Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Sehnoutka ohlásil vznik SPJ na severu Čech i Moravy (REDAKCE)

Sehnoutka ohlásil vznik SPJ na severu Čech i Moravy

Foto: ilustrační - policista.cz

Jak ohlásil ředitel pořádkové policie Petr Sehnoutka a zaznamenala například agentura ČTK, policie bude letos pokračovat s dalším výcvikem svých speciálních jednotek, častějším využíváním antikonfliktního týmu a vzděláváním velitelů zásahů. Důvodem k těmto krokům má být boj proti extremísmu. Kvůli tomu ke speciálním pořádkovým jednotkám (SPJ) v Praze a Brně nově přibudou i jednotky v Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

Autor:
Publikováno: 09. 02. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KULHOS 20:46:32 11. 02. 2010
default.png
Jj, SPJ v Praze zastupuje dost často i činnosti jako jsou převoz peněz, výpomoc zásahovým jednotkám apod. Jsou na to patřičně školeni a specializováni, stejně tak těmto úkolům mají i přidělené lepší vybavení, např. pistole Glock apod. Co mi ale nejde do hlavy, kde na tyto jednotky vezmou lidi v Ústí a Ostravě, když SPJ v Praze je samostatný útvar a jejich příslušníci vykonávají pouze tuto činnost, navíc v nepřetržitém provozu a stále k dispozici v případě potřeby. Chápu to tak že se jaksi jen posune statut krajských pořádkových jednotek na SPJ a jejich činnost bude nadále stejná? SPJ by i v těchto krajských městech měli držet podobně pohotovost na útvaru jako jejich kolegové u SPJ v Praze.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:40:03 11. 02. 2010
Andras.jpg
MARTOO: Jde o to, že SPJ v Praze má statut speciální jednotky. Proto 5TT. Neúčastní se jen demonstrací a podobných akcí, ale jejich činnost je rozmanitá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 20:20:54 11. 02. 2010
martoo.jpg
SPJ Myslím, že další jednotky SPJ jsou určitě přínosem, ale za předpokladu, že zůstane správně nastolený trend, že SPJáci budou mít jako součást služby hlídkovou činnost a to ať už 158-ku, tak i pěší.. Jsem celkem zvědav do jakých tabulek je dají.. Jestli jako v Brně většinou 3. TT nebo v Praze až 5. TT..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio