Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

iDNES.cz: Při policejní oslavě v Brně se mělo hajlovat (REDAKCE)

iDNES.cz: Při policejní oslavě v Brně se mělo hajlovat

Foto: Ilustrační

Podezření z toho, že sympatizuje s neonacismem, čelí skupina jihomoravských policistů. Když totiž v noci z pátku na sobotu v brněnské restauraci Nekonečno u Městského divadla slavili narození dcery jednoho z kolegů, tak také prozpěvovali rasistické písně, skandovali hesla ve stylu "já jsem běloch" a nakonec i hajlovali. Na incident upozornil server iDNES.cz.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 23. 11. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MERLIN 14:29:44 19. 11. 2009
default.png
Mně je to už jasný. catani: "Akorát mi vrtá hlavou, že v tom Brně je to celý nějaký divný a často" Taky mi to vrtalo hlavou, ale pak jsem si vzpomněl na Cejl, a přilehlé ulice a rázem mi to bylo jasný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 14:19:48 19. 11. 2009
Danik.jpg
blá, blá, blá Předpokládám, že většina z nich byli skutečně běloši, tudíž na zvolání já jsem běloch nevidím nic špatného. Nebyla to tedy lež. Jó, kdyby volali já jsem cikán a pak vzali někoho flaškou po hlavě, nebo někoho okradli, tak je to jiná a jasně by to byli rasisti. O tom, že by byl Orlík zakázanou kapelou nic nevím. Ale můžu se mílit. Ty jejich písničky maji takové pěkné melodie. Dále si myslím, že zmiňovali-li bílou sílu, zřejmě se bavili o výhodách některých dražších a značkových pracích prášků oproti levným z dovozu, např. z Asie. Že blondýnka lezla na stůl? No, a? Kde jinde by měla blondýnka být, než na stole? Zřejmě je naštvalo, že se nesvlékala. Kolega zcela jistě nehajloval, ale mohl být například ze zátopové oblasti a ukazoval, kam až měli doma vodu. Tudiž bychom ho měli spíš politovat, neboť jistě přišel o pěkný kus majetku. Jinak vzhldem k tomu, že video z mejdanu ještě neběželo na Nově, tak asi žádné není, důkazy pro taková tvrzení nejsou a můžou se jít všichni spláchnout na WC. Howg domluvil jsem!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MERLIN 14:04:48 19. 11. 2009
default.png
Komentáře na iDnes stojí za přečtení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:04:20 19. 11. 2009
default.png
..... Vynechám z toho nějaký rasismus. A nebudu rozebirát co a jak se stalo, ono stejně to k ničemu nevede, akorát vzájemnému napadání a osočování. Pokud tomu doopravdy z poloviny tak bylo, tak ti tzv. kolegové by měli nést hodně tvrdé(viz. níže) následky. Není přece možné, aby za obdobné jednání titíž lidé(policisté) zatýkali lidi a sami se takto chovali.Uvedené jednání přerostlo mez klukoviny.(Na druhé straně zase víme, co svým jednáním dokážou novináři, přesto by se měl policista chovat tak, aby nezavdal příčinu a pokud ano tak je to s rizikem následků) Znovu nejde nepřipomenout současný stav české policie, kdy na útvarech kde by měli pracovat elitní policisté prověření dloholetou zkušeností, kteří si místo vydobyli svou prací, svými výsledky(né druhých, to je hodně častý jev) a nasazením, pracují slušně řečeno různí, kdy takovým výběrem, by mělo být i eliminováno to, že to budou lidé takto se chovající(nedomýšlející následky) ale na druhé straně vážící si svého postavení u policie. Za výběr lidí nese svou odpovědnost i příslušní nadřízení na které se při trestech zapomíná, ale při odměnách je tomu mnohdy naopak(selhání jednotlivce, to přece nemohl ovlivnit, kdo potom). " zdůražňuji netýká se to všech a všude, většina je snad slušných ".(zdá se mi jakoby ale v poslední době těch "neslušných" rostlo nějakou geometrickou řadou, mám obavy, aby nenadešla doba, aby ta část neslušných nezačala dělat neslušné ze všech a nakonec nikdo nebude vědět na čem vlastně je, ale zřejmě by to kopírovalo naši společnost, kdy zloděj veřejně osočuje toho co nekrade proč nekrade a jestli by se neměl stydět) Je smutné, že to odnesou kolegové, kteří slouží v uniformě a jsou každý den ve styku s občany . Občan totiž nerozlišuje SKPV, OOP a kdo ví co, vidí pouze policistu a ti uniformováni mají svých problémů v poslední době více než dost. Příčiny však nebudou jenom v samotných lidech, ale v systému ten je vybírá(náboruje nohy a ruce), formuje, kultivuje a prověřuje. Zdá se mi rozhodně shovívavější udělení trestu(samozřejmě s ohledem na skutek a následky) pro policistu, který v rámci služby svou aktivitou řekněme ve prospěch zákona, překročí neúmyslně svou pravomoc nebo něco zanedbá v tzv.dobré víře. Na druhé straně údajně elitní policista mimo službu se chová na místě veřejném způsobem odporujícímu zákonu bez důvodu a poškozuje dobré jméno polcie.Ten by zasluhoval ten nejpřisnější trest.Ono by to i trochu v policii narovnalo trochu pokřivené vztahy(kdy je to přesně naopak) mezi samotnými policisty co se týče trestů pro řadové a tzv.ty best. Akorát mi vrtá hlavou, že v tom Brně je to celý nějaký divný a často.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio