Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zásah londýnské policie proti demonstrujícím studentům

Londýnská policie: Jsme bezmocní, dalšímu pouličnímu násilí nezabráníme/www.blisty.cz/2010/12/10/art56015.html www.independent.co.uk/news/uk/crime/were-powerless-to-prevent-more-violence-police-forced-to-admit-2157413.html Za povšimnutí stojí zejména prohlášení šéfa londýnské policie Sira Paula Stephensona, že prý při incidentu s automobilem prince Charlese "policie projevila velkou sebekázeň, že na demonstranty nezačala střílet." Dále mě zajímá názor policistů, a to zejména policistů z pořádkových jednotek na profesionalitu zásahů londýnské metropolitní policie. Podle internetových článků a videí co jsem měl možnost shlédnout, londýnská policie zřejmě nemá k dispozici specializované složky pro zvládnutí takových nepokojů a nenasadila ani další podpůrné prostředky jako vodní děla, zásahové výbušky. Soustředila se pouze na pasivní taktiku, vytvoření jedné souvislé linie, s občasným nepochopitelným a nekoordinovaným výjezdem policejní jízdy do hustého stacionárního davu lidí, kdy fakticky muselo dojít k tomu k čemu došlo. Několik zraněným demonstrantů a 8 těžce zraněných policistů, kdy demonstranti především obklopili a izolovali jízdu a jezdce strhávali ze sedel a na zemi na ně dále fyzicky útočili. Docházelo i k prorážení mnoha jednoliniových policejních řad a k následnému opětovnému uchvacování policistů a k jejich "únosu" do davu demonstrantů. Není patrné, zdali se na místě nacházel jakýkoliv policejní velitel, který by koordinoval jakýkoliv případný zásah.
ANDRAS :: Datum založení: 11. 12. 2010 :: celkem 27 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DANIK 12:34:18 16. 12. 2010
Danik.jpg
jé, zapoměl jsem to dopsat, do Bohnic šel místo Honzada Denver, kterého tímto prosím o reakci. Neboť on už je jedinej opravdovej hlas odjinud.

POVOLÁVÁM TĚ DENVERE Z BANOVÉHO VYHNANSTVÍ A PROSÍM TĚ O ROZUMNÝ CIVILNÍ NÁZOR SUPERPSEUDOHUMANISTY. DENVERE JE JEDINEJ, KDO OPAKOVANĚ NASTAVUJE DRUHOU AŽ OSMOU TVÁŘ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 12:31:37 16. 12. 2010
Danik.jpg
pro Cataniho i Honzada:
Takže Catani, ty tu prezentuješ názor, že ten kdo svůj názor na logické násilí dá najevo, ten by neměl sloužit a ten co ho důkladně skrývá (ačkoliv si to myslí také) by měl být povýšen? No, doufám, žes povýšil. A pohádkama o všech kolemjdoucích si myslel co? Já myslím, že při tom zákroku víceméně dost vidíš a víš kdo je ten šmejd a kdo jen demokraticky vyjadřuje názor. Ona je totiž dost jasné, že civilizační nátěr se v takových situacích rychle stírá, a když dojde na házení kostek a podobně, tak už je těch šmejdů většina. A tady přichází problém - demokratický soudní systém (rozuměj směšný) potřebuje na všechno sto důkazů, záznam, fotku na které demonstrant páchá a má v ruce občanku atd., jinými slovy 97% smějdů z demonstrace odejde bez trestu a bude na to vzpomínat jako na dobrou zábavu. Kterou mimochodem platíme my občané. Tedy je jasné, že v davu je síla a ochrana. Kdyby někdo něco takového jako dělal na měnovým fondu dělal sám na náměstí, tak skončí i v našem soft sysému na 5let v báni, ani nemrkne. A proto má Chip úplnou pravdu, když je nepotrestáme my - soudci a policisté v jedné osobě (já si řákám Dredd), tak to bude pořád dokola, stále se budou řešit jen následky a příčina ne. Ona totiž není náhoda, že ty co jednaj slušně v dlouhodobým horizontu prohrávají. Funguje to i z hlediska civilizací, proč myslíš, že naše éra pomalu končí? Vymíráme, netrestáme zločince a zvem si sem lidi, kteří ten rozklad urychlují (plus nám velí banda zločinců). Hele Catani, ale ty musíš být hroznej ranař, bo já s Chipem na žíněnce byl, a ani ve dvou nic moc :) A nebyli jsme zrovna ořezávátka. A ani druhej největší tvrďák co znám (Václav Hrozný) to úplně nezvládl (prstík).
Tak nevím.

POZOR!!!!!
Teď musím napsat, já neznám lepší systém než demokracii (bohužel)neznám, pouze kritizuji, neznám řešení. NECHCI žít v totalitním režimu(ale chtěl bych používat některé jeho praktiky). Takže tohle prosím v případných reakcích neřešte.
Teď mě napadá, že znám lepší systém - doporučuji Hvězdnou Pěchotu od A. Henleina - knihu, né ten přiblblej film.

Honzade, tebe si celkem vážím už od začátku co sem přispíváš, jako hlas od jinud (a to rozhodně nebyli všichni - vzpominám na Bohnice, než jsem tam přesunuli. Ale mám pocit, že ti začíná oprýskavat civilizační nátěr - proč toho Chipa pořád urážíš? Jistě bys to zvládnul i slušně. To byl apel na tebe, abys chápal. Kvůli tobě samému. Jinak samozřejmě meleš nehorázné hovadiny, které můžeš mlýt proto, že někdo jinej dělá špinavou práci. A ty můžeš ze svého piedestalu slušného humáního člověka mlýt své rozvážné pseudomhumanistikcé kydy. A abych jen neteoretizoval, u nás jedem postaru - i díky tomu nepamatuji co tam jsem, že by se naše hlídka musela někde mlátit. A to je dost důležité, když máš dvoučlenou hlídku na 300km čtverečních. Také vzpomínám na slavného kolegu blahé paměti, který říkál, že si na něj nikdy nestěžoval ten, kdo právem dostal. On ten Chip nezaměňuje příčiny a následky, to ty. Příčina toho, že my jednáme jak jednáme, je že systém to nedělá - čili jedinej trest, kterej šmejd dostane je často ta nakládačka. Kdyby totiž policie jednala jen v rámci veřejného požadavku, zastoupeného televizí, novinami a pseudohumanistckými organizacemi, tak byste vy civilové nemohli vylézt na ulici - a my vlastně také ne. Prostý občan, kterého potkávám já, by v 90% případů, přinesl klacek a vložil mi ho do ruky - to není můj výmysl, to jsou reakce občanů našeho města. A já souhlasím, že vox populi vox dei. Všimni si také, že nepíšu dle zákonů, protože ty jsou jakž takž v pořádku, ale jejich vymáhání vázne. Zločinci jsou pouštěni zpátky, protože jsou plná vězení, odvolají přiznání atd. A bavíme se o šmejdech, zlodějíček z Tesca nedostane nakládačku. Oproti tomu borec co mlátí partnerku, která pak sedí se zlomeným nosem na schodech a bojí se s námi i mluvit, tak ten dostane (samozřejmě až poté co nás napadne). Být polda ve Státech, tak se bohorovně usmívám, odcituji práva, utřu slinu z tváře, protože vím, že soudce to zmetkovi rychle spočítá a strčí ho do tvrdého státního vězení. U nás otřu slinu, nechám vytrhnout vyraženej zub a borec dostane 30 hodin veřejných prací a může se pochlubit v hospodě, jak ty fízly utřel. Pak to zkouší další. A stejné je to u profi demonstrantů, ten kterýmu zlomíme obě tlapky a nosík už příště nepřijede, pojede tam, kde jsou policisté korektní a slušní (rozuměj blbí). Násilník prostě rozumí zas jen násilí. A kydy o tom, že násilí nic neřeší, jdi vykládat obyvatelům Hirošimi a Nagasaki.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 01:06:58 15. 12. 2010
default.png
CATANI [2010-12-14 09:01:30]:
"A to je to proč nebude mít česká policie v očích veřejnosti nikdy žádný respekt, po pádu komunismu ho díky politikům ztratila"

Policejní sbor ztratil svojí pověst u lidí s nástupem komunismu, nikoliv s jeho pádem. Před rokem 1989 byla VB především represivní složkou nedemokratického režimu, zcela v rukou komunistické strany, který taky musel být každý policista členem - kádrová kvalita pak mnohdy vyvážila i inteligenční nedostatečnost, což taky vedlo k tomu, že příslušníci VB se stali mezi lidem ztělesněním blbosti.

Pochopitelně, jak tomu je ve všech totalitních režimech, VB měla "respekt", nebo se spíš většina lidí VB bála, protože opět, tak jak je tomu v totalitních režimech zvykem, represivní složky měly dlouhý řetěz a mohly tak v klidu porušovat zákony, jak se jim to hodilo.

Největší problém policie po roce 1989 byla přetrvávající populace soudruhů, co se umí jen v umaštěné košili a s pistolí na zadku zašívat na sto způsobů, pro každou nečinnost mají milion zdůvodnění a nakonec si za to ještě rozdají odměny - pochopitelně, mezi svejma.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:01:30 14. 12. 2010
default.png
Appalacio: Naprostý souhlas, mám dojem, že řádné pořádkové jednotky v Anglii momentálně snad ani nejsou, spolehají na jízdní policii, mobilitu,výstroj a počty. Je zjevné i na videu, že taktika, postup a či výcvik naprostý chaos, něco podobného když tomu u nás začne velet(pořádkovým silám) člověk, který nemá za sebou žádnou policejní praxi a zkušenosti tzv.český manager.

For Chip: Službu v pořádkové jednotce jsem zažil. Byl jsem rád, že jsem službu v ní ukončil s úctou k většině , kteří tam slouží z již menší úctou k takovým jakým způsobem se zde prezentuješ ty, včetně životopisu. Před deseti lety bych tě rád potkal v tělocvičně, avšak tehdy ani dnes né jako policistu. Zažil jsem jen MMF i NATO. Dnes spíše jsem nestranným účastníkem mnoha akcí pořádkových jednotek.
Některé zákroky jsou profesionální, některé jsou díky laickému vedení neprofesionální, některé díky výkřikům do tmy a mám dojem díky takovým jako ty, jsou takové kdy jde všem okolojdoucím či nestranným pozorovatelům o život, pro něčí nedoceněné ego.

Policista, který na veřejném fóru prohlásí cituji tebe níže:
zmrd který musí poprvé dostat při sbírání, podruhé v antonu a potřetí na MOP(byť si to v duchu můžu myslet i já)

nemá u policie co dělat a rozumím tomu, že tady Honzad doslova vyskakuje ze škatulky. A to je to proč nebude mít česká policie v očích veřejnosti nikdy žádný respekt, po pádu komunismu ho díky politikům ztratila a poté kdy jej mohla získat zpět, díky dosazenému vedení, výběru lidí jej ztratila na delší dobu.

Zásah policie musí být tvrdý, rychlý dle zákona, směřovat proti narušiteli a plně profesionální, rvát a bít se můžeš v tělocvičně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 02:00:28 14. 12. 2010
Chip.jpg
Není to žádný odboj proti zlořádu. Ani spravedlivé potrestání viníků. Na takové úvahy nemám věk a myslím, že i ždibek mé inteligence,( kterou mimochodem neustále urazíš), mi nedovoluje si něco takového myslet. Je to jen přesvědčení o tom, že část mladých, rozmazlených fracků, kteří považují za báječnou zábavu pěkně se zhulit, jít dělat bordel, házet dlažební kostky a večer si o tom povídat v klubech, si příště rozmyslí udělat to znovu. Prostě se jim v hlavě rosvítí takové maličké varovné světýlko a tu dlažební kostku do ruky nevezmou. Tím pádem poletí o něco méně předmětů na mě, moje kolegy a přátele. V tom je prostě rozdíl v úhlu pohledu mezi námi, víš? Mezi těmi co tam stojí a těmi kteří ne... Jen člověk který tam v životě nebyl, může napsat takovou zhovadilost jako Catani, že je v pořádku když dojde ke zranění policisty. To má asi takovou logiku, jako vyjádřit uspokojení nad onemocněním lékaře na infekčním oddělení, popálením hasiče, nebo smrtí parašutisty jemuž se neotevře padák. V každém případě to zavání měknutím mozku.
Jinak, rozhodně si nemyslím, že by měl dostat každý kdo demonstruje. Ono je to skutečně jedno ze základních lidských práv a já to plně respektuji. Dokonce si nemyslím, že by měl dostat každý kdo neuposlechne výzvu, něco rozbije, nebo se vzpírá při zajištění. Ale ten kdo hází dlažební kostky, střílí z praku, nebo napadá policisty, si to sakra zaslouží!
Na závěr, nazval jsi mě vychcánkem, hlupákem, někým kdo se chová jako hovado, uvažuje idiotsky a nemá na to být u pořádkové jednotky. Slušné množství střeliva, na to že se osobně neznáme. Já ti na oplátku přeju dobrou noc...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:56:14 14. 12. 2010
honzad..jpg
chipe, zamenujes nasldeky a priciny. Pises: "kdyby v této zemi fungoval právní řád tak jak má... " jak zduvodneni pro sve postupy?
Zda se, ze pet let u paraganu, tri mise v zahranici, deset let u PCR a ani funkce bojarskeho instruktora neni mistem, kde by clovek zjevne potreboval, ci dokonce trenoval, elemntarni logiku.

Kdybys ji totiz byl schopen pouzivat, tak by sis dovodil ze v teto zemi ten pravni rad nefunguje prave kvuli takovym vychcankum jako ses ty.

Na vsech stupnich vymahani prava, tedy od police, pres statni zastupce az po soudy a veznice jsou totiz prilis casto podobny tipove jako ty, kteri si s pravem vytiraj zadek a jeste si to omlouvaj tim ze "kdyz oni ho nedodrzujou, tak ja taky ne..." ... jeste cekam, ze mi zacnes vysvetlovat ze ty tvoje praseciny jsou vlastne "odboj proti zloradu".

Chipe, to ze myslis a jednas tak jak si popsal je smutne. To ze takto jednaji i ostatni v celem mechnizmu statu je pricina tohoto stavu, ve kterem se nachazime
Ale to, ze ty se tim tady snad jeste jakoby chlubis, to je ukazka vrcholneho nevkusu a hlouposti...

A ten posledni odstavec co si vyzvejkl, to je blabol, ktery tady opravdu pises jenom proto, aby si ze sebe udelal jeste vetsiho osla? Gratuluju, povedlo se...


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:21:37 13. 12. 2010
Chip.jpg
No a vidíš, přitom, dělám instruktora pořádkové jednotky. Svět je někdy plný paradoxů.:-) Co se týká další služby, byl jsem pět let v armádě u výsadkového praporu, na třech misích v zahraničí, (před každou se dvakrát dělají psychotesty) a deset let u policie. Sic! Tady je vidět, jaký jsem chameleon:-)
Co se týká názoru na okamžité trestání: kdyby v této zemi fungoval právní řád tak jak má = pokud někdo hází dlažební kostky, nebo jinak zraní policistu a je zadržen, následuje trestní řízení a trest, nebylo by třeba a nikdo z policistů by tak nečinil. Bohužel to funguje tak, že se veřejnost krmí sestříhanými závěry o "bezbraných demonstrantech", kteří kvičí jak zapichovaný vepři o svých právech a trest veskrze žádný, popřípadě nějakých směšných 200 hodin veřejně prospěšných prací, které stejně nikdo neoddělá, protože profesionální demonstrant se už dávno pere s carabiniéry v Milánu. Proto si myslím, po víc jak desetileté službě u PČR a (státnici z trestního práva na PA,) že na okamžitém potrestání není nic, ale vůbec nic špatného, klidně se na mě zlob.
Mimochodem, tuto středu budu na fotbalovém opatření. Jestli tam budou Rusáci vyvádět, vzpomenu si na tvoje dobré rady, že svobodné vyjádření vlastního názoru je chráněno listinou, nasadím thymolinový úsměv, zahodím teleskopický obušek i tonfu a budu policista jak z alabastru!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 19:06:14 13. 12. 2010
honzad..jpg
smarjaa, chipe, to co si napsal je primo anamneza policajta, ktery rozhodne u PJ nema co delat, neb na to psychicky nemas.
Misto porfesionalniho razneho zakroku, pacifikacedemonstrantu a jejich transport k dalsim ukonum tady nabizis idiotsky, primitivni a navic kontraporuktivni model: JA SEM POLICAJT,SOUDCE A VYKONAVATEL v jedne osobe, puzen svym vztekem a motivovan nezvladnutymi emocemi

no, az tady zase nekdy budes brecet nad tim, jak je inspekce na vas policisty zla a nedodrzuje zakon, tak si vzpomen na to, ze sam tady propagujes hovadsky moresy. A kdyz se jako hovado muzes chpvat ty, nevidim duvod proc by se tak vuci tobe nemeli chovat treba hosi z inspekce ..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:11:53 13. 12. 2010
default.png
Jako dlouholetý člen PJ mohu konstatovat, že by se zejména měli profesionalizovat velitelé zásahů, to je alfa a omega. Dále jako vše i "pouliční boj" se vyvíjí a kolegové z Británie jsou asi ve fázi 18stol. .-) kdy armáda taky pochodovala v řadách a přeskupovala se ve velkých skupinách a nedejbože,aby jeden z nich vypadl z řady. Koneckonců tady metoda se u nás ještě před pár lety též používala. Dnes PJ v ČR už taky fungují jinka (blíže se na veřejném fóru nebudu rozepisovat). Kolegové z Británie se musí tímto propracovat a zjistí, že tyto zásahy se musí dělat jinak.

A ještě v závěru, též zastávám názor, že pokud bude zraněn polda, tak to není jeho práce a to rozhodně není dobrý výsledek akce... to je nesmysl!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 02:09:20 13. 12. 2010
default.png
Obdobnou reakci jsem očekával. Je to téma, které se nedá komunikovat na veřejném internetu, to je asi tak vše.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio