Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Muži, kteří káceli stromy
Odznak velitele roty Stráže obrany státy
Foto: Archiv autora

Vlídné letní počasí, demonstrace odborářů v Praze a stále živá vzpomínka na bronzové vítězství českého hokejového družstva na mistrovství světa v Bratislavě – právě takto budeme pravděpodobně vzpomínat na dnešní den, aniž bychom si uvědomili, že uplynulo přesně 73 let od okamžiku, kdy tisíce příslušníků četnictva, policie, finanční stráže a vojenských posil po celém Československu obdržely rozkaz k obsazení státní hranice.

Autor: Pim Burger
Publikováno: 21. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LIMITUS 19:39:32 29. 05. 2011
default.png
MINI [2011-05-29 16:26:23]: Ještě velice dobrá je Neporažená armáda. Sice tam není žádný střet, týká se to pouze armády a vzniklo to v létě 1938, takže do kin už se to nedostalo, ale je to parádní. Patetické, ale to jen proto, že se na to člověk kouká o téměř 70 let později. V té době to lidé museli skutečně tak prožívat.

Pokud jde o Dny zrady, tak na mě to bylo příliš takové dokumentární a Neporažené jsem asi neviděl. Každopádně by to chtělo něco nového. Natočil se Tobruk, natočil se Tmavomodrý svět, natočil se Habrmanův mlýn či Želary, natočily se Lidice. Myslím, že teď už je konečně načase oslavit i příslušníky četnictva a finanční stráže, kteří na hranici krváceli jako první a hlavně v tom tehdy nepřátelském pohraničí museli žít. Museli to být neskutečně odvážní lidé.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MINI 16:26:23 29. 05. 2011
default.png
to Limitus: ještě tak Dny zrady a Neporaženi. Ale jak říkáš, ten komunistickej balast je tam taky a to teda dost...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 20:06:19 22. 05. 2011
default.png
Tak tak! Pěkná vzpomínka! Jsem se tak zavzpomínal, že jsem si musel pustit Uloupenou hranici. Škoda, že k těmto událostem bylo natočeno snad pouze tohle. Byla to zajímavá a akční doba, ale snad to ještě někdo zfilmuje, jen s menším ideologickým balastem, který je v tomto filmu bohužel dost znát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 12:27:09 22. 05. 2011
default.png
JJ velmi pěkný článek, těšim se na další:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:09:50 21. 05. 2011
Andras.jpg
Pěkné počtení. Za svou osobu musím prohlásit, že já nezapomínám, a dokud budu živ, nezapomenu na statečné obránce republiky. Jen více takových článků. A pokud bude následovat další podobný článek, zabývající se sudetoněmeckým povstáním, budu velice rád:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio