Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Instruktor

Zdravim, rád bych se dozvěděl něco o pozici "instruktor střeleb" - ať už pro lidi z výkonu nebo na policejních školách. Je to vždy spojeno i s donucováky, nebo to už cvičí zase někdo jinej? Pod jaké útvary instruktoři spadají, jak probíhá jejich pracovní den, je těžké se na takové místo dostat? Co je k tomu potřeba? prostě cokoliv... děkuji za odpovědi
STAVEL :: Datum založení: 26. 01. 2011 :: celkem 14 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ROCKY 18:08:30 15. 05. 2011
default.png
Přečetl jsem si Vaše příspěvky, a jelikož dělám bojaře dost dlouho, tak musím jenom souhlasit s tím, že dříve se dostat na bojařinu bylo opravdu za odměnu a každej policajt musel mít odslouženo a 5 let je málo. Dnes díky boční vstupům, se VŠ rozhodne třeba o přestávce na základní škole, že by šel k policii a rovnou na bojaře, je uplně jedno, že učil třeba přírodopis a zeměpis, ale stačí když projde kurzem v Brně a je to. Osobně takového znám. Podle toho taky potom vypadá přístup k výcviku. Se slovy tady máte balon běžte si zahrát fotbal, proběhne celý výcvik. Pokud se tohle nezmění můžeme se snažit jak chceme a stejně to bude furt stejný.Osobně si myslím, že kdybych si neprošel výkonem tak bych ze sebe dělal jenom šaška. Protože to každý pozná, co je pouze teoretik a co praktik. Školy MV jsou krásné příklady, kde je teoretiků hodně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 19:24:11 08. 05. 2011
.jpg
Oprava:
V pohodě, osobně si nic neberu.
Kdo byl pod čím, je otázka? Každopádně dopadl služební zákon stejně jako spousta jiných, které měl potřebu připomínkovat každý kdo měl cosi kamsi. A co bude dál jestli bude opět otevřen ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 19:22:50 08. 05. 2011
.jpg
V pohodě nic si neberu.´
Kdo byl pod čím je otázka? Každopádně dopadl služební zákon stejně jako spousta jiných, které měl potřebu připomínkovat každý kdo měl cosi kamsi. A co bude dál jestli bude opět otevřen ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 16:37:50 06. 05. 2011
default.png
4 HOHOHO
Hele, nevim proč si to bereš osobně,reakce byla řečnická i když faktická. a na Tvůj dodatek pouze napíšu, že policejní logika nemá meze a ten kdo napsal nové třídy a podmínky zařazení do TT byl zřejmě pod psychtropními látkami.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 11:34:27 06. 05. 2011
.jpg
ACE-VENTURA [2011-05-06 06:04:12]:
A také málo kdo, tady pořádně čte na co reaguje a co dočeho opětovně šťourá viď?
Když je má reakce tak nekompetentní, tak mi prosím vysvětli proč s VŠ musím odsloužit 5 let kvůli 6TT, ale do 8TT můžu skočit hned. Min. je 6 TT, takže min. 5 let služby atd. nebo VŠ a hop třeba i do 8TT. Jestli je to správné či né je "vedlejší".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 06:04:12 06. 05. 2011
default.png
4 chip: málo kdy se stane,že někdo fundovaně zareaguje

a pro HOHOHO přeberu slova CHIPa : "Co se týká pěti let služby, platí to pouze u šestkařů. U osmičkářů, kteří mají na starosti i metodiku výcviku, se dá praxe nahradit vysokoškolským vzděláním. (můžeme na to nadávat, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat)". Tak jsem to myslel..... a dodám, že i právě vystudovaný VŠ je na tomto místě marný bez pobytu na ulici. Protože jak je v módě u této složky, právě Tito pak připravují odborné přípravy a nedovedu si představit čím chtějí nahradit zkušenost z taktiky zákroku...třeba tak jako CHIP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:24:27 05. 05. 2011
Chip.jpg
Co se týká pěti let služby, platí to pouze u šestkařů. U osmičkářů, kteří mají na starosti i metodiku výcviku, se dá praxe nahradit vysokoškolským vzděláním. (můžeme na to nadávat, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat). Co se týká materiálu, který na tuto funkci nastupuje, je různorodý, jako všude jinde. Pár lidí jsou nadšenci, kteří se věnují střelbě, bojovým uměním, nebo obojímu, pár jsou čistí sportovci a bohužel ne zrovna malá část jsou zašíváci, které už nebaví normální policejní práce a počítájí s tím, že to na bojařským fleku v pohodě doklepou do výsluhy. Bohužel, žadatele o tuto práci nemají povinnosti nějak prokazovat ve výběrovém řízení své znalosti a dovednosti, (např. formou těžších přijímacích fyzických testů, nebo například tříměsiční stáží), takže se na tento flek dostane člověk, který se v průběhu služby úspěšně vyhýbal střelbám, naposledy se zpotil když v hospodě vypil na ex pivo a karatistické nebo judistické gi nazývá bílé pižamo.:-(
Každopádně, pokud člověk na tuto funkci nastoupí, musí projít dvouměsičním kurzem pro instruktory služební přípravy na pakárně v Brně, kde se brousí střelba, taktika i použití DP. Myslím, že tento kurz má docela slušnou úroveň a většina instruktorů jsou fajn chlapíci. Je do něj nutné složit přijímací zkoušky, ze základů střelby a použití DP, které nejsou nijak těžké, ale stejně jimi někdo třeba 5 x neprojde a vesele dělá bojaře dál. Tolik ke kvalitě "materiálu".
Co se týká běžného bojařského dne, můžu mluvit jen za pražskou ŠPS, která je díky obrovskému množství policistů specifická. Pokud příjde na výcvik cca 120 lidí a ty máš dopoledne 60 lidí na střelnici, ( z toho 10 "špecialistů, kteří se málem zastřelí) a odpoledne dalších 60 v tělocvičně,( z toho je 10 schopno si při kotoulu zlomit vaz) máš hlavu jako pátrací balon a musíš být sakra nadšenenec, aby jsi si ještě zastřílel a zacvičil. Nicméně tu možnost máš. Další výhodou je možnost dostat se na různé kurzy, kterou většina běžných četníků bohužel nemá. Některé kurzy mají sice kvalitu mizernou, ale část jich je ok. Celové hodnocení práce: má sice svoje mouchy, ale při představě, že bych se znovu vrátil na ulici, hádal se s debilama, byl buzerovanej za činnost a psal vyjádření pro inspekci... JE TO ZLATÝ, PLATINOVÝ, OSMIOVÝ:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 23:19:09 04. 05. 2011
.jpg
ACE-VENTURA [2011-05-04 20:08:34]: Hohoho. Proto píšu: 5 let služby nebo VŠ vzdělání. Je to 6TT. Hohoho.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 20:08:34 04. 05. 2011
default.png
Hohoho:DDD .....Jak se na takové místo dostat? Dle služebního zákona: min. 5 let služby nebo VŠ vzdělání (zatím min. 6TT, nprap.) a uspět ve výběrovém řízení. Zejména těch 5 lt služby bych chtěl u některých vidět:DDD

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 12:56:54 03. 05. 2011
.jpg
Pouze doplním a trochu opravím.
Instruktoři služební přípravy(ISP)patří pod ŘŘLZ KŘ, pod kterým funguje uvedené ŠPS nebo odbor služební přípravy (nová KŘ). U ŠPS je ISP zařazeno více (dle kraje a plněných úkolů cca 6-10 policistů), na odborech je to různé kraj od kraje (cca 1-3 policisté), na ÚO jsou u jednotlivých oddělení služební přípravy vetšinou 2 ISP.
Dále jsou zde ISP u celorepublikových útvarů a pedagogové VOPŠ MV jak uvedl "kropic".
Každý instruktor by měl umět "všechno" a být schopen učit "všechno" co se služební přípravou souvisí, většinou se však jednoltivý ISP specialiazují na střeleckou, taktiku či DP podle toho k čemu mají větší vztah a práci si takto jakoby rozdělí.
Jak vypadá pracovní den je různé útvar od útvaru a záleží na počtu cvičících policistů a ISP, technickém vybavení atd. Určitě však tato práce není jen o tom, že si zastřílíš a zacvičíš (to většinou až po pracovní době). Samozřejmě je zde nutné počítat (jako všude) s množstvím, leckdy zbytečné, administivní práce.
Jak se na takové místo dostat? Dle služebního zákona: min. 5 let služby nebo VŠ vzdělání (zatím min. 6TT, nprap.) a uspět ve výběrovém řízení. Z osobního pohledu: min. vztah k uvedené problematice, praktické zkušenosti, zájem se stále vzdělávat a být schopen a ochoten předávat tyto informace dále.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio