Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Oldřich Martinů končí ve funkci policejního prezidenta

Policejní prezident Oldřich Martinů dnes po schůzce s Václavem Klausem oznámil, že rezignuje na svou funkci ke konci letošního roku. U policie ale dále zůstane. O jeho nástupci by měli rozhodnout zástupci koaličních stran a ČSSD.

Autor:
Publikováno: 22. 12. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SEPULCHER 15:15:23 28. 12. 2010
default.png
X1-RAY [2010-12-28 12:27:56]:
To je ale přesně to, o čem mluvíme. PP svou funkci stejně neplní, tak nač si pak držet tak velkou tlupu vysokých důstojníků s vysokými platy, kteří svou práci dělají špatně? Na PP jsou "policisté" vybírání především podle své politické angažovanosti a ne podle odborných kritérií. Jinak by nemohl sbor vypadat tak, jak vypadá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 12:27:56 28. 12. 2010
default.png
Já si dovolím nesouhlasit. MV zdaleka není jen policie, o tom jak v současné době funguje PP to je věc jiná, 50% snížení úředníků by asi nevadilo.
Hlavní důvod proč nesouhlasím, je, že MV bude vždy ze své podstaty politické a to by PP být nemělo. Počínaje funkcí pol. prezidenta níže by měla končit politika a začínat odborná práce, nezávislá na vládě, i proto je pol. prezident téměř neodvolatelný a považuji to za správné.
I když po událostech posledních dnů, když bylo vidět jak si politici s policejním prezidentem pohazujou jako s kusem hadru je asi všechno jedno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:11:35 28. 12. 2010
default.png
For Sepulcher and Peca, naprostý souhlas, já bych se toho vůbec nebál o odborníky z PP se přece bijou v civilním sektoru všude, proč jim bránit v růstu, tady je konečná, PP může být jenom jeden, ten nejvěrnější, bez cti hany.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 17:03:50 27. 12. 2010
default.png
FAMILIE [2010-12-26 19:52:28]:
Je to přesně tak. PP je jen zbytečným mezičlánkem mezi ministerstvem a krajskými ředitelstvími. Za poslední rok nevyšel z PP jediný interní akt řízení, který by zlepšil práci řadových policistů, nebo který by třeba řadoví policisté ke své práci potřebovali. Bylo by dobré tady založit třeba petici za zrušení PP. Vzhledem k tomu, že PP má víc tabulek než např. celé Brno, byl by to krok k zefektivnění služebních činností. Navíc by se ušetřilo na benzín i na platy. Je potřeba poukázat na to, že vedení policie je stejnej tunel, jako fond životního prostředí. Je to jen černá díra, do které tečou peníze. Je potřeba na to upozornit veřejnost. Svou metodickou činnost plní velice špatně - některé IAŘ, které jsem četl odpovídají maximálně studiu v Plzni. Kontrolní činnost je pak vykonávána ještě mnohem hůř a budí podezření z korupce. Jestliže nikdo z nich ani neupozornil na rozhazování peněz za Langera, je buď naprostý hlupák, který to nevidí, nebo z toho má vlastní prospěch. Já jsem pro zrušení PP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 19:52:28 26. 12. 2010
default.png
Položil si někdy někdo otázku, zda-li bysme se obešli bez policejního prezidenta a bez policejního prezídia?

Domnívám se že obešli a nejen bez výše uvedených, ale i koordinátorů a dalších trafik ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 18:33:43 26. 12. 2010
Peca.jpg
Kdyby Martinů řekl Johnovi, že za podmínek rozpočtu, který nám byl přidělen, není policie schopna fungovat, mohl odejít se vztyčenou hlavou. Že se jedná o politickou funkci je snad každému jasné, snad jen nováček může váhat. Ve svém okolí vidím, že mnoho kolegů bude obracet po novém roce každou korunu a to jen díky tomu, že na PP všichni všechno odkývali a ještě si za to raozdali odměny, které byly prý morální. Pro mě je to vysoce nemorální.Abych pravdu řekl, je mi jedno jestli tam bude sedět Pepa nebo Karel, tam nahoře už dolů nevidí. Stačí např. vědět kolik jsou náklady na řadového poldu a náklady např. na polud úooz a polezou vám oči z důlku. Proto jsem přišel o směnnost, proto přijdou v lednu o dlaší peníze a dále již avizované snížení fackovného. Pokud bych si nechal slíbit flek v europolu, vzal bych kord a čekal, až mi přijde avizovaná pracovní nabídka. Na místě už ani není přát cokoliv do nového roku kromě zdraví.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOREJS 20:32:46 23. 12. 2010
Korejs.jpg
Osobně žádného "favorita" na funkci policejního prezidenta nemám. Hrůza ze jména Červíčka mne však, oproti Catanimu, nejímá. Myslím, že Červíček by nebyl špatný, v Praze si vede dobře. Pokud by tuto funkci ale nyní přijal, byla by to jeho profesní "vražda", neboť je na tuto funkci ještě mladý, jeho čas teprve přijde. Prezidentem jistě jednou bude :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOREJS 20:26:04 23. 12. 2010
Korejs.jpg
Myslím, že částečnému odpolitizování (nemyslím, že policie je apolitická, to dost dobře není možné, měla by být ale zásadně nadstranická) funkce policejního prezidenta by pomohl jiný způsob jeho jmenování. Například obdobným způsobem, jakým je jmenován náčelník genštábu armády. Na návrh vlády by jej jmenoval president na funkční období např. 5 až 6 let, aby doba výkonu funkce nekopírovala volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu. Tento mandát by mohl být jednou prodloužen, tzn. stávající policejní prezident by mohl být do zastávané funkce jmenován maximálně dvakrát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 13:58:02 23. 12. 2010
default.png
X1-RAY : konečně mi někdo mluví naprosto z duše.

Tyto poslední události ve mne taky vyvolávají úplnou bouři vzteku a vím, že kdybych se někdy rozhodoval odejít, tak ani ne kvůli snižování platu, ale kvůli těmto prasárnám, které se tady naprosto veřejně dějí. To že je ministr vnitra politická funkce, to už se dá za určitých okolností nějak překousnout, ale policejní prezident má být přece "do pr...e" policejní odborník a nedá se o tom rozhodovat v politické rovině !

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:31:14 23. 12. 2010
default.png
Osobně mně jímá hrůza nad možnými nástupci současného PP. Dnes jsem se dokonce dočetl, že ODS by si přála Červíčka či Koutného, že jsou jim hodně blízcí. To už je opravdu neskutečné, jak si tato mafie rozporcovala tuto zemi a co za čuníci řídí tento stát a co mají za slepé přisluhovače bez hany a cti.
Jediné jméno a možná autorita z padájicích jmen a to zdůrazňuji z padajících jmen je Jan Beroun, které má skutečné zkušenosti s policejní prací. Ostatní padající jména jsou lidé úzce napojeni na ODS či jiné politické strany a zastupují sekretariáty některých stran přímo v Policii ČR a na krajských ředitelstvích a nemají žádné praktické zkušenosti s výkonem služby u policie jako takové.

Je to verbež a nemá smysl si těmito čuníky, ničit vánoce.

Všem policistům a kolegům co mají rovnou páteř i když mají někdy na věci zcela odlišné názory, ale spravedlnost, lidské hodnoty a jakýkoliv život má pro ně nevyčíslitelnou cenu a mají ještě někdy chuť dělat policejní práci tak jak se má, příjemné prožití vánočních svátků, těm co slouží, službu bez nervů, nehod, zákroků a hodně štěstí a zdraví v Novém roce 2011, to štěstí budem v tom chlívku potřebovat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio