Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

měření rychlosti MP

Zrovna dnes jsem viděl v jednom menším městě, v podstatě v poli za městem těsně před značkou konec obce, označený asi 100m úsek značkami informujícími o měření rychlosti. Nebezpečí opravdu nula celá nula nic, žádné chodníky, domy, prostě už pole. A tak o kilometr dál, schovaní za kopcem, to kolegové z MP kasírovali. Chápu, že se musí obecní rozpočet nějak naplnit i to, že v obci se jezdí 50km/h. Kdyby měřili ve směru do obce, ta by podle mě pro místní obyvatele udělali daleko více. Tohle mi ale fakt přišlo jako buzerace. Ale k otázce- může vůbec strážník MP vybírat pokuty mimo svou obec? A kdyby se to zahnalo do extrému, může pražský strážník dávat pokuty v Ostravě? P.S. pokutu jsem nedostal, takže nijak ublíženě se necítím.
JARDA :: Datum založení: 08. 05. 2010 :: celkem 16 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 21:22:04 09. 10. 2012
default.png
KARL [2012-10-08 00:36:53]: Neuposlechnutí pokynu k zastavení vozidla, oznámení SO, flastr. Lopaťák nebo eskymák. Co tato společnost chce, to má. K MP může nastoupit kdekdo, komu se po druhé větě při jednání s klidným člověkem třesou rozčilením ruce tak, že nemůže ani psát...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 16:33:16 08. 10. 2012
default.png
karl : Jenže oni mají právo vás měřit a stavit i mimo obec. MP u nás má smlouvy s okolníma vesnicema takže chytá třeba 15 km od "jejich" města. Obávám se že se ti to pak může hrubě nevyplatit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 00:36:53 08. 10. 2012 blokovaný
Karl.jpg
Městské lopaťáky vůbec neřeším.Pokud něco chtějí, tak jim řeknu aby zavolasli státní Policii, protože s takovýma IQkvákama se nehodlám vůbec vybavovat.U nás jsou lopaťáci přímo ukázkoví.Na dotaz státního policajta, proč se tak chovají arogantně, mi soukromě zdělil.Jsou to dementi co si léčí své ega.Neumí jednat s lidma,neznají základy psychologie, protože s rozumným člověkem se dá domluvit.
Takže jestli mě stavěli, sem jel dál do města ke služebně státní policie.Mimo město jim zastavovat nebudu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAZZY 11:55:30 09. 05. 2010
default.png
JARDA: V podstatě máte pravdu, bohužel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 09:46:28 09. 05. 2010
default.png
děkuji.

Pak se není co divit, že v policistech ani strážnících lidé nevidí "pomahače a chrániče", když z nich nadřízení chtějí mít jen škubače.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAZZY 07:30:11 09. 05. 2010
default.png
Zdravím Vás. Pokusil bych se stručně odpovědět. 1) Místa měření rychlosti navrhuje obec resp. obecní policie k posouzení a ke schválení Policii ČR. Samotné měření v místě je zahájeno až po souhlasném písemném stanovisku dopravního inspektorátu. Měřený úsek pak musí být označen přenosnou dopravní značkou "měření rychlosti" a "konec měření rychlosti". 2) Pokud jde o "obec", tak ji nelze chápat jen jako to místo mezi dopravními značkami "začátek obce" a "konec obce", ale obcí se rozumí celé katastrální území obce, tedy i louky, lesy, pole... 3) Dle zákona o obecní policii může za jistých okolností vykonávat strážník z kterékoliv obce činnost v jiné obci v ČR. V krajském měřítku se to týká veřejnoprávních smluv (půjčení strážníků obcím,které nemají svou OP), po celé republice pak v případech vyhlášení krizového stavu. To se pak může v jednom městě sejít více strážníků z více měst, tedy i Vámi zmínění pražští strážníci v Ostravě. To by se ale jednalo o krizový stav a tam bych se rozdávání pokut za lehčí přestupky neobával.
Hezký den. Bazzy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio