Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nošení neprůstřelné vesty aneb jak na to - díl druhý (REDAKCE)

 Nošení neprůstřelné vesty aneb jak na to - díl druhý
Upínání vesty vyžaduje cvik
Foto: Pavel Kučera
V prvním dílu jsem se věnoval rozboru situace s neprůstřelnými vestami u policie a důvodům, proč vesty nosit. Dále jsem vyjádřil svůj názor k nošení a používání podkošilových vest. A přiznám se, že jsem byl překvapen, když byl můj názor v diskusi k článku rozmetán na kusy. V souvislosti se zjištěním, že tolik kolegů nosí podkošilovou vestu ke svojí ochraně, je to příjemné překvapení. Bohužel se ale tato situace dle mého týká především Prahy, zejména útvaru PMJ, kde se tomu nedivím, vzhledem k nebezpečnosti jejich služby.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 11. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAVE007 08:33:18 12. 10. 2008
default.png
Pěkný článek a hlavně poučný. Rád bych si na sebe bral neprůstřelnou vestu, když jedu na signál, ale ze všech neprůstřelných vest u nás na obvodě jsou vytahané balistické vložky, tak že v nich zůstává pouze antišoková vložka, tzn. že je tato vesta naprosto k ničemu. Když jsem řekl zástupcovi, aby mi dal balistickou vložku, že chci mít vestu v pořádku, jde o moje zdraví, bylo mi řečeno, že neví kde jsou a že jsou stejně k ničemu, protože vesta s ní je těžká a je v ní špatná pohyblivost. Staří kolegové kroutí hlavou nad tím, proč vůbec neprůstřelnou vestu nosit, prý žiji v akčních filmech. Nikdy bych nikomu nic zlého nepřál, ale tito kolegové včetně mého zástupce by se mohli dostat do situace, kterou zažili kolegové na Sokolsku, když byl po nich hozen ruční granát, myslím že po takovém zážitku by mí starší kolegové vesty nosili i domů. Zajímal by mě váš názor, co byste dělali, kdyby vám velitel nechtěl dát neprůstřelnou vestu, protože toto se děje mě. Stále mi nikdo balistickou vložku nedal, protože prý není potřeba a je to již měsíc od první žádosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio