Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní memento (REDAKCE)

Policejní memento
Že by nová reforma
Foto: web

Znovu jsem si přečetl dílo našeho pana ministra nazvané Memento. Když jsem četl příběh hlavního hrdiny knihy, narkomana Michala Otavy, jako bych v něm viděl zosobnění našeho policejního sboru. Zubožená existence, která do sebe dostává jednu dávku svinstva za druhou, aby se stala závislou tu na opiátech, tu zase na stimulantech.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 14. 10. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 11:19:18 18. 10. 2010
Karel.150.jpg
BADBOY [2010-10-16 22:14:05]: Víš v mnohém s tebou souhlasím. Ale nejsem si jist na kolik jsou u OHS užitečné pěší hlídky, když na místňácích se musí práce vykonávat v polovičním stavu, zpravidla je polovička z tohoto polovičního stavu ještě bez zkušeností pro službu vlivem jejich odsloužených let.
No s klukama z PMJ se taky často setkávám, jde vidět, že někteří jsou rozumní a jiní méně, ale jak píšeš je to vizitka vedení, které je údajně doslova tlačí k tomu, aby měli co šichtu pachatele nebo předvedenou osobu. Doslýchám se pak, že často je pak zbalen jako podezřelý nějaký opilý bezdomovec, který v okolí místa činu pálil oheň, nebo je zbalen člověk bez OP, nebo což je třešnička nadortu, měla údajně jedna řiťolezecká hlídka zbalit člověka odjíždějícího z posilovny pro podezření, že v obalu od creatinu má kokain.
Já říkám bravo a vysoké odměny pro vedení PMJ i pro ty jejich řiťolezce!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BADBOY 22:14:05 16. 10. 2010
default.png
Lukas-heinz:
Moc pěkný článek Lukáši. Jen bych chtěl reagovat na jeden odstavec co jsi napsal: Když slyším výroky typu zruště PMJ nebo zruště OHS stejně nic nedělají mrazí mně v zádech apod...
Já si myslím, že je to o lidech a to je ten základ. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že co se týká spousty kolegů na OHS, tak se jedná o policisty, kteří do práce chodí jako k pásu ( nic proti lidem, kteří pracují u pásu ) jen tím chci naznačit, že nedělají více nežli musejí. Mluvím z vlastní zkušenosti, kterou mám s kolegy. V hodně směrech jsou tyto útvary zřízeny pro teplá místa jejich velitelů... Ano znám kolegy, kteří na těchto útvarech dělají svou práci velmi dobře, ale je to tak 20 procent a to je dost málo.
Já jsem klidně pro snížení stavu policistů. Ten kdo nechce dělat ať jde a peníze hned budou....
Samozřejmé je, že se musí vyměnit TOP manageři na všech postech začíná to od vedení na říděch.
K PMJ se zde raději nebudu vyjadřovat... Co s touto ,,dříve elitní,, složkou udělalo vedení, které tam je je něco strašného. Ještě naštěstí, že tam je pár normálních kluků, kteří vědí k čemu jsou stvořeni...
Prostě chci jen říct, že je tu spusta kolegů, kteří si nezaslouží ani desetinu platu co berou....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 15:32:52 16. 10. 2010
default.png
Lukáši naprosto s Tebou souhlasím! Neni co k tomu dodat

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:31:49 16. 10. 2010
Lukas Heinz.jpg
HAMMER [2010-10-15 20:46:20]:
Uvědomil sem si, že narážíš na větu z mého článku, kde označuju za lemply kolegy, kteří ukazují na jiné kolegy, jako na nepotřebné vhodné k odchodu.

Pokud si přečteš tyto vyroky z ankety, Jak ušetřit u Policie, tak zjistíš, že každý z těchto lidí ukazuje na útvar, kde samozřejmě sám nepůsobí, o naplni práce na daném místě nebo na daném útvaru slyšel z doslechu nebo se dozvěděl minimum, ale 100% si je jist, že zrovna toto místo nebo tento útvar je zcela zbytečný.

Když se nad tím zamyslíš, tak pan ministr jedná přesně stejným způsobem. Je tu spousta dalších lidí co tvrdí, že dělá těžší práci než učitelé nebo zdravotníci. Ale kdo z nich kdy učil nebo pracoval ve zdravotnictví.

Tvrdím, že jediný kdo dokáže fundovaně říci, kde ušetřit a která místa jsou zbytečná jsou právě lidé, kteří na tom konkrétním útvaru nebo pracovišti působí.

Když slyším výroky typu zruště PMJ nebo zruště OHS stejně nic nedělají mrazí mně v zádech apod. Ale zeptej se těch lidí kde se mrhá penězma a hned ti začnou naskakovat ty sumy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:46:57 16. 10. 2010
Lukas Heinz.jpg
JARDA [2010-10-16 11:07:03]:

No to by musel být člověk hodně na výši, aby dokázal zachovat objektivitu, přestože má důvod k odplatě. Myslím, že pan Huml mlčí protože má příliš mnoho věcných připomínek, které vyvolávají velice nepřijemné otázky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 11:07:03 16. 10. 2010
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2010-10-16 00:18:48]: a co takto. V posledních letech odešlo celkem dost policistů. I z vysokých postů. Co si, zejména s pomocí těch, kteří byli odejiti pro svůj rozdílný pohled na poslední reformu, udělat personální audit.

Myslel jsem, že pan poslanec Huml jakožto bývalý policista by mohl vnitru nějak pomoci. Ale nějak není ani vidět ani slyšet. Jinak ideální kandidát na vedení auditu by byl někdo jako např. www.zdeneksebestik.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=2 . Jen je otázka jestli by se někomu z bývalých policistů do něčeho takového chtělo a jestli by to nepojali jako osobní mstu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:18:48 16. 10. 2010
Lukas Heinz.jpg
HAMMER [2010-10-15 20:46:20]:

Já s tebou plně souhlasím. U Policie pracuje plno lidí, kteří nevytvářejí žádnou hodnotu. Problém je v tom, že ještě žádná z těch rádobyreforem tento problém nevyřešila a dokonce si myslím, že to ani nikdy nebyl učel těchto pokusů o reformy. Šlo vždy o čistky v zájmu vlády, která se zrovna dostala k moci. Takže pod slovem reforma si politici představují zcela něco jiného než většina policistů.


Vsadím se stebou, že o tom kdo je zbytečný a kdo ne by rozhodovali právě ti nezbytečnější lidé, nebo by na to byla zřízena komise naprosto zbytečných lidí s velmi impozantními odměnami.

Pokud znáš způsob jak eliminovat u Policie ČR lidi, kteří se živí vymýšlením čárek a hovadin, kleknu si před tebou a prohlásím tě za spasitele Policie ČR.

Je asi stejně jednoduché jako vyřiznout mozkový nádor uprostřed zdravé mozkové tkáně, aniž bys mozek poškodil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu YURI-SAN 21:20:45 15. 10. 2010
default.png
HAMMER [2010-10-15 20:46:20]: prumerny plat policisty je pry kolem 30ti tisic ale ruku na srdce, ve vykonu to neni mozne protoze tam sou max 4 tridy, takze nam opravdu zveda prumer vedeni KR a policejni prezidium

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:46:20 15. 10. 2010
default.png
Ale ale ale... Jak ušetřit statisíce, nebo miliony, to je trhák jako prase, Lukáši. Zapomněl jsi ale říct, kolik procent celého rozpočtu pro Policii ČR tyhle sebevíce konstruktivní návrhy ušetří. Bude to více než procento? Mno, sotva.
Zapomněl jsi říci, že u policie je přes polovinu těch, co neslouží ve výkonu, ale jen otravují ty, co denně nastavují krk svými IAŘi, čárkami atd. A berou policejní platy a v řídících funkcích jsou to řádově desetitisíce a sleduješ ty odměny?
Čárky kritizuješ, managery jakožto jejich autory či spíše vymahače kritizuješ, ale chceš je tam nechat v počtu kobylek Senegalských?
Nerozumím logice tvého článku.
Ukaž na jedinou nestátní firmu, která funguje s tolika řídícími články? Žádná taková mimo státního molocha neexistuje, nic takového totiž fungovat v reálu nemůže. Nadbytečnost početního stavu v řídících složkách je důvodem, proč policie na nic nemá a přesně do chvíle, než tyhle často rodinné klany vylítají jak ťuhýci a děhýli okny i dveřmi, mít nebude.
Znovu trapně odkazuji na zprávu odborníků ze Scotland Yardu z roku tuším že 2002 dostupnou na Intranetu. Nepiš tady totální nesmysly, že se vyházením ničemů nic nezmění a že tohle není cesta. Tohle je jediná cesta, jak z toho ven. Nikdo na takovou svinsky řízenou firmu už nikdy prachy nepřidá, aby se tito lidi měli líp, i kdyby měl odejít poslední řadový. Dokud se nenajde někdo, kdo vyřízne ten vřed velikosti desetikilového melounu, policie se ani nemá šanci vydat na cestu nějaké ekonomické konsolidace.
Policii nechybí ty geniálně ušetření statisíce, ale desítky melounů a budou chybět další prachy, jakmile se na dluh mimo jiné Langerovy auta opotřebují, což vidím na tři až max pět roků. Pak nová auta nekoupí ale vůbec nikdo, protože nebude už vůbec za co.
Bavíme se o desítkách milionů, které se někde musí získat. Firma nefunguje díky nadbytečnému velení, logika věci je jasná. Já jako daňový poplatník znalý poměrů u policie nechci platit ani penny na rodinné klany, bolševické drahé a líné lumpy ve vedení ani 85 zbytečných ÚO.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EVA1 18:49:11 15. 10. 2010
default.png
Situace odpovídá poměrům ve společnosti. Profesionality ubývá ve všech oblastech veřejné správy. Profesionálně se jen tuneluje a dělá politický marketing. Je možné alespoň některé návrhy policistů někde získat?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio