Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

„Teleskopy“ ve službách zákona
Teleskopický obušek u mexické policie

Pečlivějšímu pozorovateli možná neujde jeden fakt. Že v poslední době je u stále většího množství policistů „z ulice“ vidět na opasku poměrně neobvyklá část výstroje. Jde o nevelký podlouhlý předmět s pryžovým povrchem, pokrytým výrazným kostičkovaným rýhováním. Ti trochu zasvěcenější ihned vědí, o čem je nyní řeč. O takzvaném  teleskopickém obušku.

Autor:
Publikováno: 18. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 00:03:39 21. 05. 2011
Chip.jpg
Aby to nebylo pochopeno špatně, v žádném případě nelobuji za používání mizerných věcí. Kvalita je vysoce důležitá. Proto bych nikomu nedoporučil koupit si třeba obušek za dvě kila od vietnamců. Ale nesmí se to přehánět v touze pořídit si tu nejkvalitnější věc,(nebo spíše nejdražší) v mylné doměnce, že ze mě udělá "většího borce." Obzvláště pokud mám hluboko do žlabu, jako většina četníků.
PS. Co se týká nožů, mám z mise Applegatea který u nás stojí 4500 kč, tak nevím zda jsem už srdcař:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:54:33 20. 05. 2011
Chip.jpg
Co se týká klapavého zvuku, zkus obušek rozebrat a pohrát si s tím pérkem která drží obušek v uzavřeném stavu. Je umístěno vzádu ve šroubovací krytce. Co se týká vybavení, ano svůj význam má. Ale věc je trošičku složitější. Zkusím to rozebrat na střelné zbrani. Pokud se bude človíček věnovat praktické střelbě, může si koupit různé zbraně. Od Glocka za 15000, přes Shadowa za 22000 až Po SVI Infinity za 120000. Má ta zbraň za 120 litrů výhody? Ano má. Udělá ze skvělého střelce ještě lepšího? Ano udělá. Ale mizernej střelec bude střílet stejně špatně ať vezme do ruky cokoliv a průměrný střelec bude střílet stejně Shadowem, jako s Infinity. Proč? Protože jeho dovednosti nejsou na takové úrovni, aby využil potenciál který mu tak fantastická zbraň nabízí. Tak je to se spoustou věcí, majících unikátní vlastnosti. K jejich plnému využití je třeba vysoce rozvinout dovednosti.(nemluvím samozřejmě o botách, bundě, nebo třeba neprůstřelných vestách, k jejihž využití venkoncem žádné dovednosti zapotřebí nejsou. Pokud člověk pravidelně používá určitou věc, např. zbraň, a rozvíjí se v jejím ovládání, časem zjistí kde jsou její hranice, které ho už nepustí dál. V okamžiku, kdy ho ta věc začne brzdit v rozvoji, je třeba přeskočit na kvalitnější zbraň, věc, udělátko... Samozřejmě, pokud mám dostatek peněz a chci si udělat radost, můžu si od začátku pořídit tu nejkvalitnější věc. Ale pokud s ní nebudu nic umět, tak mě okolí mě bude mít za vola,(třeba na střelnici to tak je) a pokud mám nedostatek peněz, který mě třeba omezí ve výcviku, tak si stejně nepomůžu. Mistrem se stanu cvičením, ne nakupováním lepšího a lepšího vybavení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARAL 23:08:05 20. 05. 2011
default.png
To Chip: Nebudu s tebou souhlasit. Ve vybavení to právě poměrně dost je. Tímto samozřejmě netvrdím, že absence tohoto zajímavého obušku znamená být o několik levlů jinde. Pokud člověk nemá dostatečné dobré vybavení, tak prostě dost věcí neudělá.
Tento obušek vidím jako alternativu pro srdcaře (myšleno jinak než to myslel Rajón). Jsou lidi co dají za nůž 9000,- a jiný člově za něj dá 1500,- a přitom oba předvedou stejnou věc.
Jisté je, že bez tréninku to prostě nejde (ne dobře).

Mě by třeba zajímalo jestli t.o. zde prezentovaný vydává známé klapavé zvuky při nošení. To vidím u svého ESP obušku jako jedinou velkou chybu. Bohužel to konstrukce jinak nepovoluje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:01:37 20. 05. 2011
Chip.jpg
Chlapy, nezbláznili jste se? Obušek je obušek, ať stojí 700 kč, nebo 4500. Rozdíly jsou minimální. Pokud je slušně udělaný a kalený, odvede naprosto stejnou práci. Pokud budete s frikčním obuškem, (to jsou ty co drží na principu tření, nějakou dobu cvičit, začne se otvírat a zavírat přesně podle vaší vůle, tak jako obušky systému autolock.(to jsou ty, s mechanickou aretací). Za prvé se ty frikční plochy ochodí a za druhé, naučíte se s ním manipulovat tak jak to vyžaduje. Chce to jen trošičku cvičit a nevymlouvat se na nekvalitní obušky. Pokud máte peníze na rozhazování,(čemuž nevěřím, protože takového četníka aby dneska hledali se svíčkou) a chcete do sebe investovat, zaplaťte si raději kvalitní, (alespoň měsiční) kurz boje s obuškem a pak pravidelně cvičte. Uděláte pro svoji bezpečnost daleko víc, než koupí superdrahého obušku. Ten za vás tu práci neudělá. Věřte člověku, který se pohybuje v oblasti bojových sportů a sebeobrany už 25 let. Jediný komu tím nákupem pomůžete, je prodejce, který vám prodá ten obuch 5 x dráž, než za kolik ho ve státech koupí sám. Pokud si koupíte superluxusextra obušek a nebudete s ním umět, budete za hlupáky. Znáte to přece sami, na nic není tak smutný pohled, jako na člověka s vysoce kvalitním vybavením, který ho neovládá. Ať už je to pistole, auto, nebo třeba rybářské pruty:-) Předem se mlouvám, pokud někoho rozčílím, ale myslím, že to potvrdí každý, kdo je trochu od "fochu". Ve vybavení to opravdu není.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:32:14 20. 05. 2011
Andras.jpg
PITRIS [2011-05-20 20:05:24]:
Něco přes 18 tisíc. Snižování platů se mi nevyhlo, a v Praze zařazen jsem. Divit se můžeš, já už do vybavení celkem investoval určitě přes 50 tisíc:-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITRIS 20:05:24 20. 05. 2011
default.png
Hmmm jste dobří kluci... dát 4500,- Kč za teleskop... kolik máte na výplatu??? Vám se asi snižování platů vyhlo, nebo jste zařazeni v Praze co??
P.S. určitě Vám nezávidím, jen se divím, toť vše...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:24:35 20. 05. 2011
Andras.jpg
VLK63 [2011-05-20 14:59:33]:
Tak jsem si o tom obušku něco přečetl, a z další výplaty mu 4500 obětuji. Jsem přesvědčen, že se to vyplatí:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 15:37:13 20. 05. 2011
.jpg
Koukal jsem na stránky Bonowi a tam je teleskop za 165, resp. 175 (66 cm délky) Euro. Je otázka, jakou přidanou hodnotu tomu dají dovozci, když to prodají za 4500,- Kč. Prodají to jenom příslušníkům ozbrojených složek nebo držitelům zbrojních průkazů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLK63 14:59:33 20. 05. 2011
default.png
ANDRAS [2011-05-20 14:45:52]: mne to doporučil jeden známý prý to testovali a koukni se na video pořádně ! je to samo vysouvací !!!! a to automaticky !! a po použití tlačítka je zavřeš o břicho ne jako ty naše když snima pořádně mávněš mám problém překonat to tření mezi jednotlivými kusy..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 14:45:52 20. 05. 2011
Andras.jpg
VLK63 [2011-05-20 14:40:58]:
Mno, nevím co na něm stojí 4500 korun. Cena se mi zdá hodně přehnaná. Na druhou stranu ho ale vidím poprvé, a nevím z jakého materiálu je vyroben a co umí. Zkusím si o něm někde něco přečíst:-) Každopádně díky za odkaz, super video.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio