Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

měření rychlosti MP

Zrovna dnes jsem viděl v jednom menším městě, v podstatě v poli za městem těsně před značkou konec obce, označený asi 100m úsek značkami informujícími o měření rychlosti. Nebezpečí opravdu nula celá nula nic, žádné chodníky, domy, prostě už pole. A tak o kilometr dál, schovaní za kopcem, to kolegové z MP kasírovali. Chápu, že se musí obecní rozpočet nějak naplnit i to, že v obci se jezdí 50km/h. Kdyby měřili ve směru do obce, ta by podle mě pro místní obyvatele udělali daleko více. Tohle mi ale fakt přišlo jako buzerace. Ale k otázce- může vůbec strážník MP vybírat pokuty mimo svou obec? A kdyby se to zahnalo do extrému, může pražský strážník dávat pokuty v Ostravě? P.S. pokutu jsem nedostal, takže nijak ublíženě se necítím.
JARDA :: Datum založení: 08. 05. 2010 :: celkem 16 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KARL 00:44:29 19. 07. 2013 blokovaný
Karl.jpg
CEMAN [2013-06-26 04:47:26]: Já dostal pokutu za nerozsvícený světla 200,-Kč. Ne od lopaťáků. To je jediná pokuta za posledních 20 let. Jinak fešáku, já toho víc nacouval, co jsi ty najezdil.Řidičák ještě mám (D) i s platným profesákem a kartou do tachografu.Jinak body mám taky už všechny, protože ten magor mě za zapomenuté světla dal k těm dvěma stovkám i 2 body.Blbec. Lopaťáci jsou prostě jen na plnění městské či obecní kasy. Nic víc v tom nevidím. Nikdo mě ani tady, ani v EU nemohl vyhmátnout na kolečko (jízda-pauza) nebo rychlost!!! Takže tvá otázka je výkřik do tmy.Že tady lítají kamiony v neděli, s plachtou a policajti nikde, je známá věc. Proto spoustu Poláků,Slováků a Maďarů, jedou vesele po Rozvadov. Dál si nedovolí.Bagouni by jim vyčistili peněženku :-))) Dokonce vím o firmě, která vozí kuchyně, stoly židle v mražáku :-))) Jak určitě víte studovaní policajti, s mražákem (potravinama) může i v neděli. Ale s plachtou ?? Kde potraviny pod plachtou se vozit nesmí .... Takže, já jezdím jak mám a hlavně vy si dělejte svou práci jak máte !!! Kdyby bylo v Česku na silnicích policajtů jednou tolik, bylo by buď dobře, nebo by byli stejně pozašívaní v zadních místnostech čerpacích pump a barů :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:45:46 27. 06. 2013
default.png
Starý dotaz, ale odpovím také. Takže - OP/MP může měřit i vybírat za značkou. Strážníkova oprávnění se vztahují na katastr obce, který zpravidla zasahuje za značku konec obce. Měřené úseky dnes již označené být nemusí. Pražský strážník v Ostravě měřit rychlost nemůže. Jestli se nepletu, mohl by teoreticky měřit v obci ve stejném kraji při uzavření veřejnoprávní smlouvy mezi domovskou a nasmlouvanou obcí (pokud by se měření dalo zařadit pod obsahu smlouvy, protože vymezení kompetencí musí smlouva obsahovat).

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:00:06 26. 06. 2013
default.png
CEMAN [2013-06-26 04:47:26]: Parkovací místa: tento problém se tady dlouhodobě neřešil a ani dneska moc neřeší. Problém je ale v tom, že český řidič chce parkovat tady a teď a zadara. V protisměru, v křižovatce, na přechodu, na chodníku, ve vjezdech domů. Městská je na tohle nasazená, aby to řešila no a tak si to slízává.

Chtěl bych slyšet, jak by tohleto řešil Karl. Jistě by se na všecky usmíval, vše nechával bez povšimnutí, silnice by měl neprůjezdné - ale jen do prvního požáru nebo jinšího neštěstí - a dělal by pak toho lopaťáka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 04:47:26 26. 06. 2013
default.png
Zase lopaťáci, karle Vám museli strašně ublížit. Co Vám provedli? Jestli nechcete plnit pokladny, musíte dodržovat předpisy. Jestli Vám sraženej člověk připadá jako happy end, tak asi nejste moc slušný řidič. Nebo už neřidič? Popište mi ten osudný den :-), kdy na Vás lopaťák nebyl dostatečně uctivý. Pokud to nemůžete překousnout, jste tady špatně. Tohle fórum se nejmenuje lopaťák.cz

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 00:26:57 20. 06. 2013 blokovaný
Karl.jpg
http://zpravy.idnes.cz/ridic-po-prestupku-srazil-v-karlovych-varech-straznika-pjq-/krimi.a...

Takové články s happyendem přímo zbožňuju. Ještě bych pro jistotu couvl :-)))Místo aby K.Vary řešili parkovací místa, posílají tyto lopaťáky, pro naplnění městské pokladny do terénu. Jsou to parchanti arogantní. Nikdy jsem je nepotřeboval a potřebovat nebudu. Pomocníci pomocné stráže VB.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:22:04 09. 10. 2012
default.png
KARL [2012-10-08 00:36:53]: Neuposlechnutí pokynu k zastavení vozidla, oznámení SO, flastr. Lopaťák nebo eskymák. Co tato společnost chce, to má. K MP může nastoupit kdekdo, komu se po druhé větě při jednání s klidným člověkem třesou rozčilením ruce tak, že nemůže ani psát...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 16:33:16 08. 10. 2012
default.png
karl : Jenže oni mají právo vás měřit a stavit i mimo obec. MP u nás má smlouvy s okolníma vesnicema takže chytá třeba 15 km od "jejich" města. Obávám se že se ti to pak může hrubě nevyplatit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 00:36:53 08. 10. 2012 blokovaný
Karl.jpg
Městské lopaťáky vůbec neřeším.Pokud něco chtějí, tak jim řeknu aby zavolasli státní Policii, protože s takovýma IQkvákama se nehodlám vůbec vybavovat.U nás jsou lopaťáci přímo ukázkoví.Na dotaz státního policajta, proč se tak chovají arogantně, mi soukromě zdělil.Jsou to dementi co si léčí své ega.Neumí jednat s lidma,neznají základy psychologie, protože s rozumným člověkem se dá domluvit.
Takže jestli mě stavěli, sem jel dál do města ke služebně státní policie.Mimo město jim zastavovat nebudu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAZZY 11:55:30 09. 05. 2010
default.png
JARDA: V podstatě máte pravdu, bohužel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 09:46:28 09. 05. 2010
default.png
děkuji.

Pak se není co divit, že v policistech ani strážnících lidé nevidí "pomahače a chrániče", když z nich nadřízení chtějí mít jen škubače.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio