Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Četník, který bojoval s vlkem
Praporčík Karel Zítek
Foto: Archiv Václava Zítka

Období první republiky, Protektorátu Čechy a Morava, stejně jako doba poválečná, patří k nejdramatičtějším letům české historie a jen opravdu silní lidé dokázali projít touto dobou se ctí, hrdostí a vztyčenou hlavou. Jedním z takových mužů byl i četník Karel Zítek, který vždy dokázal pevně stát za svými mravními zásadami a až do posledního dechu bojovat proti nacismu a jeho přisluhovačům. Svého přemožitele našel poručík Zítek nakonec až v druhém zrůdném systému 20. století – v komunismu.

Autor: Pim Burger
Publikováno: 04. 07. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 10:10:14 07. 06. 2011
honzad..jpg
zvlastni a smutne osudy hrdych lidi.. jen mi tady v tech pribezich pripada zajimava jedna vec, tady je to pekne videt: Pomerne obsahle se popisuji strety s nacisty (coz je samozrejme dobre a nemelo by to byt zapomenuto), ale tomu, jak s VLASTNIMI lidmi pak zatocili samotni cechove (resp cesti komuniste) se cudne nechava jeden odstavecek...
Jestli to proste neni tak krapet sovinisticke, vypada to jakoby tady v te nasi zemeplose vlastne v tom minulem stoleti zli byli jenom ti nemcouri.. a my cesi, my jsme malem jen takovy chudackove, vsemi fackovane holubici povahy.

O nasi likvidaci nasich vlastnich elit (vcetne pana Karla Zitka) moooc neradi mluvime (piseme).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio