Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Muži, kteří káceli stromy
Odznak velitele roty Stráže obrany státy
Foto: Archiv autora

Vlídné letní počasí, demonstrace odborářů v Praze a stále živá vzpomínka na bronzové vítězství českého hokejového družstva na mistrovství světa v Bratislavě – právě takto budeme pravděpodobně vzpomínat na dnešní den, aniž bychom si uvědomili, že uplynulo přesně 73 let od okamžiku, kdy tisíce příslušníků četnictva, policie, finanční stráže a vojenských posil po celém Československu obdržely rozkaz k obsazení státní hranice.

Autor: Pim Burger
Publikováno: 21. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MINI 16:26:23 29. 05. 2011
default.png
to Limitus: ještě tak Dny zrady a Neporaženi. Ale jak říkáš, ten komunistickej balast je tam taky a to teda dost...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 20:06:19 22. 05. 2011
default.png
Tak tak! Pěkná vzpomínka! Jsem se tak zavzpomínal, že jsem si musel pustit Uloupenou hranici. Škoda, že k těmto událostem bylo natočeno snad pouze tohle. Byla to zajímavá a akční doba, ale snad to ještě někdo zfilmuje, jen s menším ideologickým balastem, který je v tomto filmu bohužel dost znát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 12:27:09 22. 05. 2011
default.png
JJ velmi pěkný článek, těšim se na další:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:09:50 21. 05. 2011
Andras.jpg
Pěkné počtení. Za svou osobu musím prohlásit, že já nezapomínám, a dokud budu živ, nezapomenu na statečné obránce republiky. Jen více takových článků. A pokud bude následovat další podobný článek, zabývající se sudetoněmeckým povstáním, budu velice rád:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio