Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní memento (REDAKCE)

Policejní memento
Že by nová reforma
Foto: web

Znovu jsem si přečetl dílo našeho pana ministra nazvané Memento. Když jsem četl příběh hlavního hrdiny knihy, narkomana Michala Otavy, jako bych v něm viděl zosobnění našeho policejního sboru. Zubožená existence, která do sebe dostává jednu dávku svinstva za druhou, aby se stala závislou tu na opiátech, tu zase na stimulantech.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 14. 10. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 00:55:37 22. 10. 2010
honzad..jpg
martine-cz: zato tento kluk zivot ma uplne super:

dnesni zprava:

Jeden z Romů, kteří brutálně zbili chlapce v Krupce, půjde k soudu

21. října 2010 20:23

ÚSTÍ NAD LABEM - Jeden ze dvou Romů, kteří *údajně* v Krupce na Teplicku v dubnu zmlátili dvanáctiletého chlapce, půjde k soudu. *Napadení mělo podle policie rasový podtext. Obžaloba ho ale kvalifikovala jako znásilnění, loupež a vydírání.* Řekla to mluvčí krajského soudu v Ústí nad Labem Irena Jeřábková.

Obžalovanému bylo v době útoku 17 let, a tak mu hrozí *maximálně pětiletý trest*. Druhý útočník byl mladší patnácti let a skončil v diagnostickém ústavu.

Incident se odehrál na konci dubna. Útočníci chtěli podle policie chlapce okrást a když zjistili, že nic nemá, brutálně ho zbili a zneužili. Napadený skončil na jednotce intenzivní péče, měl například natrženou slezinu. *Tehdy policie potvrdila, že útok měl rasový podtext. "V obžalobě ale nic takového není,"* řekla Jeřábková. Fotografie zbitého chlapce několik dnů po útoku někdo umístil na internet. Incident se poté stal tématem pro různá hnutí, která jej s oblibou srovnávala se žhářským útokem na romskou rodinu ve Vítkově.

Podle Jeřábkové by měl soud začít zhruba za měsíc. "Soudkyně má nyní spis k prostudování, ale s ohledem na to, že se jedná o mladistvého, mělo by být řízení co nejrychlejší," řekla Jeřábková. *Líčení budou neveřejná. **


A tohle o tom pisou na iDENSU:

*Další šokující okamžiky popsala obžaloba takto: "Mladistvý ho pod pohrůžkou zbití donutil, ač věděl, že je mu 12 let, aby si klekl a sál mu pohlavní úd. Stejně to dělal i nezletilý. Poté musel spolknout jejich sperma."

Útrapy tím ale teprve začaly. "Následně se ho zeptali, zda ví, co dělal Hitler za války s Cikánama v koncentráku. Tak to nyní budou dělat s ním," stojí v obžalobě.

"Nařídili mu, aby se plazil, svlékl do slipů a vlezl do potoka, kde měl dělat kliky, poté stojku. Společně ho bili pěstmi, šlapali na něj a velkou silou kopali do žeber a hlavy. Musel se opřít o strom, kde ho švihali páskem se sponou na holé části těla, vzali ho za ruce a nohy a z výšky nechali dopadnout na zem. Poškozený musel nejméně dvakrát zvednout jeden metr čtvereční velkou dřevěnou desku a pustit si ji na hlavu," zní obžaloba.

Když násilníci odešli, těžce zraněný Patrik se z posledních sil doplazil na nádraží, kde mu lidé zavolali pomoc. Skončil na jednotce intenzivní péče specializovaného oddělení ústecké nemocnice. Měl jedno nalomené a druhé zlomené žebro, natrženou slezinu, pohmožděnou ledvinu, břišní slinivku a játra, tržnou ránu na hlavě a spoustu modřin po celém těle.


-----------------------------------------

takze, martine-cz, ocekavam, ze se budes nemene hlasite angazovat aby byl: :

1) verejny proces, primy prenos v televizi, tak jak u Vitkova
2) obzalobu OBOU pachatelu, ne jenom jednoho
3) Aby byly souzeni take za rasovy poddtext!
4) maximalani tresty na horni hranici


jsem na tebe zvedav! neby nejsi zastance stejneho metru na vsechny, brouku?







Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-CZ 16:50:31 21. 10. 2010
martin.cz.jpg
MARKUS [2010-10-21 15:37:17]: Absurdní tresty? Jsi další z těch, co se málem vyvrátili z toho, že dostali 22 resp. 20 let? Zkus se vžít do té malé holčičky, co má celý život v prdeli. Vzhledem k možnostem jsem s trestem, co ti kluci dostali vcelku spokojenej.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 15:37:17 21. 10. 2010
default.png
SNAKE [2010-10-21 01:24:11]: Možná to zase vyvolá vlnu odporu, ale nedá mi nereagovat na závěr příspěvku o klepnutí přes prsty: ti 4 z Vítkova, co dostali včera ty bláznivé tresty, nejspíš původně taky chtěli jen klepnout přes prsty starého zloděje, co měl dům plný kradeného benzinu a elektroniky z aut. A jak to dopadlo... Není to nejšťastnější případ, ale vystihuje to současnou situaci. Společnost je zastrašovaná skrze takové Brigity Bilíkové, které rozhazují kolem sebe absurdní tresty v jedněch případech a v jiných přivírají oči.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SNAKE 01:24:11 21. 10. 2010
default.png
Nejlépe to dle mého popsal Jan Kraus, loňský rok, rádio Frekvence 1, pořad Co vy na to pane Kraus. Nemohu článek najít, a proto pouze po paměti se pokusím citovat :

Těmhle našim frajerům v oblecích prostě šlo jenom o jedinou věc, celej tenhle systém a tu Policii destabilizovat. Potom co jim všichni odejdou slyšíte v televizi: "Kvůli krizové situaci přesuneme všechny policajty tam a tam." Ale už neřeknou, že jim ti policajti zbyli dva. A potom můžou vesele krást a šmelit.

Dle mého názoru si za to můžeme sami, my sami, občané ČR. Tím, že všechno to bezpráví, které navíc veřejně prezentují v tv, které nám vytvářejí v podobě šílených daní, protiústavních zákonů a podobných ptákovin, jenom okomentujeme tím, že jsou to podvodníci, ale nikdy se nezvedneme, a nic s tím nezkusíme udělat. Zloději to jsou ano. A na každého zloděje platí praštit ho přes ruce, pak u nás krást nebude. Jenže my tupě civíme do tv a nikdy se nepokoušíme ani vzdáleně najít způsob, jak je přes ty ruce praštit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 16:53:21 20. 10. 2010
Karel.150.jpg
MARKUS [2010-10-20 16:33:12]: No když jsem se ptal na demokracii Zemana tak mi odpověděl, že Masaryk říkal, že vybudovat demokracii trvá 40 let, takže potřebujeme ještě 20. To je ale fuk, prostě demokracie neexistuje a nikdy tady nebyla. To co se celosvětově děje není vůle lidu, ale vůle elity, speciálně pak všemocných bankéřů.
Odvaha autora? Nemluvil bych o odvaze autora, mluvil bych spíše o lhostejnosti okolí. Lhostejnost je největší všivárna, a je jedno jestli je lhostejný zedník nebo policista. Kdyby jsme ovšem dokázali svou pozornost směřovat na více než média bankéřů, jistě bychom nebyli lhostejní k tomu co se děje a dokázali prosadit svou vůli a rovněž demokracii.
Tím, že jsou policisté lhostejní k podnikatelům, všichni pak k sociálnímu systému a prostě každý sobecky vidí jen svou misku, je otázkou času kdo koho první bodne. To však není míněno jen ve smyslu fyzického útoku.
Právě proto je velmi hloupé se domnívat, že člověk, který poodhalí roušku pravdy je extrémista.
Jestliže ovšem vidíte naši společnou budoucnost (nejen policistů, ale celé společnosti) růžově za rok dva nebo za deset, pak tedy buďme dále lhostejnými k celospolečenským problémům..;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 16:33:12 20. 10. 2010
default.png
Už jenom fakt, že takovýhle článek vznikl, svědčí o tom, že jsme se za těch 20 let o moc dál neposunuli a že to s tou demokracií zase tak slavné není. Tím spíš mě překvapuje odvaha autora takhle otevřeně věci prezentovat dnes, kdy se každá záminka hodí k propuštění z práce nebo aspoň snížení mzdy. Ví to asi každý, ale to řekne nahlas, je tak nějak trochu extremista :). Mlčením se nic taky nic nevyřeší, to je fakt. Tak hodně štěstí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 23:38:45 18. 10. 2010
Karel.150.jpg
JARDA [2010-10-18 22:18:41]: Ty mi dáváš, fakt pěkný, jen si na to vzpomenu, tak mám záchvat smíchu..;)) Kéž by se však ve válkách bojovalo pouze takto..;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 22:18:41 18. 10. 2010
default.png
offtopic- krásný vtípek- je vidět, že může být i hůř :)

Voják si takhle sedí v zákopu, když tu najednou před útokem zjistí, že mu chybí puška. Jde tedy za svým nadřízeným, aby si postěžoval a ten mu podá násadu od koštěte se slovy: "Až
to začne, tak namiř na němce a řekni: Ratatatabum. Bude to stejný, jako bys měl pušku, uvidíš." Protože se na vojně neodmlouvá, vrátí se voják s násadou na své místo a připraví se na útok. Když to začne, vezme násadu, zamíří, řekne: "Ratatatabum," a opravdu, němec se skácí na zem. Nevěřícně se podívá, ale zamíří na dalšího vojáka a řekne: Ratatatabum," ten se chytne za břicho a padne do bláta. Když bitva končí, vidí náš voják poslední němce, jak pomalu kráčí
přes bitevní pole, tak zamíří násadu a řekne: "Ratatatabum," a nic. "Ratatatabum," zkusí to znova, ale opět bez úspěchu. Jak se nepřítel blíží, začíná voják panikařit, mává násadou
na všechny strany a řve: "Ratatatabum! Ratatatabum! Ratatatabum!" ale bez úspěchu. Němec dojde až k němu, kopne ho do hrudi až voják svalí a pod vousy si mumlá: "Vrrrrr, tank, tank, vrrrrr, tank, tank, tank."

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu YURI-SAN 11:31:51 18. 10. 2010
default.png
KAREL-150 [2010-10-18 11:19:18]: Karle, ono pravda bude nekde uprostred, protoze bez OHS to podle me nejde... kluci na obvodech sou zavaleny papirama ze ven ani nevyjizdej, takze venku sou jenom hlidkari a dopravka... o tom honeni carek snad nemusim vysvetlovat, ze situace je takova, ze ti sef rekne prines mi x kusu (pokut, pachatelu, cehokoliv) jinak se nevracej na barak... ale vsechno je o domluve a o rozumu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 11:19:18 18. 10. 2010
Karel.150.jpg
BADBOY [2010-10-16 22:14:05]: Víš v mnohém s tebou souhlasím. Ale nejsem si jist na kolik jsou u OHS užitečné pěší hlídky, když na místňácích se musí práce vykonávat v polovičním stavu, zpravidla je polovička z tohoto polovičního stavu ještě bez zkušeností pro službu vlivem jejich odsloužených let.
No s klukama z PMJ se taky často setkávám, jde vidět, že někteří jsou rozumní a jiní méně, ale jak píšeš je to vizitka vedení, které je údajně doslova tlačí k tomu, aby měli co šichtu pachatele nebo předvedenou osobu. Doslýchám se pak, že často je pak zbalen jako podezřelý nějaký opilý bezdomovec, který v okolí místa činu pálil oheň, nebo je zbalen člověk bez OP, nebo což je třešnička nadortu, měla údajně jedna řiťolezecká hlídka zbalit člověka odjíždějícího z posilovny pro podezření, že v obalu od creatinu má kokain.
Já říkám bravo a vysoké odměny pro vedení PMJ i pro ty jejich řiťolezce!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio