Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Za smrt Vietnamce poslal soud za mříže další policisty.

http://www.novinky.cz/krimi/235650-za-smrt-vietnamce-poslal-soud-za-mrize-dalsi-policisty.html
MYTHOS :: Datum založení: 08. 06. 2011 :: celkem 51 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 18:36:16 09. 06. 2011 blokovaný
default.png
Prosím redakci,aby nedovolila SPROSTÉ HANOBENÍ,ČLOVĚKA UKOPANÉHO K SMRTI SLOVY:"UHYNUL".Na většině SLUŽNÝCH A KOREKTNÍCH DISKUZÍ JSOU TAKOVÉTO NEHORÁZNOSTI OKAMŽITĚ VYMAZÁVÁNY.Děkuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 16:24:57 09. 06. 2011 blokovaný
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
HAMMER [2011-06-09 16:12:34]: Hammere, bohužel opět naznačuješ,že kdyby tam nebyli svědci a věděli,co maj vypovídat,tak by to prošlo.Nedávno jsem četl kolik IPČR obvinila loni policistů,nepamatuju si teď to číslo,ale nevěřím tomu,že to byl skutečný počet policistů,který se dopustili zneužití pravomoci.ZDŮRAZŇUJU,ŽE NEŘEŠÍM KRÁDEŽE ROHLÍKŮ,BENZÍNU,KABELEK,TAŠEK NA SLUŽEBNÁCH A PODOBNÉ P.ČOVINY,ale skutečné zneužití pravomoci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:12:34 09. 06. 2011
default.png
JOHN158 [2011-06-09 09:58:57]:
S dovolením odpovím do tvých bodů:
bod 1) před dodáním do PC byl zadržený prohlédnut doktorem viz razítko schopen umístění do PC

moje odpověď: sebevíce nekvalitní práce doktora není vyvinění žádného pachatele.

2) již do čučáku mu byla zavolána RZS č. 1 která vystavila opět potvrzení o tom, že je schopen

moje odpověď: viz bod jedna

3) Protokol o pitvě mrtvého nehovoří o žádných podlitinách, modřinách nebo o známkách fyzického napadení..

moje odpověď: a o čem teda hovoří protokol o pitvě, co bylo příčinou smrti? Já případ blíže neznám.

4) Rekognice je neopakovatelný úkon a přesto byl prováděn opakovaně až do poznání toho policisty

moje odpověď: jako důkaz je teda neplatná, ne? Nějaký problém? Můj triumf, ničí jiný.

5) Rekognice nebyla prováděna v souladu, protože měl policista byl jak jediný oproti figurantům vousy

Moje odpověď: jako důkaz je tedy neplatná.

6) Jedna výpověd Tomkové je více než výpověd třech policistů a jedné civilní svědkyně

moje odpověď: ono záleží co se stalo, co bylo zjištěno za nezvratné skutečnosti a jak výpovědi těch tří mezulánů sedí nebo spíš ke zjištěným faktům haprují a jak sedí výpověď Tomkové.

7) Policisté z IMV co tento případ vyšetřovali jsou již v Civilu ač je čekala dlouhá a zářná kariéra

moje odpověď: no v civilu je nás víc než patnáct tisíc za poslední čtyři roky a nikoho z nás u té firmy žádná zářná kariéra nečekala.

8) všichni zůčastnění policisté jsou zkušení kusy s min. 8 roky odlouženými, a těchto zákroků měli bohaté zkušenosti

moje odpověď: spíš jim to až doteď procházelo, protože kdyby to bylo (logicky) tak jak píšeš ty, nemohl by jeden dostat desítku a další dva trojku. Co ty na to?

Pokud by u případu bylo toliko pochybení ze strany OČTŘ jak se píše, nedal by se prostě prohrát kdyby se měli odvolávat k čertu i ďáblu. Tomu může věřit leda tak Jenovéfa Husibrková.

Osobně jsem měl na jednom svém působišti neustálé konflikty s podobnými debily, kteří měli jenom to jediné štěstí, že si někdo nestěžoval. Protože to souzi dělali tak opravdu debilně, že od začátku by byli v případě stížnosti v loji. Já si takovou verzi případu opravdu dovedu z vlastní praxe s některými kolegy živě představit. Tím neříkám, že to tak muselo být. Ale desítku s tak údajně zmrveným trestním řízením? Věříš tomu? Fakt?
Vůči řadovým jsou používány ze strany IMV prostředky mimo zákon Catani?
To je přece vítr do plachet pro řadové, ne? S úsměvem si jen značím kde a kdy nechal tesař díru a kde ji nenechal, nechám je plácat a motat to... Jo, horší by pro mě byl maník, co to zná a jede přesně podle trestního řádu a nebylo se za co chytit. Dokud je celé řízení u policie, myslím tím dokud na tebe řvou ukurvení nadřízení i IMV, polda si může naoko připadnout jako hadr na holi, ale jakmile se dostane ven, páni u policie jsou již jen páni mezi hovnama a brzo budou při troše chytrosti hovny mezi pánama.
Polda se musí bát jen jediné věci: svého svědomí. Zákon ho chrání, pakliže ho zná a nebojí se hájit. Pokud se někdo bojí ozvat, není polda, ale posera.
Dneska jsem šel fasovat pro kluky indulonu a věci jako mycí pastu atd s tím, už to došlo. Šéf mi s úsměvem říká, že jako jediný si dojdu říct, ostatní že drží hubu a že slyšel, že u policie jsem taky mluvil za kluky. Problém u policie je stejný jako problém jinde: poserové.
Kdyby takové metody byly používány proti Vondrům a další zlodějské chamradi, musíš si, kámo, uvědomit, že tito lidi nejsou připodělaní z nějaké policie nebo IMV. Tam by to neprošlo.
Zásada poldy: dělám zákrok a kolega vidí a slyší přesně to, co vidím a slyším já. Protože povinností kolegy je smrdět ti tři metry za zády a krýt ti je. Ne že nic neviděli ani neslyšeli, nebo prej esemeskovali... to jsou jako ti zkušení kusové? No to potěšte, borci! Kdyby jsi napsal že slouží osm let a neumí nic, bylo by to lepší. Zkušenosti se zákroky, cha!!! To je úplně výsměch něco takového napsat v souvislosti s jejich vlastní obhajobou.
Když jsem i jako zkušený kus udělal krávovinu, tak jsem se aspoň styděl. Čím větší zkušenost, tím větší stud.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:30:50 09. 06. 2011
default.png
ještě doplním, v první větě opětovně na konci vypadlo - není pochyb.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:25:12 09. 06. 2011
default.png
JOHN158 [2011-06-09 10:00:20]: Že ti do toho vstoupím, o hodně pochybném vyšetřování inspekce, kdy zcela jednoznačně to vypadá, že vůči řadovým policistům jsou použivány prostředky mimo zákon(naši ústavě se o tom ani nezdá) a podobně jak si to myslel veřejně dokonce jeden soudce, že stbáci by mohli závidět a co se učit. Kdyby takové metody byly použivány proti Vondrům, Drobilům, Bártům či Grossům, Pítrům, Kalouskům, Starkům možná to tady mohlo vypadat jinak. Neni nejmenší pochyb, že je hodně nejasností. Není však pochyb, že uvedené jednání nebylo souhrou náhod a že k němu nemělo dojít. Stalo se a přes to všechno s tím jak by bylo posuzováno takové jednání mezi civilními osobami, trest se mi zdá spravedlivý i když v první chvíli byl i pro mne šokující. Ale nevycházím pouze z jedné reportáže, i na těchto stránkách k tomuto případu bylo poměrně hodně.

I když si to většina samotných policistů ani neuvědomuje, že se každý den střetávají s násilím, krádežimi, beztrestnou recidivou, beznadějí, že spravedlnost a zákony platí jenom pro malou část společnosti atd. a oni jsou pouze toho nástrojem a někdy samotným umožňujícím prostředkem. Toto vše v sobě vstřebávají a vede to zákonitě k degeneraci. Ta degenerace je o to větší o co v horších lidských, zákonných, hmotných, pracovních či sociálních podmínkách pracují, což je zjevně systémová chyba.

Žel tyto případy nejsou a nebudou ojedinělé, tak jako postup v nich, vůči aktérům či přítomným. Je to zjevně systémové pochybení, kdy však evidentně ze strany těch co řídí, řídili policii či tento stát je to v souladu s jejich zájmy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:00:20 09. 06. 2011
john158.jpg
Znalecký posudek nemůže prokázat kdo a jakým konkrétním způsobem přivodil dotyčnému asiatovi takový rozsah zranění, které vedli k jeho úhynu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 09:58:57 09. 06. 2011
john158.jpg
form Hammer : Info k tomuto případu je celkem dost, v krimizprávách na primě jim věnovali více jak 15 minut.
Mimo jiné tam bylo zmíněno toto :
1) před dodáním do PC byl zadržený prohlédnut doktorem viz razítko schopen umístění do PC
2) již do čučáku mu byla zavolána RZS č. 1 která vystavila opět potvrzení o tom, že je schopen
3) Protokol o pitvě mrtvého nehovoří o žádných podlitinách, modřinách nebo o známkách fyzického napadení..
4) Rekognice je neopakovatelný úkon a přesto byl prováděn opakovaně až do poznání toho policisty
5) Rekognice nebyla prováděna v souladu, protože měl policista byl jak jediný oproti figurantům vousy
6) Jedna výpověd Tomkové je více než výpověd třech policistů a jedné civilní svědkyně
7) Policisté z IMV co tento případ vyšetřovali jsou již v Civilu ač je čekala dlouhá a zářná kariéra
8) všichni zůčastnění policisté jsou zkušení kusy s min. 8 roky odlouženými, a těchto zákroků měli bohaté zkušenosti

Už při připuštění byť jen jediného bodu od 1-6 je natolik závažné, že mi to přijde...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:38:38 09. 06. 2011
default.png
Z toho co je známo a dokonce i s pozdějším nabalením dalších neviných policistů, kteří se sice před kolegy zachovali jako chlapáci, ale nakonec mohli jít sedět taky, naprostým souhlas s Hammerem. Nevím jak by potom doma rodinám vysvětlovali, že sice v kolektivu jsou oblíbeni, protože drželi basu, když nakonec mohli kvůli velkému egu někoho jiného v base skončit taky a zcela nevinní.

Znovu ale připomínám, ty lidi někdo k policii vybral, museli projít testy, nějaký ředitel přijetí podepsal, někde pod někým sloužili, nějak se projevovali a dokonce byli příkladní.
A poté pořád slyším jak nesou někteří odpovědnost za tisíce policistů a proto berou na odměnách statisíce, ale ještě jsem za 13 let u st. policie neslyšel, že by za pochybení někdy někdo nesl od okresu(územních obvodů) výše odpovědnost(pokud nejde o vyřízování vzájemných účtů),byť odpovědnost alespoň v náznaku. Toto nejsou selhání jednotlivce, ale celé řady odpovědných lidí a systému který u policie vytvořili a tvoří. Ti co jdou sedět jsou doslova jejich produkt, kterým nemuseli být, kdyby třeba se někde živili jako prodejci aut nebo ukázky bojových sportů pro děti u preventivně informační služby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:22:19 09. 06. 2011
default.png
K případu je toho napsáno celkem hodně málo. Dovedu si ale představit, co se stalo a proč došlo k odosuzení.
Předně se musel někdo z poldů chovat na místě jako amatér a pro svoje kolegy silně nebezpečný idiot. V přítomnosti přítelkyně smažky (která samozřejmě bude následně vypovídat vždy proti policii a to vás musí naučit jen staří kusové) a ještě další ženské, ho kdovíproč mydlí, zatímco dva další nereagují - odpor byl tedy mizivý a hlavně: mydlit do smažky nemá smysl, stejně si nic nepamatuje.
Vietnamec má váhový i výškový handicap, praštím s ním na zem, spoutám ho a nesu. Ale to všecko tak, aby se mu nic nestalo. V takovém případě nemám šanci něco uhrát na nutnou obranu, všecko je proti mě, pokud o tom ale vůbec vím od starých kusů.
Zákrok kompletně celý na pikaču a toto je důsledek. Společnost tady podle mého nechrání nějakou zabitou smažku, ale četníky s rozumem před idioty v uniformě, kteří především je samotné ohrožují. Dříve nebo později by takový debil dostal do průšvihu někoho dalšího. Vy si nemůžete ve službě hlídat jen sebe sama, ale i své kolegy, protože i papír má svoje meze, co se na něj dá napsat. Ta hlavní mez je v tomto případě smrt podměrečného pachatele nekladoucího odpor, aspoň podle toho, co měli vypovědět ti dva, co se dívali, jak je ten jeden dostává do průseru. Dobře jim tak.
Za blbost se platí. Tohle nemělo podle mého a podle těch kusých info s profesionálním zákrokem pranic společného. Jeden zasahuje a dva ho údajně ani nevidí. No běžte doprdele, hoši! Tuto verzi vymyslel kdo?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 18:17:52 08. 06. 2011
default.png
Opravdu šílený, chlapi jak v tomhle ještě dneska někdo může sloužit? Dit každou službu je člověk jednou nohou v kriminále.
A těch případu stále přibývá...

Vietnamský drogový dealer má větší práva než 3 čeští policisté.

Tohle chce vážně revoluci, to snad už ani není možný aby se tomuhle přihlíželo... Jo a něco Vám řeknu: Zlatý komunisti!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio