Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Instruktor

Zdravim, rád bych se dozvěděl něco o pozici "instruktor střeleb" - ať už pro lidi z výkonu nebo na policejních školách. Je to vždy spojeno i s donucováky, nebo to už cvičí zase někdo jinej? Pod jaké útvary instruktoři spadají, jak probíhá jejich pracovní den, je těžké se na takové místo dostat? Co je k tomu potřeba? prostě cokoliv... děkuji za odpovědi
STAVEL :: Datum založení: 26. 01. 2011 :: celkem 14 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ACE-VENTURA 20:08:34 04. 05. 2011
default.png
Hohoho:DDD .....Jak se na takové místo dostat? Dle služebního zákona: min. 5 let služby nebo VŠ vzdělání (zatím min. 6TT, nprap.) a uspět ve výběrovém řízení. Zejména těch 5 lt služby bych chtěl u některých vidět:DDD

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 12:56:54 03. 05. 2011
.jpg
Pouze doplním a trochu opravím.
Instruktoři služební přípravy(ISP)patří pod ŘŘLZ KŘ, pod kterým funguje uvedené ŠPS nebo odbor služební přípravy (nová KŘ). U ŠPS je ISP zařazeno více (dle kraje a plněných úkolů cca 6-10 policistů), na odborech je to různé kraj od kraje (cca 1-3 policisté), na ÚO jsou u jednotlivých oddělení služební přípravy vetšinou 2 ISP.
Dále jsou zde ISP u celorepublikových útvarů a pedagogové VOPŠ MV jak uvedl "kropic".
Každý instruktor by měl umět "všechno" a být schopen učit "všechno" co se služební přípravou souvisí, většinou se však jednoltivý ISP specialiazují na střeleckou, taktiku či DP podle toho k čemu mají větší vztah a práci si takto jakoby rozdělí.
Jak vypadá pracovní den je různé útvar od útvaru a záleží na počtu cvičících policistů a ISP, technickém vybavení atd. Určitě však tato práce není jen o tom, že si zastřílíš a zacvičíš (to většinou až po pracovní době). Samozřejmě je zde nutné počítat (jako všude) s množstvím, leckdy zbytečné, administivní práce.
Jak se na takové místo dostat? Dle služebního zákona: min. 5 let služby nebo VŠ vzdělání (zatím min. 6TT, nprap.) a uspět ve výběrovém řízení. Z osobního pohledu: min. vztah k uvedené problematice, praktické zkušenosti, zájem se stále vzdělávat a být schopen a ochoten předávat tyto informace dále.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 08:13:34 06. 02. 2011
john158.jpg
Souhlas s Kropičem, spousta lidí od ZJ a URN odešlo do civilu, a pro právě boční rodinné vstupy pro ně není místo právě na těchto instruktorských pozicich, kde je právem jejich místo ( zkušenosti, vědomosti atd) Vyjímkou je Holešov, tak je aspoň někdo z výkonu..:)

Myslím si že právě instruktor musí být z praxe, stovky IMZů nenahradí reálnej zákrok..a pak to musí bejt hladovej člověk, co furt něco hledá, ptá se zkouší a vymýšlí aby pomohl obyčejným i neobyčejným poldům se posunout alespoň na hranici přežitelnosti a zvládnutelnosti zákroku..
I obyčejnej polda z ulice pozná když instruktor vaří z vody a předvádí to co na ulici fungovat nebude..nebo podle metodického zaměstnání - střelby, co se střílí, jak se to střílí a jak je to reálné.. Pokud má furt bobky jako někteří z KR JMK tak se to neposune nikdy nikam.. takže mu nesmí chybět ani osobní odvaha do toho trošku šlápnout aby ty střelby k něčemu byly..ikdyž to technicky náročnější..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KROPIC 13:11:52 05. 02. 2011
Kropič.jpg
Instruktoři jsou na každém ÚO (patří ale pod školní policejní středisko ředitelství kraje) a zajišťují kompletní výcvik policistů, včetně střelecké přípravy. Mohou to mít samozřejmě rozdělené...já dělám střelby, ty děláš fyzickou a společně děláme taktiku. Nebo můžou dělat všechno společně...to je lepší. 6PTT. Měli by tam být zkušení policisté, kteří mají co předat...ne nějaký "chytrák s VŠ", který umí jen kecat....bohužel dneska...v době bočních (rodinných a přátelských) vstupů a korupce uvnitř policie to bývá mnohde jinak. Na školních policejních střediscích jsou pak v 8PTT instruktoři, kteří mají na starosti nástupní kurzy a další koncepci výcviku...pod ně patří instruktoři z ÚO. Ve školách jsou učitelé v 8PTT, kteří mají na starosti střeleckou přípravu, v některých školách i taktiku. Pro všechny by mělo samozřejmě platit to samé, co pro instruktory na ÚO...bohužel ani zde to neplatí. Podle mě by tam měla být praxe v přímém výkonu u PČR min. 10 let, zejména u těch, kteří učí taktiku.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio