Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Úniky informací jako byznys?
ilustrační
Foto: policista.cz

V reakci na aféru kolem společnosti ABL a úniku informací z policie vůči této soukromé společnosti, požádal deník Lidové noviny o komentář k této události, či spíše fenoménu "úniků infomací", šefredaktora našeho serveru. Komentář ze sobotního vydání deníku tedy přetiskujeme v celém znění:

Autor:
Publikováno: 30. 01. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 17:58:26 02. 02. 2011
default.png
Né, kdo lustruje. Každý polda ví, že pokud se chce svou prací při objasňování dobrat výsledku, že musí lustrovat a hledat v evidencích a nezapisovat kdy co, jak a proč.

Ten kdo však lustruje pro někoho venku, aby údaje zneužil, je normalní svině a nemá u policie co dělat, je to normalní sprostá korupce. Takových důstojníků, včetně vyšetřovatelů tady pobíhá v ČR mým odhadem stovka a jsou mezi nimi i takoví kteří sami kontrolují samotné lustrace druhých a to nemluvím o nasmlouvaných "policistech", kteří jsou placeni novináři.

Vynašení informací ze spisů to už není svině, ale svině na druhou a ta by už měla sedět.

Já s úžasem vždy sleduji tu tajemnost různých velitelů a operativců či vyšetřovatelů SKPV před kolegy a následně pobaveně se dozvídám na základě cesty třeba někoho autobusem o podrobnostech jednotlivých případů, či známí mne informují co kde se stalo a za jakých okolností, kdo v čem je podezřelý a jaký bude další postup vyšetřování, zarážející je, že většinou mají vždy pravdu.

Hold, ale není to znovu o ničem jiném jak o lidech, ale i o systému a znovu můžeme začít u náborových řízeních, bočních vstupech či špatné prací managmentu, kterému jdou lépe grafy a statistiky než policejní praxe či práce s lidmi.

Věřím, že nástupem pana Lessyho skončily informativní schůzky s politiky, aby jim bylo předestřeno jak je postupováno policii v kauzách, které se mohou dotknout jejich osoby či jejich strany, to co se tady dělo za Grosse či Langera a žel i za vlády PP Martinů nemělo obdoby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:20:47 02. 02. 2011
default.png
Jakýpak komentář? Za peníze v Praze dům. Kdo má moc, chce ještě víc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 00:55:19 01. 02. 2011
default.png
Lukáši, jak kdybys to nevěděl. Vás má přece rád kde kdo.. Nejen politici :-) :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:34:40 31. 01. 2011
Lukas Heinz.jpg
Asi nebudu za génia, když řeknu, že z toho důvodu se perou politici, po každých volbách, o resort vnitra jako psi.

A Dušane není to třeba pro to, že nás policisty mají ti kluci politický rádi? :-D Asi ne co?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio