Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Oldřich Martinů končí ve funkci policejního prezidenta

Policejní prezident Oldřich Martinů dnes po schůzce s Václavem Klausem oznámil, že rezignuje na svou funkci ke konci letošního roku. U policie ale dále zůstane. O jeho nástupci by měli rozhodnout zástupci koaličních stran a ČSSD.

Autor:
Publikováno: 22. 12. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KOREJS 20:26:04 23. 12. 2010
Korejs.jpg
Myslím, že částečnému odpolitizování (nemyslím, že policie je apolitická, to dost dobře není možné, měla by být ale zásadně nadstranická) funkce policejního prezidenta by pomohl jiný způsob jeho jmenování. Například obdobným způsobem, jakým je jmenován náčelník genštábu armády. Na návrh vlády by jej jmenoval president na funkční období např. 5 až 6 let, aby doba výkonu funkce nekopírovala volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu. Tento mandát by mohl být jednou prodloužen, tzn. stávající policejní prezident by mohl být do zastávané funkce jmenován maximálně dvakrát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 13:58:02 23. 12. 2010
default.png
X1-RAY : konečně mi někdo mluví naprosto z duše.

Tyto poslední události ve mne taky vyvolávají úplnou bouři vzteku a vím, že kdybych se někdy rozhodoval odejít, tak ani ne kvůli snižování platu, ale kvůli těmto prasárnám, které se tady naprosto veřejně dějí. To že je ministr vnitra politická funkce, to už se dá za určitých okolností nějak překousnout, ale policejní prezident má být přece "do pr...e" policejní odborník a nedá se o tom rozhodovat v politické rovině !

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:31:14 23. 12. 2010
default.png
Osobně mně jímá hrůza nad možnými nástupci současného PP. Dnes jsem se dokonce dočetl, že ODS by si přála Červíčka či Koutného, že jsou jim hodně blízcí. To už je opravdu neskutečné, jak si tato mafie rozporcovala tuto zemi a co za čuníci řídí tento stát a co mají za slepé přisluhovače bez hany a cti.
Jediné jméno a možná autorita z padájicích jmen a to zdůrazňuji z padajících jmen je Jan Beroun, které má skutečné zkušenosti s policejní prací. Ostatní padající jména jsou lidé úzce napojeni na ODS či jiné politické strany a zastupují sekretariáty některých stran přímo v Policii ČR a na krajských ředitelstvích a nemají žádné praktické zkušenosti s výkonem služby u policie jako takové.

Je to verbež a nemá smysl si těmito čuníky, ničit vánoce.

Všem policistům a kolegům co mají rovnou páteř i když mají někdy na věci zcela odlišné názory, ale spravedlnost, lidské hodnoty a jakýkoliv život má pro ně nevyčíslitelnou cenu a mají ještě někdy chuť dělat policejní práci tak jak se má, příjemné prožití vánočních svátků, těm co slouží, službu bez nervů, nehod, zákroků a hodně štěstí a zdraví v Novém roce 2011, to štěstí budem v tom chlívku potřebovat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 07:49:12 23. 12. 2010
john158.jpg
aby se s tý plakety nepotento.... frajírek jeden libovej..je to Langrův kůň a podle toho musel i skončit.. já osobně si nemyslím že je to dobrej manager a ani policista´, ptotože kdyby byl, tak udělá maximum pro to abychom se i my měli líp.. a líp se nám pracovalo..např. pracovní podmínky policistů a jejich materiální, právní či další(i mzdové) zajištění spojené s výkonem služby v tom totálně selhal.. ale na PP to třeba viděj jinak za odmněny sto táců apod.
je hodně co dohánět..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 20:46:03 22. 12. 2010
default.png
Mě fascinuje, jak nikdo nemluví o podstatě problému. Nebudu hodnotit co udělal Martinů, ale trestný čin (aby byl odvolatelný) mu nikdo nedokázal.
Výsledek celé situace je takový, že je průser s korupcí na fondech MŽP, kvůli kterému se mohla rozpadnout koalice, takže by už neměli kde krást, no a zarytý bojovník proti korupci, vševědoucí redaktor Mladého Světa a TV Nova Rajón přistoupí na tajnou hradní dohodu.
O odbornosti Rajóna jsem si nedělal nikdy iluze, ale furt jsem doufal, že i když blbec, tak apoň zásadový. Omyl...
To co se stalo je prasárna nejhrubšího zrna, nechápu co má co kecat do funkce policejního prezidenta prezident ČR. Dostane nějakou stříbrnou plaketu (asi jí zrovna měl Klaus schovanou v šuplíku) a s brekem odchází...
Rajóne jsi prase a stal jsi se dinosaurem během půl roku, teď už máš právo postavit se vedle Kalouska a kecat ty nesmysly "padni komu padni".
Čím dál víc chápu prohlášení chceme na místě policejního prezidenta "našeho člověka"...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NASEPTAVAC 18:44:17 22. 12. 2010
default.png
Na (špinavou) práci byl Bílek, taky se zvedla uniformovaná část policie. Bílek je pěkně řezal, protikorupční opatření se týkalo prakticky taky jen pořádku a dopravky, protože na krimpol naštěstí nedosáhl. SKPV si pod Houbou a Čechem žilo v pohodě (protože nosili spisy na MV) a teď ústy Čecha brečelo... Martinů byl slušnej, ale nedůraznej.
A co krajští ředitelé? V krajích se korupce nekoná? Teď nevím kterej kraj je zrovna nejzkorumpovanější, jestli Langrovo severní morava nebo Paroubkovo severní čechy a že by tam někdy někoho zavřeli nepamatuju:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 17:58:11 22. 12. 2010
default.png
NO s tou managerskou prací bych to taky tak slavně neviděl. Je třeba brát v potaz, že velká část materiálů, se kterými pracoval přišla z MV, takže lez jen těžko takhle z placu posoudit, jestli šlo skutečně o jeho práci, nebo jestli byl jen figurkou v politickém boji...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 16:41:44 22. 12. 2010
default.png
Pan Martinů byl a je zřejmě dobrý manager, bezesporu odvedl kus velice dobré práce na úseku managerských zádaní a co se týče orgenizační struktury policie, částečném zavádění nových postupů řízení atd. Avšak co se týče přínosu pro samotnou policejní práci jako je vyšetřování trestné činnosti, praktická činost policie, pracovní podmínky policistů a jejich materiální, právní či další(i mzdové) zajištění spojené s výkonem služby je hodně rozporuplné. Policejní prezident by však měl být půl na půl dobrý manager a dobrý policista(žel zde převážila jednoznačně ona managerské funkce v závislosti plné loajality vůči těm díky kterým se do funkce dostal). Pominu, že PP dosadil Langer a za jeho dob se do funkcí dostalo nejvíce tzv. managerů, kteří proto zjevně neměli policejní kvalifikaci, ale jediným kritériem byla lojalita a částečná závislot na nejmenované politické straně. Jsou poslední kroky policejního prezidenta nejen pro občany ale především pro policisty, kdy jim policejní čest velí jednak být apolitičtí tak rovněž nezávislí, nepochopitelné a přispívající k snížení autority jako policie takové.
Odchod je správný krok, ale vzhledem k budoucnosti nemusel stát tolik krve.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio