Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Novinky.cz: Generální inspekce bude mít pravomoci jako policie (REDAKCE)

Novinky.cz: Generální inspekce bude mít pravomoci jako policie

Foto: Ilustrační
Server novinky.cz přinesl poměrně rozsáhlý článek o již napsaném zákoně o Generální inspekci bezpečnostních sborů (GI). Jaké by měla mít GI pravomoci a názory politiků, kteří budou o zákonu jednat, naleznete v článku.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 16. 03. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 14:46:28 25. 03. 2009
default.png
re Romulus.. …sleduji, že je zde presentováno jedno moudro za druhým, a opět po česku vymýšlíme Ameriku. V převážné části dotčených. sborů ve světě, se rekrutují kontrolní orgány z příslušníků, kteří mají praxi v resortu( v řadě zemí dost důslednou). Ať už se také nazývají „Generální inspekce (jako např. ve Francii u četnictva), nebo vnitřní oddělení příp. odbor ( teda kromě toho, že tam nemají bývalé přísl.SNB). Nevím sice na jakém stupni polic. hierarchie pracuješ ( v případě že sloužíš), ale dovedeš si představit, jak např. jako „civil z ulice, byť právník-absolvent PA“, pronikáš (operativně) na uzavřeného oddělení výkonu trestu, abys usvědčil bachaře z protiprávního jednání nebo nadržování odsouzeným! Když jsi byl max. přítomen v návštěvní místnosti?!Za jak dlouho se zorientuješ v často se měnících resortních předpisech, stovkách interních aktů řízení (ostatně i viz.PČR).A také zavedené praxi (zvyku) útvar od útvaru se lišící. Což umožňují rozsáhlé pravomoci ředitelů. Totéž se týká celníků, kteří se řídí především předpisy min.financí ( zápočet z podvojného účetnictví zde asi stačit nebude). To jestli se nechá nějaká trubka „vyhulit“ a dá někomu pokutu bez bloků, je to poslední.Tak jako další latentní a klasické poklesky policistů, do jisté míry závislé na nastavení hranice tzv.policejní provokace! Máš tedy nějaký nápad, kdo by na té Generální inspekci měl sloužit (nezatížen profesní minulostí, kamarády a službou u VB)?? Právně klasifikovat již konkrétně vyhledané protiprávní jednání známého pachate, je to poslední(nejsem pracovníkem IMV, ba ani kontrolní chroust)!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BYVALY 12:10:08 25. 03. 2009
default.png
Myslím si, že tzv. generální inspekci odzvonilo dříve než stačili zavěsit ten zvon. Po včerejším vyslovení nedůvěry Vládě bych ani nic jiného nečekal. V době hosp. krize se vymýšlí nová zbytečná instituce, která má spolykat ročně 280 mil. Kč. Kdo by případně od tohoto institutu čekal nějaký jiný styl práce, tak ať si to jen myslí. Je to v podstatě stejné jako kdybyste recidivistovi změnili jméno a čekali od něho, že se bude chovat zcela jinak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 16:58:57 19. 03. 2009
default.png
GIOS Souhlasím s romulusem, pokud došlo k takové rozsáhlé reformě policie, měla by jí po personální stránce projít i IMV. Tak jak je dnes ji pravděpodobně hodně policistů považuje lidově řečeno za inkvizici. S novým útvarem by měli přijít noví lidé nezatížení starými zvyky. Bude mít možná v počátku drobné potíže, ale to se nevyhne žádnému novému subjektu když začiná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ROMULUS 16:20:33 19. 03. 2009
default.png
ano Je to správný krok vyčlenit Inspekci z policie a udělat s ní samostatný útvar. Jen doufám, že se nebude tvořit ze současné inspekce MV, kterou ovládají staří vébáci, či lidé z řad policie, kteří mají něco odsloužené. Potom by to nemnělo žádný smysl. Poněvadž lumárny a prohřešky kamarádíčků se neřeší a tak to zbývá na ostatní. Bezmocní a kdo není bývalý kámoš inspektora má smůlu. Stejně jako útvar ze kterého inspektor nevzešel. Současná inspekce je v mnoha případech zbytečná, neboť řeší jen to co potřebuje. Spousta věcí se mnohdy umně zamete pod koberec. Takže nápad vytvořit novou Inspekci je správné a co se týká kontroly, dal bych to klidně do pravomoci justice, ta je taky prolezlá, ale tady by se asi snažila.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 09:11:19 19. 03. 2009
default.png
proreforma Je to tak, přišlo omezení co do používání vozidel. Kolegové, kteří slouží ve městě mají výhodu, že k místu událostí to mají relativně blízko. Já mám smůlu v tom, že sloužím na periferii a spadají pod nás i vesnice, takže to máme přes hory a řeky. To se mám na co těšit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KASPER 20:43:10 18. 03. 2009
default.png
Reforma Tak zase změna - 18.3 (půlka měsíce) a neni benzín - na nápad trestné činnosti hezky klusem. Jen nechápu proč se občané tak rozčilovali, že nám to trvá tak dlouho, přitom jsme měli docela slušný časy příchodu (půl hodiny a tak). Jinak večer centrem města mezi ožralejma návštěvníkama klubů docela paráda pádit na nápad TČ. Ale nic, autům to před služebnou sluší . HLAVNĚ, ŽE BUDUJEME NOVÉ ŠPEHY.......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 20:12:00 17. 03. 2009
default.png
GI Také souhlasím s vyčleněním a rozšířením působnosti mimo PČR, jen by mne ale zajímalo kdo bude kontrolovat je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 18:47:17 16. 03. 2009
default.png
V zásadě souhlasím aby inspekce byla vyčleněna z policie a její pravomoc by se týkal i VS, CS, ale přidal bych k tomu i zaměstnance MP a státní zastupce. Co je ovšem důležité, je skutečnost aby tento sbor byl nezávislý na zásazích z pater poslanců a politiků vůbec, aby se nevyužíval v předvolebních bojích, nebo honech na čarodějnice. Pokud nebude zajištěna jeho nezávislost, budou to jen honící pohunci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio