Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Armáda pomahá policii? V Itálii nic nového (REDAKCE)

Armáda pomahá policii? V Itálii nic nového
Italští vojáci v akci
Foto: army-technology.com
Zatímco tuzemský ministr vnitra o použití armády pro zlepšení bezpečnostní situace uvažuje, italská vláda již o tom koncem září rozhodla. Vyslala zhruba 500 vojáků do jihoitalské provincie Kampánie. Vojáci tam posílí početné policejní síly, které již v oblasti působí.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 07. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KOSTA 20:54:22 07. 10. 2008
default.png
Státní policie (Polizia di Stato) silná vazba na administrativní členění státu, jde o obdobu naší SKPV četnictvo (Carabinieri nebo Arma dei Carabinieri nebo taky Gendarmerie) kombinace četnictva a voj. policie spadající pod min. obrany Finanční a celní policie (Guiarda de Finanza) pod min. financí (dělají např. org.zločin, toxi, počítač.krim) Vězeňská policie (Polizia Penetenziaria) obdova naší VS a JS Lesní policie (Corpo Forestale dello Stato) dále pak: v některých provinciích Provincionální policie (Polizia Provinciale) Městská policie (Polizia Municipale) Pobřežní stráž (Guardia Costiera) a v Lombardii mají složku: Místní policie (Policia Locale) Někde na intranetu jsem našel krásnou pdf publikaci o Policejních sborech Evropy, kde lze najít moho zajímavých věcí. Např. pro Itálii platí tato čísla: počet policistů na 100tis.ob. 186 (státní policie) počet příslušníků ozbr. sborů na 100tis. ob. 498 (policie+carabinieri+finanční pol.)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 18:48:21 07. 10. 2008
Pim Burger.jpg
Mafie Nechci se hádat, ale myslím, že eskalace násilí není způsobená jen nezájmem státu. Faktem je, že taková situace tam prostě byla už od konce 2.světové války nebo ještě před ní. Spojenci využívali mafii při vylodění na Sicílii a jen díky mafii zde nebyl žádný odpor. Mafie prostě na Sicílii a v jižní Itálii vždycky hrála prim a každý si jistě vzpomene na divoká 60. nebo 70.léta, kdy se tam vraždilo jak o závod. Prostě to tam je a Italové s jejich povahou tenhle problém asi nikdy nevyřeší. I když jsem slyšel, že lidi na severu by byli všema deseti, aby se jižní Itálie oddělila a oni zůstali na severu samostatní. Upřímně řečeno, když to člověk vidí, tak se ani nediví. Jinak mě zaujalo těch pět ozbrojených sborů. Kdo jsou ti dva zbývající, když vynecháš četnictvo, poliici a ty strážce parku??:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:36:15 07. 10. 2008
Lukas Heinz.jpg
re all Omlouvám se Italská policie má pět ozbrojených sborů. Dokonce i příslušníci Corpo Forestale dello Stato (Státní sbor ochrany lesů) vykonávají policejní službu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:34:16 07. 10. 2008
Lukas Heinz.jpg
re all (tento příspěvek nevyjadřuje názor redakce, ale pouze názor přispěvatele) Bohužel v Italii a zvláště na Sicilii je situace která se rovná válce. Gangy zahraničních přistěhovalců tu na sebe střílejí s příslušníky Kamory za bíleho dne. Nejčastěji na to doplatí místní obyvatelstvo, které se nechtíc k takovémuto vyřizování učtů nachomejtne. Tady jde o válku a nezbývá než povalat armádu, protoža ta do války patří. Je smutné, že Italská vláda nechala přerůst situaci do takových rozměrů. Nemůže být pochyb o tom, že kdyby vláda dala na místní policii a situaci řešila v době kdy byla Sicilskými úřady upozorňovány na eskalující situaci nemuselo dojít k povolání armády. Bohužel v naší zemi jsme nuceni povolat armádu, protože u Policie ČR nechce nikdo sloužit. To je zcela jiná situace, ale může mít podobné následky. Navíc v Italii jsou dva ozbrojené policejní sbory, kterých ma Itállie rovnou pět. Z toho Carabinieri spadají pod ministerstvo obrany a účastní se i zahraničních misí. jsou tedy spíše armádou vykonávající standardně obě řemesla policejní i armádní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio