Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Útočník v Německu zabil patnáct lidí, zemřel v přestřelce (REDAKCE)

Útočník v Německu zabil patnáct lidí, zemřel v přestřelce
Němečtí policisté
Foto: Ilustrační

Nedaleko německého Stuttgartu, ve městě Winnenden,  zabíjel ve škole sedmnáctiletý mladík. Zastřelil nejméně třináct lidí a utekl. Při pozdější přestřelce s policií, která se odehrála ve měste vzdáleném asi 40 kilomterů od místa úvodního masakru, byl útočník zabit. Při přestřelce ale zemřeli dva kolemjdoucí a byli těžce zraněni dva policisté. O incidentu informovala například Česká tisková kancelář server iDNES.cz.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 03. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 16:12:55 12. 03. 2009
Lukas Heinz.jpg
re all Bohužel takovéto události vedou ke kriminalizaci vlastníků zbraní. Kdo je seznámen se situací ve Velké Británii, tak zjistí, že odzbrojení legalních držitelů zbraní mělo přesně opačný efekt. Nápad násilné trestné činnosti se zvedl o 150%. Že plošné odzbrojení něco vyžeší, si může myslet jen skutečný idiot neznalý problematiky nebo alibistický politik toužící po volebních hlasech radoby humanistů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:35:02 12. 03. 2009
default.png
... jj souhlas, asi tak nějak.... po bitvě by byl asi každej generál, ale v takový situaci.. uvidíme, až trošku opadnou vášně a bude nějaký rozbor situace...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:25:08 12. 03. 2009
Pim Burger.jpg
appalacio No, tihle dva trefení ho viděli právě někde u toho autosalonu a podle toho, co píšou novináři (samozřejmě čert ví, jak to bylo ve skutečnosti), na něj zahájili palbu. Ten jí opětoval, trefil je do hlavy (ovšem tak, že nezemřeli) a oni jeho do nohy. No a před chvíli zveřejnili záběry, kdy už jen nervózně přešlapuje na parkovišti a jiný záběry prý ukazujou, jak si kleká a střílí sám sebe. Je to zapeklitá otázka, nicméně být u policie, mít v autě neprůstřelnou vestu, parťáka a slyšet, že v nějaký škole někdo masakruje děti, asi bych do toho šel. Přece jen, ty děti něměly žádnou šanci. Ale je pravda, že mít zásahovku za rohem, tak bych neváhal ani chvilku - a zůstal pěkně stát venku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:11:08 12. 03. 2009
default.png
for Pim Burger ...člověče, docela bych měl dilema, jestli tam vlézt a pokusit se někoho zachránit a extrémně riskovat život, nebo čekat na zásahovku. U nás by to bylo tak do min. půl hodiny, dřív by asi nestíhali..hmm fakt nevím. Ale jinak si myslím, že ti dva policisté to dostali venku někde na druhém místě, tam kam ten pachatel přejel.. ale to jen spekuluji..víc nevím

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:08:33 12. 03. 2009
Pim Burger.jpg
Oprava Ne vlna historie, ale vlna hysterie...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:07:08 12. 03. 2009
Pim Burger.jpg
appalacio: No co psali, tak on byl jeho otec v nějakym střeleckym klubu ( proto taky těch 18 zbraní v domě), takže jestli měl třeba doma střelnici, což je dost možný, když prej jeho tatík patří k tamější podnikatelské honoraci, tak měl možná nastříleno víc, než kdejaký policista. Každopádně nestřílel poprvé. Samotnýho mě překvapilo, že střílel proti dvěma policistům v civilu, kteří ho zasáhli do nohy a on oba do hlavy. Střelecká příprava v Německu asi taky dostává pěkně na zadek. Nehledě na komentáře některých německých policistů na jejich webu, že slyšet z té školy střelbu, tak počkají na zásahovku... Ale to už je asi každýho věc... R489 Nevim, jestli v EU, ale v Německu to nastane určitě. Odpůrcům držení zbraní tihle magoři vždycky nahrávají a přitom je vedlejší, že zrovna tenhle legálně nevlastnil ani jednu. Každopádně si myslím, že to je jistota - bylo to tak i po masakru v Erfurtu, bude to tak i teď. Snad nás ale tahle vlna historie mine. Slyšel jsem mluvit nějakého odborníka a ten sám říkal, že náš zákon o zbraních je asi jeden nejlepších. Snad ho nebudou chtít poslanci "vylepšit".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 12:18:37 12. 03. 2009
default.png
To mi připomíná scénu z filmu Full Metal Jacket."Víte kdo to byl Charles Whitman?" Já jen doufám že tato smutná událost nepovede k dalším zpřísňováním zákonů na držení zbraní v EU.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:20:11 12. 03. 2009
default.png
taky doufám že se to k nám nedostane. Doufám, že mentalita zdejších lidí nikdy nebude stejná jako v Německu či USA (obdobný případ ve stejný den). Dost dobře si nedokážu představit co by se strhlo u nás. Jedna poznámka z technické stránky věci.. asi ten šílenec měl dost klidné nervy.. u sebe prý 50nábojů a trefoval dost přesně... jak ve škole, tak na ulici.. ty policisty... to mi řekněte, i když jsme profíci a zažili jsme toho dost, stejně bych byl nervózní, a to bych jen mířil na člověk.. tenhle šmejd jich postřílel tolik a neskutečně přesně trefoval.. .-((

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 08:31:06 12. 03. 2009
Out.jpg
Fallschirm Tak to mas absolutni pravdu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FALLSCHIRM 21:14:34 11. 03. 2009
default.png
Hnus, člověk nikdy neví koho na ulici potká, i na blbý OHSce....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio