda NOS PČR

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 14:59:57 12. 08. 2008
default.png
Zdravím vás kamarádi a kolegové Kolegové. Stanovisko VV UBS je následující: Není rozporu mezi UBS,NOSP,Hasiči.Přípravy na demonstraci jsou stále v plném proudu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mé rozčarování vzniklo z toho,že se na tak důležitou schůzku nedostavili zástupci VS,JS, a celní správy.Za tyto složky byla přítomna jen p. Vondrová a tudíž nemohlo dojít k vyjádření výše uvedených bezp. složek.Omlouvám se tedy všem kolegům z VS,že vám tímto nemůžeme poskytnout důležité informace vámi požadované.Společné prohlášení a dohodu mezi odbor.organizacemi překlápím ze stránek NOSP. Dnešního dne se sešlo vedení NOS PČR, OSH, OSHP, UBS a OSSOO na koordinačním jednání. Na něm byly formulovány základní požadavky pro jednání s vedením resortu, které by se mělo uskutečnit v nejbližším možném termínu po návratu ministra vnitra: 1) Požadujeme, aby došlo k okamžité distribuci navýšení služebního příjmu na letošní rok. Důvodem je fakt, že na některých útvarech se tak během prvního pololetí nestalo, přestože finanční prostředky na toto navýšení má policie k dispozici. 2) Požadujeme, aby valorizace služebních příjmů pro rok 2009 alespoň kopírovala předpokládanou inflaci a odrazila se jako systémový krok v nové tarifní tabulce. 3) Chceme, aby v rámci PČR a HZS byly důsledně řešeny případy porušování zákona o služebním poměru a nevhodného zacházení s příslušníky. Toto by bylo možné realizovat např. vytvořením poradního orgánu, ve kterém by byly zastoupeny odborové organizace a personální odbory ředitelství bezpečnostních sborů. Uvedené požadavky považujeme za realizovatelné a vedoucí k personální stabilizaci uvnitř sborů, zejména u policie. V případě nedosažení pozitivních výsledků při jednáních můžeme přikročit k uskutečnění protestní akce, kterou bychom situovali na začátek října 2008.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:57:23 12. 08. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Miloš UBS Článek je přejatý ze serveru Aktualně.cz. Není nutné mazat slova typu "stávkovat". Svědči to totiž o jisté znalosti resp. neznalosti problematiky. Redakce pouze přiložila svuj komentář dole, aby objasnila situaci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 10:42:47 12. 08. 2008
default.png
for Petra Číňan kormidelník neivan nelanger to má na párku se sýrem. Ten nezájem je do nebe volající a vrcholem všeho po volbách bude, když ODS prohraje a nelanger v opozici začne tvrdě bušit do policie, že má malou objasněnost, vysokou nehodovost, málo policistů atd. Začne pak sepisovat ty své debilní černé hříchy policie a bude se při tom tvářit jak vylízaný ma.or. Já říkám, s teroristy se nevyjednává a možná by nebylo na škodu využít toho, že tady číňan není a udělat na jeho ministerstvu defenestraci bez něho.Takové menší Sarajevo. Jinak jsem někde četl, že snad u PČR končíš, je to pravda?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRUNA 08:08:53 12. 08. 2008
default.png
veledůležitá olympiáda A ještě něco. Kde je ministr vnitra, když je celá policie na nohou a upíná zraky k NOSP a UBS v naději, že toto přinese pozitiva?? I když ví, že se jeho rezort chystá demonstrovat, i když ví, že budou nutná oboustranná jednání, i když ví, že to mezi řadovými policisty jen vře, i když ví.......je na olympiádě a také úpíná své zraky. Má to za pár, tak proč se ze svého statutu vládního činitele nepodívat. Ono to u nás stejně nebude tak horké, opět mnoho povyku pro nic. Nebo se pletu? Ráda bych!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRUNA 07:55:51 12. 08. 2008
default.png
Bouchnout do stolu? Blázníte?!!! Zdravím Vás. Bohužel i mě zklamala včerejší reportáž v televizních novinách na Nově. Navýšení platů o 1,5% je neskutečně směšná částka a navíc je toto navýšení slibované již tak dlouhou dobu, že inflace opět poskočila směrem nahoru. O dalších požadavcích nemluvě. Fakt ubohé..... Jak je patrné z aktualizace článku o přidání pražským kolegům. Jsou to jen a jen kecy, protože ani na tyto sliby peníze nejsou. Smutné na tom všem je to, že nikdo, opakuji NIKDO, do toho pomyslného stolu opravdu bouchnout nechce a za této situace nebouchne. Kolik času a práce dalo VV UBS přesvědčit NOSP ke společnému jednání a následným tvrdším krokům? Dost na to, aby i blb pochopil, že je to jen kalení vody pro zavření úst nespokojeným poldům, neboť vše opět skončilo u vyjednávání ve stylu "bububu" a nic. A co na to UBS? Nechá se slyšet, že pokud se v září "něco" pozitivního nestane, ukončí svou činnost. Zkrátka to zabalí a není divu, protože nikde není vůle cokoliv změnit, natož ve vedení. Jak už jsem zde psala, hlavním cílem celého managementu je udržet řadové poldy u sboru za každou cenu, tady i za cenu slintů v podobě planných a nereálných slibů alespoň do skončení přechodného období(tedy do dalších voleb), neboť se toto týká přes 11 000 policistů a to by to pak mohl zabalit nejen NOSP, ale i celý bodrý management Policie ČR, který pomáhá a chrání zejména sebe. Už jen vyhodnocení ministetstvem za zásluhy Topolánkem před pár měsíci, bylo alarmující. Langer dostal za svůj rezort výborné hodnocení, takže myslím, že není co řešit. Nikoho nezajímáme!!! Langerovi prochází úplně vše a ještě je za to vyceněn. Proč by ne, má to posvěcené premiérem a po skončení vládního období, kdy evidentně ODS opět nezvítězí, se tomu bude "náš pan ministr" zas jen přiblble usmívat. Na něj se nikdy nezapomene, ale za jakou cenu? Petra Lhotáková

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 07:49:46 12. 08. 2008
default.png
pro redakci Prosím o přepsání této věty ve vašem článku "Tam se také rozhodne, zda policisté vyrazí do ulic, nebo ne. Pokud ano, stávka se plánuje na začátek října" Příslušníci bezpeč.složek nesmí ze zákona stávkovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 07:47:17 12. 08. 2008
default.png
rozčarování.. Kolegové.Včera nás zastupoval místopředseda UBS.Po podání informací,které jsem od něj dostal,jsem osobně velice zmatený a rozčarovaný situací která vznikla.Jsem po 24 hod. službě,takže by nebylo dobré s mou horkou hlavou zde nyní něco řešit a probírat.Odpoledne vyzvu VV UBS ke konfeře a společně pak na tuto situaci vydáme stanovisko,které zašleme všem odb. svazům bezp.složek.Po té vás budeme informovat co dále.Miloš

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MG 00:48:56 12. 08. 2008
default.png
A co zavést poplatky u policie jako jsou u lékařů? To nikoho ještě nenapadlo? Co si lékaři vyberou, to jim jde do kapsy, nemocnice si z toho dělají rozpočet a pak to používají dle uvážení. Třeba u takových doručenek. Proč bych měl třikrát do týdne shánět nějakého šmejda, abych mu laskavě doručil? Oni si jsou toho moc dobře vědomi a dojít na poštu je pro ně ztráta času. Čas to stojí mě, policii přinejmenším zbytečný benzín navíc. Prostě za ním dojedu a formou bloku si nechám za doručení zaplatit např. 100,-Kč. Nebude doma, tak příště to má za 200,-Kč. Věřím tomu, že příště už bude stát před poštou a čekat, až otevřou. No a z těchto peněz by se mohlo financovat např. vybavení služeben atd. Myslím, že konečná částka by se pohybovala v zajímavých mezích. A nemuselo by se jednat pouze o doručenky - věcí k vybírání poplatků by se jistě našlo víc a byl by to i způsob, jak omezit nepolicejní práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 23:51:02 11. 08. 2008
default.png
RE: Nespokojený Policista Jestli to nebude jako na Titaniku, když vytvořili perfektní loď, která se nemůže potopit. No a když přišla první ukázka funkčnosti tak se potopila. Takže Langr je vlastně takový kapitán, který sice narazil na kru, ale byť má vodu u pasu je šťastný jak ta jeho lodička pluje, ale to že pluje pod hladinu už vidět nechce. No je přeci jedno kam pluje hlavně že pluje. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio