Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Víceranný TASER je již na trhu (REDAKCE)

Víceranný TASER je již na trhu

Foto: TASER-X3

Elektrický paralyzér TASER se již dávno uplatnil v práci strážců zákona v mnoha zemích. Měl však jednu významnou nevýhodu: schopnost jediného výstřelu. Přinejlepším mohl policista při vyhrocení konfliktu přebít. V nejhorším případě, pokud minul nebo čelil více pachatelům, mohl takový scénář přerůst do volby jiného prostředku. Přechod na jiný typ zbraně může vést k závažným poraněním i smrti. Přitom by se takovým koncům mohlo předejít víceranným distančním elektrickým paralyzérem.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 09. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KARLINER 23:35:14 10. 09. 2009
default.png
Jiřík: Nevím, kde jsi byl na těch cenách taseru. Pokud vím tak třeba hlavice nestojí 2500 jak píšeš, ale podstatně míň, tuším do 700,- Kč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIK 15:44:49 10. 09. 2009
default.png
hahaha... Tak teď jste mě pobavili...=o)myslim, že ať je to v podobě brokovnice nebo té nové varianty tak nám co chodíme pěší to může bejt stejně jedno protože se to k nám stejně nedostane... Taser cca 35 000Kč, hlavice cca 2500Kč, teleskop stojí do 1000Kč a kdo z nás ho má? (nafasovanej!)Ale jinak pro ZJ, URN, SON a tak dále je to určitě další krok v před a jen tak dál...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLINER 13:41:10 10. 09. 2009
default.png
Jouda: Měl jsem na mysli hlavně využití pro zásahovky a SPJ. Neměl jsem tenhle nový X3TM samozřejmě v ruce a viděl ho zatím jenom tady na obrázku, ale právě mi připadá, že nosit jej na opasku bude trochu problém. Ale předesílám, že těžko soudit, dokud to člověk nevidí a nedrží v ruce, je to jen můj pocit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOUDA 13:27:11 10. 09. 2009
Jouda.jpg
Nevím, tahat brokovnici s sebou na pěší hlídkování??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLINER 12:49:37 10. 09. 2009
default.png
Je to určitě dobré vylepšení Mě osobně ale připadá jako perspektivnější cesta vývoje tohoto prostředku v podobě bezdrátových těch brokových nábojů XREP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio