Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

VŠ 2011/12

Ahoj, nedávno jsem se dozvěděl, že od 1.1.2011 má údajně vejít v platnost zákon, který určí jaké VŠ mohou policisté studovat. Zajímalo by mě, jestli k tomuto někdo z vás neví něco bližšího. Osobně si myslím, že to není možné, ale v dnešní době bych se ani moc nedivil. Mám v plánu příští rok začít studovat VŠ a na PA se mi moc nechce a otázkou je tedy jakou jinou vš popř. obor zvolit. Budu rád za jakýkoliv příspěvěk.
SNIPER37 :: Datum založení: 13. 10. 2010 :: celkem 7 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MATRA 01:30:14 14. 02. 2011
default.png
Můžete studovat jakouko-li VŠ.,ale v současné době nevím,zda Vím bude tato škola platná v daném oboru.,.....nevím kolik let máte odslouženo,ale pokuď málo tak doporučuji za své,neboť pokuď budete chtít odejít ze služebního poměru budete muset vše zaplatit........

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 19:23:13 12. 02. 2011
default.png
MARGARIT [2011-02-12 19:21:20]: TY MAGORE VYLÍZANEJ - NESPAMUJ TU DOKOLA NA VŠECH DISKUSÍCH !!!

JSI POSTIŽENEJ? - MY TU CHCEME DISKUTOVAT A NÉ TU TAPETOVAT.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARGARIT 19:21:20 12. 02. 2011
default.png
Bohužel kariérní řád nástupem úsporných drastických opatření zaniká a vytváří se tu nová protináborová kampaň "odejdi nebo tě donutí odejít". Vztahy na pracovišti už mnoho měsíců připomínají hřbitovní prostředí, kde vládne atmosféra strachu a nejistoty. Škrty probíhají na všech urovních a budoucnost tohoto spolku nebude příjemná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GONZALES 20:14:54 09. 02. 2011
gonzales.jpg
Otázku považuju za nešťastně formulovanou. Policista, jako každý jiný člověk, může studovat jakoukoliv vysokou školu na kterou má ( a to ať vědomostmi nebo finančně ). Pokud myslíš obor VŠ, který by se pro práci u policie uznával, tak žádný takový zákon, pokud je mi známo, neexistuje. Takže se pro práci policistů na určitých tabulkách bohužel uznávají jakékoliv vysoké školy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:34:21 11. 11. 2010
martoo.jpg
O takovém zákoně jsem nikdy neslyšel. Vím, že se dlouho volá po tom, aby na konkrétní pozice bylo požadováno konkrétní vzdělání, ale vzhledem k velkému množství policistů s mimooborovým vzděláním se tak ještě nestalo.

Rozhodně mám za to, že by to tak mělo být. Nemyslím si, že vysoké školy umělecké, textilní, lékařské, zemědělské atd... jsou pro výkon služby upotřebitelné.

Samozřejmě beru, že třeba zemědělská může mít ekonomickou fakultu, která se dá uplatnit např. na OHK, ale ruku na srdce, kolik jiných oborů má alespoň část z toho, co policejní práce vyžaduje?

Na druhou stranu bych do této kategorie nezařazoval policisty, kteří si museli doplnit vzdělání, protože jej nesplňovali před účinností nového zákona, ale v konkrétní problematice se pohybují řadu let a jsou v ní odborníci.

Vím, že předposlední odstavec může budit trošku rozporuplné reakce, ale je to tak. Sám studuju právnickou fakultu III. rokem a je jasně daný fakt, že kovaný vyšetřovatel s 25-ti letou praxí na OOK a vystudovaným švindlkurzem, je v trestním právu ode mě na hony daleko. A to pochybuju, že by se mu mohl rovnat nějaký čerstvě vystudovaný JUDr. z UK.

Praxe je nejzásadnější a ani deset vystudovaných škol ji nemůže zaručit. Praxe se ale nepočítá jen podle odsloužených let, protože určitě známe X případů, kdy na stejném útvaru policista s 5-ti lety má větší znalosti v oboru, než policista s 15-ti odslouženými lety.

Je to o přístupu a sebevzdělávání.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKK 23:16:02 10. 11. 2010
default.png
Zdravím, já studuju třetím rokem provozně ekonomickou fakultu na ČZU v Praze. Dělám ji pouze ve svém osobním volnu. Naštěstí mám super vedoucího který má pochopení a napíše mě šichty jak potřebuju...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MASAKATSU 07:57:16 09. 11. 2010
default.png
Ahoj, já aktuálně studuji 1. roční UHK, nicméně školu nemám "schválenou" a dělám ji zatím ze svého volna tudíž kombinovanou formou. Zrovna včera jsem mluvil se svým přímým nadřízeným a o žádném takovém nařízení v souvislosti se studiem VŠ se mi nezmínil. Nemyslím, že by ti mohli služební funkcionáři přímo zakázat studovat nějakou vysokou školu, jde jen o to, že ti například nebudou ochotni vyvolňovat či nebudeš mít naději, že by ti schválili studium a dostával bys služební volno na zkoušky, přednášky atd. To se ale děje už nyní, takže nejspíš nás nečeká žádná větší změna.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio