Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

životní pojištění

ahoj, rozhoduju se právě o založení investičního životního pojištění s úrazovým a potřeboval bych vědět, jak je to u naší "firmy" v případě: 1) pracovní úraz - mělo by být doplaceno do 100 % platu + bolestné, tady by mě zajímalo, jak se určuje výše bolestného?? 2) trvalé následky v důsledku pracovního úrazu - zda od PČR chodí nějaká renta nebo důchod...? 3) smrt v důsledku pracovního úrazu - zda je zde nějaká jednorázová částka vyplacena manželce, nebo zda chodí nějaký důchod? Díky za postřehy
PITRISECEK :: Datum založení: 11. 12. 2010 :: celkem 12 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARV 16:51:41 03. 09. 2011
default.png
při pročítání diskuzí na internetu zabývajících se těmito pojistkami, mi vyplynulo podobné jako mi radité vy:
pro mladého policistu zatím bez rodiny a zázemí je potřeba každá koruna - ztn. cpát peníze do investičního životního pojištění v žádném případě, penzijní připojištění může být dobrý, ale řekl bych, že mám na něj ještě chvíli čas, a je pro mne vhodnější našetřit si peníze, které mužu ihned použít, jelikož jich zase tolik nebude:-) tzn. poslední možnost je, že by se mi nedej bože něco stalo s trvalými následky, co máte na tuto možnost jako řešení u sebe? co jsem se teďka ptal mýho parťáka, tak zjistil, že cpe peníze do pojistky, která ho v práci vůbec nekryje, i když myslel, že jo, tak jsme to začali řešit

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 15:09:35 03. 09. 2011
default.png
myslím že martoo to vystihl velice dobře. Já za sebe bych ještě rád podotknul, že je třeba zvážit, jaké a jestli vůbec pojištění potřebuješ. Za těch cca "15 let dospěláckého života" jsem si prošel několika pojišťovacími peripetiemi a dnes už třeba vím, že pokud jsem mladý svobodný a bezdětný, do žádné životní, investiční či podobné pojistky bych nešel. Opačná situace pro mne nastává v případě zajištění rodiny, dětí, hypotéky apod. Pokud se mi stane úraz v práci, jsem zabezpečen dostatečně (několik zkušeností již mám). Při případné skladbě pojistky pak taky pamatuj, že účelem pojištění není vydělat, ale být zabezpečen pro nenadálé případy...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 15:05:56 03. 09. 2011
martoo.jpg
KAREL-150 [2011-09-03 13:21:34]:

Souhlasím, že na životku ani penzijku člověk nezbohatne. To je zásadní předpoklad, který každý musí vědět, když si něco takového uzavírá. Penzijko je taková železná rezerva, kdyby bylo nejhůř. Penzijko je druh spoření, které uchová peníze klienta, stát přidá od 50,- Kč do 150,- Kč podle výše vkladu, fin. ústav téměř nic. Kdo tvrdí opak má sedět a nebo dostat pár facek.

Se zhrzenými klienty mám z předešlé práce bohaté zkušenosti a všude je to stejné. Fin. poradce jim nasliboval hory, doly, černý les, schrábl provizi a nazdar. Jestli to byl účel, nebo z vlastní blbosti, to je už pak klientovi celkem jedno. Ten řeší, že někam nasypal peníze a má míň a nebo úplné kulový.

O úrazovce nevím skoro nic, tam musí odpovědět někdo jiný. Já se orientuju jen v životkách a penzijku.

Akciové trhy jsou velice zajímavé a existují jak bezpečné s nižším zhodnocením, tak rizikové s vysokým. Jenže tam je zase potřeba se buď v dané věci perfektně orientovat a nebo mít vynikajícího fin. poradce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 13:21:34 03. 09. 2011
Karel.150.jpg
Úrazové pojištění prosím, životní pojištění ještě třeba také, ale investiční životní pojištění nebo penzijní pojištění je nesmysl a to z toho důvodu, že tyto instituce, kam ty peníze spoříte musí pro Vás nějak namnožit. Už jen myšlenka na to, že by se bohatý bohatě podělil je směšná. A tak tyto Vaše peníze je možné pokusit se rozmnožit investicí v přesyceném prostředí, nebo investicí do akciových trhů (jestli ovšem někdo sleduje vývoj tak to není šťastné řešení a akcie finančních institucí padají stále dolů) nebo investicí do komodit (málo prosazované těmito finančními giganty - přesto nejslibnější uložení peněz) nebo investicí do státních dluhopisů (velmi oblíbené řešení finančních gigantů). Takže než abych čekal v 60 letech milion z téhle komedie, tak já raději budu ten chudý a dnes koupím dětem zmrzlinu a ovoce. Ikdyž za milion v 60 letech si možná koupíte totéž. Jen pomyslete na to jestli investiční či důchodové pojištění za něco stojí, a jestli je to výhodné pak je to výhodné jen tak nebo na něčí úkor? Na úkor těch co mají až příliš nebo na úkor těch co nemají téměř nic? A jak se budou chovat ti co nemají téměř nic a v budoucnu nic mít nebudou? Juj tu je tolik otázek a žádná rozumná odpověď, pokud ovšem nepovažujete za rozumnou odpověď povstání nějakého fašistického tyrana a jeho podporu za pár peněz. Jen názor, ale dost možná to všechno bude fungovat a každý na tom vydělá..;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 12:45:18 03. 09. 2011
martoo.jpg
MARV [2011-09-03 11:06:01]:
Vždycky ti nejlíp poradí ten, který z tebe nic nemá:o)

Pokud máš tyto finanční možnosti, vyber si penzijní připojištění, to je typické spoření. Pokud fin. nějaký finanční poradce bude tvrdit, že má jeho společnost lepší, kecá. Penzijko je tak ohraničené zákonem, že je všude, mimo pár desetin procenta z výnosů, naprosto stejné. Dostáváš na něj příspěvek od státu, max. 150,- Kč za 500,- Kč měsíční platby. Stát zákonem nastolil jasné mantinely. Pokud jej neukončíš do jednoho roku, vždycky dostaneš minimálně to, co jsi tam vložil. Jinak dostáváš příspěvek od státu, dokud platíš. I když do dost finančních poradců neví, penzijko nekončí jako pojistná smlouva dožitím, ale jede dál, dokud ho platíš.

Nebo pokud chceš vědět, kolik po dožití smlouvy dostaneš, uzavři si kapitálovku. Tam vždycky dostaneš pojistnou částku a to jak v případě smrti nebo dožití smlouvy. Jenže ta má problém v tom, že čím máš vyšší pojistnou částku, tím více pojišťovna zkoumá tvůj zdravotní stav a podle toho ti nastaví pojistné. Samozřejmě nelze počítat poměr zaplacených vkladů vůči pojistné částce. Ta smlouva sama o sobě něco stojí a dost lidí živí. To je jedna z mála pojistek, kterou ti fin. poradce namodeluje v systému tak, že víš na čem jsi.

Pamatuj, že pojišťovnu na životním pojištění za živa člověk neodrbe. Je to kšeft se smrtí a pokud se ti nic nestane, zaplatíš si. Pojišťovna je kasino, které málokdy prohraje. Pokud budeš chtít si uzavřít životko jako policajt, domluv se s pojišťovnami, které mají s policií partnerské smlouvy. U životka se totiž zohledňuje i povolání, které ti samozřejmě u běžné pojišťovny ovlivní loadingy, tj. výši pojistného či zproštění od placení v některých případech smrti. Maj to ošetřený kde se dá.

Ukončení jakéhokoliv životka předčasně tvrdě zaplatíš, to si piš.

Připojištění jsou u každé pojišťovny individuální, k těm ti obecné informace podat nemůžu, ale životka jsou všude na podobném principu.

V otázce fin. poradců je každá rada drahá. Sám jsem si užil práci jak s fin. poradci, tak externími makléři a musím říci, že to svět ve většině případů neviděl. Machři až na půdu, ale znalosti a výroky by zasloužili buďto přesdržku nebo basu. Nemluvě o tom, když jsem pak jednal přímo s klienty. Můžu ti s čistým svědomím říct, že tak 80% klientů pořádně neví co má uzavřeno. A to je ještě optimistický odhad.

Hlavně se drž toho, že co není na papíře nebo v oficiálních pojistných podmínkách, to neexistuje. Ono slíbit se dá všechno, ale pak mu dokaž, že ti lhal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARV 11:06:01 03. 09. 2011
default.png
Díky moc za info, jak píšeš o neustálém sledování vývoje investiční pojistky, tak tomu bych se dár vyhnul, podle mých představ bych každý měsíc platil pevnou částku za pojištění, s kterou bych se prostě rozloučil tzn. žádné investiční životní pojištění, atd., abych však mohl tuto pojistku kdykoliv upravit popřípadě zrušit. Mým dalším dotazem tedy je, za jakou nejlepší cenu se dá v horizontu několika příštích let pojistit. Tzn. např. kolik toho můžu dostat za 200 - 1000 kč za měsíc. Máš pravdu, určitě je to otázka na kvalifikovaného finančního poradce, ale chtěl jsem to nejdřív zkusit tady. Pokud má někdo nějaký tip, sem s ním:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:55:36 03. 09. 2011
martoo.jpg
Investiční životní pojištění je dobrý typ pojistky, ale jen pro někoho. Pokud budeš měsíčně dávat např. 500,- Kč, tak se ti stane, že se do investičních fondů bude investovat tak malá část, že se ti nevyplatí. Pokud nemůžeš dávat minimálně 1.500,- Kč měsíčně, vykašli se na investičko. Kdo ti tvrdí opak kecá.

Musíš si rozdělit platbu pojistky na několik částí, první je ta, která ti pokryje režii pojistky, druhá ti pokryje připojištění a třetí se ti investuje do tebou zvolených fondů. Samozřejmě je nutné si určit, zda máš dostatek volných financí pro její správu. Pokud ji ukončíš v prvních letech, záleží na typu smlouvy, pak se taky může stát, že nedostaneš vůbec nic a nebo tak nepoměrně malou částku vůči vkladu, že se budeš divit.

Výhoda investička je v tom, že nepotřebuješ ve většině případů, pokud si nenastavíš vysokou pojistnou částku či nějaké připojištění, které jej vyžaduje, zdravotní dotazník a navíc v tom, že lze provádět mimořádné odkupy, tj. výběr peněz zainvestovaných do fondů, aniž by jsi musel ukončovat smlouvu.

Nevýhoda je v její neustále správě a sledování jejího vývoje.

Jestli ti můžu poradit, tak se drž těchto bodů:

1/ kvalitní fin. poradce je alfa a omega. Ten je pokaždé příčinou nespokojenosti klienta. Ten mu nabízí produkt a vysvětluje jeho náležitosti. Pokud nejsi nějak spokojen či máš nějaké nejasnosti, hledej příčinu u něj.
2/ pečlivě si přečíst pojistné podmínky každého produktu. Ty si najdi sám, ne že ti je šoupne finanční poradce
3/ rozmyslet si dlouhodobou fin. situaci, zda na to máš nebo ne
4/ každý den sledovat na stránkách pojišťovny vývoj fin. fondů a podle toho jednat
5/ být v pravidelném kontaktu z fin. poradcem

Časté kecy poradců:
1/ investiční pojistka má spořící částku
2/ po ukončení pojistky dostaneš minimálně svůj vklad
3/ tvůj vklad se jistojistě několikanásobně zvýší
4/ nemusíš se o nic starat
5/ pojistka lze kdykoliv ukončit bez jakékoliv sankce

Jak tohle uslyšíš, kopni ho do prdele.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARV 09:16:33 03. 09. 2011
default.png
Ahoj, chtěl bych poradit jaké máte sjednané úrazové pojištění. Chtěl bych jen čistě pojištění, bez žádnýho spoluproduktu jako je spoření, atd. Pokud by byl někdo tak hodný a hodil sem popřípadě odkaz na konkrétní pojistu u konkrétní pojišťovny. Nějak si nemůžu vybrat a s finančníma poradcema jsem se už taky setkal:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:40:43 21. 12. 2010
default.png
Já jsem to taky rok dělal, investiční neé, ruky pryč od toho, to je největší výmrd se spořiteli!!!!!
Při pracovním úrazu skutečně pobíráš 100% hrubé mzdy, bolestné je termín, které si každá pojišťovna vykládá jinak pakliže ho vůbec má, je to nějaká almužna. Tebe by mělo zajímat spíše denní odškodné.
Dále to, že ta pojistka pro policistu bude mastná jako prase!
Dále to, kdy se denní odškodné vyplácí, k čemu slouží, jak dlouho ti ho budou vyplácet (bacha na to!!!) atd atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SLAPIS 22:13:07 19. 12. 2010
default.png
Ahoj, jestli chceš investiční životní pojištění, tak Ti můžu poradit a sednout si s Tebou k tomu.Je moc moc druhů pojišťoven a produktů.Jsem bejvalej kolega, co odešel za kvalitní reformy policie...takže čtu články kluků a čtu jejich problémy a můžu Ti poradit, nějakej rok se živým touto prací.Měj se a hodně štěstí.pavel, bejvalej kolega
608226612

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio