Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Platy policistů v Rakousku
Ilustrační
Foto: Internet

Platy policistů jsou jistě nejen v České republice velice žhavým tématem. Ještě zajímavějším se toto téma stává při s rovnání s poměry v zahraničí. Dnes se s Policistou.cz můžete podívat, jak jsou za svou práci odměňováni policisté v sousedním Rakousku, kterým letos – na rozdíl od policistů českých – jejich vláda zaručila navýšení tarifních platů o 0,85 %, což představuje minimálně 25,50 eur.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 10. 04. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 12:53:07 12. 04. 2011
default.png
CATANI [2011-04-12 10:50:50]: Dobrý den, přirovnání k dělníkovi je zde spíše orientační, než že by se zakládalo na nějaké hlubší analýze rakouského školského systému. Ona ani ta vysoká škola úplně přesně neodpovídá té naší, ale o to nejde.

Pointa je to, že plat 1400 eur měsíčně je opravdu velice podprůměrný a takovou částku si vydělá cizinec, který neumí jazyk pracuje jako pomocný dělník na stavbě (i když zde si možná vydělá i víc) nebo pokojská. Každopádně se z tohoto platu dá žít v Rakousku asi stejně, jako z dvanácti tisíc českých ZOPkařů. Takže je to demonstrace toho, že nejen u nás to mají policisté platově nic moc, což zjistíte i tím, když se podíváte na výši jejich platů podle tabulky.

Zásadní rozdíl je tak vlastně jen v proplácení svátků, nočních služeb a víkendů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHWAYK 12:51:06 12. 04. 2011
default.png
Hmm ... ale benzín mají levnější. Jako vysokoškolský vzdělaný policista po dvou letech praxe mám krasný čistý plat 16.420,-Kč (cca 670 Euro). Moc pěkný plat na to, že člověk žije v druhém největším městě v ČR.

Když jsem jako Ing. podal přihlášku na vyšší vzdělání v rámci ministerstva vnitra (3 roky dálkově na policejní škole, ukončené Dis.), tak mi bylo sděleno, že pro moje pracovní zařazení to není zapotřebí.

Snižování platů soudců je protiústavní, ale snížení platů policistům je v pořádku. Na autech do kterých není benzín máme pomáhat a chránit, jen by mě zajímalo kdo pomáhá nám a chrání nás v tomhle státě.

Tohle je realita v ČR. Pokud někdo víte o zajímavé nabítce práce v Brně, tak mi napište vzkaz. Budu rád.









Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:50:50 12. 04. 2011
default.png
Kvalifikovaných dělníků v Rakousku je v poměru 50 na 50, kdy kvalifikovaný má školu na úrovni vyšší odborné něco jako DIS. a nekvalifikovaný pouze něco jako učňák. Takže slovo kvalifikovaný dělník je zavádějící, je to třeba obsluha programově řízených lisovacích nebo obdobných strojů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:10:09 11. 04. 2011
default.png
Sem chtěl napsat: kdysi proti nám hodně zaostalé Rakousko....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:06:47 11. 04. 2011
default.png
Jenže v Rakousku nemají loupeživé kapitalisty, kteří stát soustavně drancují a rozkrádají, takže kdysi proti nám hodně Rakousko šlo soustavně i když pomalu nahoru a my jdeme soustavně a rychle dolů. Problém rozdílů platů není v jedné profesi, ale v každé.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio