Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nejvyšší státní zastupitelství: Některé útvary policie přestávají fungovat (REDAKCE)

Nejvyšší státní zastupitelství: Některé útvary policie přestávají fungovat

Foto: Nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká

Policejní útvary, které se mají zabývat vyšetřováním závažné hospodářské a finanční kriminality, jsou na tom podle Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) personálně tak špatně, že přestávají fungovat. NSZ to uvádí ve své zprávě o činnosti za loňský rok. Informaci přinesl  Právo.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 14. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KARLOS 13:40:17 14. 08. 2008
default.png
reforma ods Reforma policie (paralyzování) pokračuje a panu ministrovi to zřejmě vyhovuje. Ministrovi zřejmě ano, jak to bude vyhovovat občanům ČR si už tak jistý nejsem. A další policisté budou odcházet, 1) pokud jim budou úředníci z PP snižovat tarifní třídy, 2)pokud budou nadřízení nutit řadové policisty, aby i nadále vykonávali přesčasy zdarma, 3)pokud řadovým policistů bude každý rok klesat reálná mzda a ministr s jeho náměstky nám bude tvrdit, jak jsme si polepšili, 4) pokud se nezlepší arogantní chování některých policejních managerů, 5) pokud nadřízený nebude podporovat svého podřízeného v jeho úsilí potírat kriminalitu bez rozdílu společenského nebo stranického postavení, 6) pokud ......... 7) pokud ......... 8) pokud ......... Další pokud si doplně každý sám, podle situace na vašem pracovišti. Ivan Langer sám sebe nazval lodivodem a nás ostatní pojmenoval posádkou, na kterou bude působit metodou cukru a biče. Již tehdy jsem měl podezření, že pod panem Langrem jsme všichni vypluli na obrovské nabubřelé lodi s obrovskou mediální kampaní a s obrovským sebevědomím pana kapitána. Jen škoda, že na přídi lodi byl nápis TITANIC. Opravdový kapitán Titaniku o skryté kře nevěděl, pokud by věděl, tak by se ji jistě vyhnul. Pan ministr o kře ví a přesto na ni míří. Ze začátku jsem myslel, že na loď vezme vyšetřovatele z FIPO, ÚOOZ, a jiných elitních útvarů s jistými osobními motivy, ale časem jsem pochopil, že mu to nestačí a na loď nastoupili všichni policisté s tím, že v záchranných člunech budou sedět jen ti vyvolení - vyvolení s modrou holubicí na klopě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:32:01 14. 08. 2008
honzad..jpg
Lukasi...ma to jeden hacek... Uprime receno, za ony ty "elitni" utvary za cele desetileti nedokazali privezt do vezeni snad zadneho vyznacneho tuzemskeho "novodobeho milionare" ci jinou formu tunelare. Vsechny zname postavicky nasi privatizace atd.. se smeji a uzivaji svych milionu, Kozeny se boji americkych policistu a financaku, nikolv ceskych atd... Takze jaky je z toho rezultat? Tyto "elitni" utvary byly na prd cele dlouhe roky, at uz se nechavaji spratelenymi novnari nazyvat jako elitni, nebo jakkoliv jinak. Za elitni i neelitni hovori vysledky prace. Nejvetsi tuzemsti podnikavco-miliardari-milionari ovladaji spicky tuzemske politiyk (at uz soc-dem, ci ods)a tady se porad basni o nejakych "eleitnich" policistech. V USA uz v kauze Enron nastoupil provinivsi se manazeri do vykonu trestu. V kauze tunelu IPB ci KB zadna velka ryba do kriminalu neputuje...naopak, obcas nekdo z "elitnich" kriminalistu putuje ze sluzby primo do firmy tech, ktere mel vysetrovat. Takze se zda, ze ta nase kriminlisticka elita odhalujici korupci a zavaznou financni kriminalitu zas tak elitni neni. To, ze tyto "elitni" uvtary nefunguji tedy neni zadna novinka poslednich par let. Novinka je maximalne to,ze to NSZ publikovalo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:07:05 14. 08. 2008
Lukas Heinz.jpg
re (TENTO PŘÍSPĚVEK NEVYJADŘUJE NÁZOR REDAKCE, ALE OSOBNÍ NÁZOR PŘISPĚVATELE). Někteří kolegové právě z těchto útvarů si myslí, že nejde o náhodný dopad reforem, ale že šlo od začátku o úmysl paralyzovat právě takovéto útvary a celkově Policii ČR, aby nebyla po té schopna podívat se politikům pod ruce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio