Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Úniky informací jako byznys?
ilustrační
Foto: policista.cz

V reakci na aféru kolem společnosti ABL a úniku informací z policie vůči této soukromé společnosti, požádal deník Lidové noviny o komentář k této události, či spíše fenoménu "úniků infomací", šefredaktora našeho serveru. Komentář ze sobotního vydání deníku tedy přetiskujeme v celém znění:

Autor:
Publikováno: 30. 01. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 20:58:25 03. 02. 2011
default.png
Catani, kde bereš ty info? Já vím, že když jsem něco chtěl zjistit v evidencích, musel jsem do PC zadat svoje jedinečné data, něco jako podpis, jestli si dobře pamatuju tak svoje osobní číslo plus heslo, co se každých 14 dní měnilo ale jen jednou za dva měsíce nám někdo sdělil, jaké heslo právě je aktuální! :D
Něco vynést z toho, co mi bylo přístupno, to jsem se mohl jít rovnou prásknout. Jenže já jsem měl ten okruh oprávnění hodně úzký, že jo.
Samozřejmě kdo a co a kdy lustroval tam bylo uloženo asi natrvalo, pak došlo ETŘ a při lustraci jsem tam ještě dopsal důvod lustrace. Nikdy jsem neměl jediný problém na tomto úseku a to je asi jediná blast, kde jsem problém u policie neměl, hahahaha!!!! A to do toho počítám i účast toaleťáku na WC během nutných seancí.
Možnost lustrovat se zvyšuje úměrně počtu hvězdiček na ramenou policisty, ten, co to nejvíc potřebuje v terénu toho má nejmíň, zatímco ten, co nevyleze z kanceláře, může všechno. K čemu, to nechápu, nevím to. Co s tím dělají, když nic nezpracovávají?
Pak máš taky svodky a různá oprávnění vstupovat do nich. Platí stejná úměra jako u lustrací.
Řadový potřebuje vědět kdy, co a kde se stalo, kdy je pašík - mít přehled. Ne, takové info ne, to nepotřebujete. Lidí je jak sraček, nepotřebujete znát, že ten a ten je drban co používá nelegálně držené zbraně, že ten a ten je dealer drog... Nechcete, managerská hovada, od mančaftu výsledky, nebudete je mít. Jak mám něco dělat když nevím ani co, která bije? Ke konci mé závratné policejní kariéry to už tak bylo.
Ještě dodám, že management je placen nejméně dvojnásobně více (neznáme úplně všechny jejich odměny) než řadoví.
Tak. A teď můžeme říct, že jen hodně vysoko postavení policista může vynášet info, které nedávno unikly, lépe řečeno které k různým parazitům (VIP) unikají stále. Samozřejmě, že to ta svině nedělá zadarmo, on má totiž pořád málo, porušuje pravidla a zákon denně a nic se mu neděje a troufá si víc a víc - prostě drban.
Ale dovolit si tvrdit, kolik poldů ve vyšších funkcích vynáší info... no to jsi borec.
Nevím jak to chodí ve vztahu policajt - novinář, protože jsem neznal nikdy nikoho, kdo by se s novináři u sboru bavil dobrovolně nebo dokonce rád. Rád bych slyšel tvoje zkušenosti v tomto, pokud to nejsou jen obecné dohady.
Vynášet info ze spisů: proč to? On to udělá spolehlivě advokát drbana.
Je fakt, že jsme zažili situace, kdy nám civilisti říkali kdy máme mít DBA a my jsme to ještě nevěděli.
Že by měl Lessy tak čisté svědomí, aby mohl poslat doprdele politiky s jejich nestandardními žádostmi o službičky.... chachacha! To asi nebude pravda.... Bylo by to moc příjemné překvapení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 17:58:26 02. 02. 2011
default.png
Né, kdo lustruje. Každý polda ví, že pokud se chce svou prací při objasňování dobrat výsledku, že musí lustrovat a hledat v evidencích a nezapisovat kdy co, jak a proč.

Ten kdo však lustruje pro někoho venku, aby údaje zneužil, je normalní svině a nemá u policie co dělat, je to normalní sprostá korupce. Takových důstojníků, včetně vyšetřovatelů tady pobíhá v ČR mým odhadem stovka a jsou mezi nimi i takoví kteří sami kontrolují samotné lustrace druhých a to nemluvím o nasmlouvaných "policistech", kteří jsou placeni novináři.

Vynašení informací ze spisů to už není svině, ale svině na druhou a ta by už měla sedět.

Já s úžasem vždy sleduji tu tajemnost různých velitelů a operativců či vyšetřovatelů SKPV před kolegy a následně pobaveně se dozvídám na základě cesty třeba někoho autobusem o podrobnostech jednotlivých případů, či známí mne informují co kde se stalo a za jakých okolností, kdo v čem je podezřelý a jaký bude další postup vyšetřování, zarážející je, že většinou mají vždy pravdu.

Hold, ale není to znovu o ničem jiném jak o lidech, ale i o systému a znovu můžeme začít u náborových řízeních, bočních vstupech či špatné prací managmentu, kterému jdou lépe grafy a statistiky než policejní praxe či práce s lidmi.

Věřím, že nástupem pana Lessyho skončily informativní schůzky s politiky, aby jim bylo předestřeno jak je postupováno policii v kauzách, které se mohou dotknout jejich osoby či jejich strany, to co se tady dělo za Grosse či Langera a žel i za vlády PP Martinů nemělo obdoby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:20:47 02. 02. 2011
default.png
Jakýpak komentář? Za peníze v Praze dům. Kdo má moc, chce ještě víc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 00:55:19 01. 02. 2011
default.png
Lukáši, jak kdybys to nevěděl. Vás má přece rád kde kdo.. Nejen politici :-) :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:34:40 31. 01. 2011
Lukas Heinz.jpg
Asi nebudu za génia, když řeknu, že z toho důvodu se perou politici, po každých volbách, o resort vnitra jako psi.

A Dušane není to třeba pro to, že nás policisty mají ti kluci politický rádi? :-D Asi ne co?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio