Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Očekávatelné násilí a odpovědnost policie (REDAKCE)

Očekávatelné násilí a odpovědnost policie
Pachatel zadržen, stížnost podána - ilustrační
Foto: David Modrý

V minulém týdnu se pozornost médií upřela k případu vraždy manželů v Českých Budějovicích, které se po několikerých výhrůžkách a napadeních dopustil syn zavražděné ženy z prvního manželství. Podle pozůstalých mohla policie vraždě zabránit, což po prvotním šetření připustil i šéf jihočeských policistů Radomír Heřman. Podobný případ už v minulosti projednával soud a označil násilné napadení jako důsledek předchozí nečinnosti policie.

Autor: redakce
Publikováno: 22. 02. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 22:47:43 23. 02. 2010
honzad..jpg
dalsi obdobny ... www.zpravy.idnes.cz/mohla-policie-zabranit-dalsi-smrti-muz-z-ochranky-mozna-zemrel-zbytecne-1or-/krimi.asp?c=A100223_195323_krimi_pei

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 21:23:24 23. 02. 2010
default.png
Musím souhlasit se Špuntem, tohle hodit na krk řadovým a veliteli vnější služby je slušná sviňárna

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 19:10:40 23. 02. 2010
default.png
Nechápu proč taktéž nikdo neřeší, že mohl pochybit i SZ, neboť pokud PCR něco odloží, tak to pak SZ ještě má posoudit a případně to PČR vrátit, neb to je také úkol SZ a ne, že ne je to prostě fakt. Kdyby byly naši rádoby novináři co k čemu tak se ptají i na tuto skutečnost, ale to už bych od těchto všeználků a všudybýlku chtěl moc, páč kritizovat PČR umí, ale na SZ to si zas tak jistí nejsou :-). To gen špunt - jj máš pravdu a pak se bude zasejc nadávat na ty kluky dole, co nerozhodli o tom, že to bude trestné po měsíci a bude to jejich chyba, že to neřešili po 14 ti dnech.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 16:42:03 23. 02. 2010
default.png
Je to chyba systému....??! Rychlý počin pana ředitele který odvolal svého pobočníka byl logický, a předešel některým mediálním křiklounům kteří by mohli žádat jeho hlavu. S odvoláním místně příslušného vedoucího OOP by se asi veřejnost zřejmě nespokojila. Mám li také čerpat z veřejně dostupných zdrojů (jak jinak), tak ten údajný vrah byl před více jak rokem profesionálním hasičem ve služebním poměru, a prošel přijm. řízením včetně psychotestů. Od hasičů odešel na vlastní žádost. Kvůli problémům s rodinou jej policie již řešila 3x, na zákl. posudku soudního znalce bylo stíhání SZ zastaveno, s návrhem na AMBULANTNÍ léčení! Tak že ten násilník měl zřejmě jednou za 14 dnů chodit na injekci diazepamu.Neznám dobu kdy bylo stíhání zastaveno, ale soud měl o dotyčné osobě rozhodnout až 16.března!!!Možná že ho do té doby Němci vydají. Tak že je otázkou zda selhal systém jako takový (PČR,SZ,soud) nebo nějaký ….náctiletý hlídkař, příp. dozorčí(operační)??! V tomto světle mi připadá „fakt“ logické, že bylo minulý týden SZ zastaveno stíhání několika lidí za „stolking“. Tak že obtěžování, vyhrožování a verbální napadání od vašich exmanželek, milenek, příp.exmanželů musí trvat min. měsíc.Když vás vaše zhrzená milenka po 14 dnech umlátí na ulici cihlou v kabelce, tak budou v tomto Banánystanu opět policajti za blbce, vděčně plnící stránky bulváru neboť tě neochránili! A možná opět nějaký ředitel najde obětního beránka, a SZ příp. soudci budou z obliga! Je také diskutabilní, jestli mohli budoucího vraha policajti“ někam odklidit“, když SZ „údajně“ navrhl jen ambulantní léčbu (nikoliv ústavní)!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ALF 14:50:41 23. 02. 2010
default.png
?? V médiích se propere všelicos, ale slyšel jsem, že na osobu budoucího vraha byl vypracován posudek, že je opravdu nebezpečný a tak ho PČR chtěla eliminovat (někam uklidit), ale protistrana přišla s posudkem, který ten původní vyvracel, takže z toho sešlo. Ale jak psal P-POLDA, neznáme všechny relevantní skutečnosti, které k případu existují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu P-POLDA 13:11:03 23. 02. 2010
default.png
otázka ??? Řekl bych, že otázkou není ani tak, do jaké míry by policie měla být odpovědná za psychicky narušené agresivní jedince, ale - Proč několikeré tr. oznámení, které pasuje na § Nebezpečné vyhrožování ze strany osoby psychicky narušené, kde jsou uváděni i svědci, se nedá dotáhnout do konce a odloží se. Samozřejmě neznáme podrobnosti - jistě, že policie nebude nikomu, kdo má strach o svůj život poskytovat nonstop ochranu, ale v těchto obou případech se postup policie jeví jako špatný - podezřelí měli být řešeni pro nebezpečné vyhrožování - pokud není za jednání odpovědný pro duševní nemoc, tak jej umístit do léčení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio