Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Dopravní policie chystá změny (REDAKCE)

Dopravní policie chystá změny
ilustrační
Foto: redakce
Nový šéf dopravní policie Leoš Tržil chystá převratné změny pro řidiče i chodce. Nejvýraznějšími jsou pojízdné technické kontroly a pokuty pro chodce, kteří na přechod vběhnou těsně před autem, a donutí ho tak prudce brzdit.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 28. 11. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TEMPEST 12:27:50 28. 11. 2008
default.png
retardéry Tak u nás ve vsi zavedli "retardér" z kterého by měl radost snad jen blázen. Jedná se o dvojici radarů,(z každé strany jeden) které měří rychlost vozidla při vjezdu do vsi a následně cca 120 m před koncem vesnice je z každé strany semafor a ten pokud řidič pojede moc rychle nastaví červenou a řidiče tak má zdržet. Mno tak už vidím řidiče co to pálí jak zastaví na červenou na semaforu v úseku kde není žádná křižovatka a jen rovný úsek silnice s domy okolo a čeká až mu padne zelená aby mohl pokračovat, no řehtali jsem se tomu snad půl dne, než nám starostka sdělila že to stálo skoro 400.000,- Kč. Tak tomu já říkám peníze vyhozené oknem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRE999 10:58:59 28. 11. 2008
default.png
Ještě něco málo doplním Jinak bydlím na vesnici, ve které se absolutně pravidelně nedodržuje max. povolená rychlost. Je to tím, že zde jsou jen 2 křižovatky a to ještě z kopce a pak se rozvine asi 2 km rovinka, z čehož tak 500m je přes vesnici. Dokážete si představit kolik asi na konci vesnice jede kamion přeložený kamením, jedoucí z nedalekého lomu a dokážete si představit, jak by asi z 80km/h brzdil kdyby mu tam vyběhlo malé dítě. Během posledních 5-ti let jsem viděl u nás měřit kolegy z dopravky jen 1x. Dopadlo to tak, že oflastrovali 1. kamion a řidič samozřejmě pomocí radiového provozu vedeného mezi kamioňáky dal okamžitě avizo ostatním a žádnou další pokutu již nedali. Z toho plyne řešení, zakázat řidičům kamionů vysílačky, je to stejné jako by za jízdy telefonoval a zakázat dopravní relace v rádiích, kdy hodní spoluobčané objeví policejní radar a hned je to v éteru. Taková hlídka okamžitě ztrácí význam, protože když vím, kde radar stojí, tak není problém tento úsek projet předpisově a pak tomu zase šlápnu po krku, protože je jasné, že dalších 100km nepotkám žádnou další hlídku. A tohle by vadilo jen lidem kteří sami jezdí jako pr...ta. Určitě se proti tomuhle návrhu neohradí řidič, který jezdí předpisově a nemusí mít z radaru absolutně žádný strach. Proto je absolutně jasné, že každý kdo si stěžuje na policii je člověk, který nemá čisté svědomí. Protože slušný občan, který nic nedělá a chová tak jak má, nemusí mít z policie absolutně žádný strach. Proto jedinným řešením jsou přísnější tresty, vyšší pokuty a za každý vážnější přestupek brát papíry. Jinak bude na silních pořád umírat strašně moc lidí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRE999 10:40:50 28. 11. 2008
default.png
souhlas s m4rtijn Souhlasím s tebou, změny jsou potřeba, je pravda, že některé navrhované změny jsou jen těžko proveditelné, ale pořád lepší nějaká změna, než nic. Ukáže se až časem zda to jsou změny k lepšímu, nebo horšímu. U pana plk. Tržila si cením to, že má snahu něco dělat, snaží se o celkem dobré změny, narozdíl od našich nejvyšších nadřízených, kteří se snaží jen lidem otravovat život, nepotřebnýma věcma. Více takových funkcionářů a možná to začne šlapat k lepšímu. ( Jen můj názor ). Ale i tak se musím vyjádřit k bodu 5. Je jasné, že ze statistik vyplývá, že spoutu dopravních nehod zaviní mladí "nezkušení" řidiči. Řešením by možná bylo zavést "řidičák na zkoušku" v tom jsem pro, pokud se ukáže, že jsi zavinil DN, tak mu vezmem papíry a bude moct dělat řidičák znovu až za třeba 2 roky. Ale není férové dávat mladým řidičům vyšší povinné ručení. Přesně jak psal někdo níže, má řidičák 7 let a moc toho nenajezdil. Já mám řidičák 2 a něco roků a za tu dobu jsem najezdil kolem 75 000km bez nehody, pokuty a bez defektu (jen pro zajímavost). Nechci říct, že jsem nějaký super řidič, protože super řidič neexistuje, ale v čem jsem horší a nebezpečnější řidič, než někdo kdo má řidičák 7 let a najezdil toho třeba tolik co já? Dle mého je někdy mnohem nebezpečnější 70-ti letý dědula s čepičkou, obrovskýma popelníkama na očích, kterej má problém se rozjet a když to nějak se řvoucím motorem dokáže, tak stejně jede v protisměru a do křižovatky vjede značka neznačka. Toť můj názor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu M4RTIJN 09:58:44 28. 11. 2008
default.png
Kolegové, v něčem má pravdu pan plk. Tržil, v něčem vy. Ale řekněte mi, proč si neustále a pořád stěžujete? Co z toho života máte? Jasně, máte svůj názor - to je v pořádku, ale proč je vesměs negativní? Je to typická čeká vlastnost. Buďto je moc horko, nebo moc zima, pořád je něco špatně. Jsou potřeba novinky, ale jakmile přijdou, tak sou všechny špatně. Tímto se Vás nechci nikoho dotknout, to opravdu ne. Tohle je zkrátka můj názor. U Policie není vše ideální, ale zkuste se na tu práci a celkově svět dívat trošku veseleji. Mějte se a buďte opatrní - jak ve službě, tak mimo ni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 09:47:39 28. 11. 2008
default.png
Podle mě bod 1. passaty na dálnice - schvaluji Bod 2. policisté místo DN budou na hlídce - jen aby nějací policisté zbyli, protože jich móóóc v roce 2009 odejde. Bod 3. retardéry - je to naprostá blbost, povede to ke zbrždění provozu a v kolonách se nejvíce potom za městem předjíždí a navíc si budeme na těchto retardérech ničit vozidla. Bod 4. tresty pro motorkáře - přesně jak psal kolega níže, motorkáři mají helmy, tak že nelze zjistit řidiče, do honiček bych se nepouštěl, je to nebezpečné, jak pro mě, tak pro ostatní účastníky sil. provozu, nehledě na to, že hodně nekázněných motorkářů nemá RZ nebo je zakrytá. Pokud ale RZ bude, měli by změnit zákon v tom smyslu, že výmluva na osobu blízkou by znamenala pokutu pro majitele, je jedno jestli dostane flastra on nebo syn a nebo manželka, rodinu to poznamená celkově, pouze bych nedal body nebo zákaz, ale pokuty řádské, popř. zabavení motocyklu. Bod 5. jak na mladé řidiče - tím že budete zvýhodňovat dětičky podnikatelů, kteří mají na školu smyků si nepomůžete, neboť tito dostanou po absolvování autoškoly od tatínka autíčko za 0,5 mil. Kč, které je bezpečné pro ně, ale nebezpečné pro provooz, protože jede 230 km/h. Nízká třída jezdí vozy typu Š 120, ti lepší s Felicií a myslím, že tito až tak nebezpeční nejsou. Povinné ručení podle věku je taky blbost, nelze házet všechny do jednoho pytle a nebezpečný není řidič s Felicií 1,9 Diesel, ale řidič BMW 2,5 280kW, 0-100 5,5 s rychlost 270 km/h Bod 6. mobilní STK - schvaluji Bod 7. kontroly chodců - nedovedu si představit, jak se to bude hlídat. Lze to udělat pouze náhodně a to tak, že se to stane mě. U DN je většinou chodec mrtví nebo má těžké zranění a to ho nějaká pokuta nezajímá. Bod 8. boj proti korupci - měl by být oboustraný, neustále se mi stává, že mi řidič nabízí, abych nic nevypisoval atd., za toto by se na místě řidiče hned měla u dělit 2.000,- pokuta, aby to příště nezkoušel a možná by se tolik neuplácelo. Já osobně bych úplatek nevzal, bylo by to pod moji úroveň a nejsem žádná prostitutka, aby si mě někdo kupoval. Bod 9. zimní pneu celoplošně - už mělo být zavedeno před 10-ti lety. Bod 10. důraz na kritické úseky - hlídka tam může stát třeba 24 hod. denně a nehoda se stane o 500 m dál. Dokud budou řidiči jezdit jak hovada a dostanou za to pouze nějakou pokutu, tak tomu nepomůžeme. Za DN se smrtí 5 let ve vězení, za těžkou újmu na zdraví při DN 2 roky. Za DN s lehkým zraněním ŘP na 2 roky pryč

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIREK_CZ 07:55:17 28. 11. 2008
default.png
motorky No, tak třeba chce motorky jen dokumentovat a potom pošle obsílku majiteli, že někdo na jeho motorce jel nepřiměřenou rychlostí, neví se kdo to byl, ale ví se určitě, že jeho motorka tam byla přítomná a majitel jí musí odevzdal na nejbližší OOP, aby si to tam dva měsíce odseděla ;-). (Ale vážně, je pravda, že kdyby něco podobného šlo právní cestou, prostě zabavit vozidlo majiteli na určitý čas, nehledat viníka, ať si to s tou "osobou blízkou" vyřídí sám :-) )

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 01:40:58 28. 11. 2008
default.png
a retardéry.. Opravdu krásná představa, že místo měření v obcích, které tolika lidem leží v žaludku, budou všude retardéry. To bude tedy něco, jezdit po českých silnicích, vedle různých děr bude ještě člověk v obcích poskakovat po retardérech všeho druhu, jen aby se nemuselo "měřit", nedej bože, dát pokutu někomu, kdo jede v obci, jako prase. Trochu mi to připomíná "regulační poplatky u lékaře", které taky platí všichni. A teď si budeme všichni ničit auta na retardérech. Tento zlepšovák jistě ocení i ti, co jezdí pod majákem:-/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 01:36:25 28. 11. 2008
default.png
ach ach Další šaškárna pro novináře... přestupek motorkáře stačí zadokumentovat ??? Nevím, ale já měl ta to, že většina motorkářů ma ná hlavě přilbu, takže fotka z policejní motorky bude při projednávání přestupku úplně k ničemu. No, třeba má nějakého kamaráda, co chce ty radary s foťákem na motorky montovat:-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BURPA 00:43:05 28. 11. 2008
default.png
Kontroly chodců S chodci na přechodech to vidím padesát na padesát, nedovedu si představit řešení situace, kdy řidič a chodec budou obviňovat jeden druhého, pokud to chodec samozřejmě fyzicky ustojí. Výpovědi svědků můžou celou situaci zamotat, znevýhodnit nebo naopak zvýhodnit kteroukoliv stranu, což bude pro nás kolikrát těžký oříšek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:29:59 27. 11. 2008
Pim Burger.jpg
Jojo... Už se těším, až budete muset hlídat přechody, jestli jsem náhodou nevběhnul... Nechci být kritikem, dokud se ani nezapočalo, ale některé věci, které navrhuje, se mi jako laikovi zdají celkem k ničemu. Nejvíc asi to povinné ručení pro mladé řidiče. Řidičáky na zkoušku, proč ne, ale to povinné ručení se školou smyku je jen ždímání peněz z mladých lidí. Např. já mám řidičák už sedm let, ale jelikož nemám auto, tak jsem toho moc nenajezdil a přiznám, že nebudu patřit k nejlepším řidičům. Podle této logiky bych ale měl platit míň, než člověk, co jezdí každý den 2 roky. Protože já jezdim i bez nehod...:-)) Prostě tohle se mi moc nelíbí. Vyšší věk neznamená automaticky lepší schopnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio