Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Prosim o odpoved: smi nosit "civil" treba tricko policie?

A pokud ne, tak co ma za to hrozi? Dekuji mnohokrat za odpoved. Petr
HAIMON :: Datum založení: 19. 06. 2011 :: celkem 39 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TAHAC 18:48:18 18. 04. 2020
default.png
AF13 [2020-04-17 18:21:21]:

Proč by měl být kunda někdo, kdo nosí tričko nebo kšiltovku policie a s ničím jiným policejním to nekombinuje?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 18:21:21 17. 04. 2020
default.png
Jenom kunda běhá venku v hadrech policie, když není policistou.... a kdo má pro podobné exoty pochopení, je kunda dvojnásob!

Těch případů zneužití uniformy i u závažné t.č. není málo v ČR ani v zahraničí... viz Breivig. Takže je trestuhodný, že se uniformy a označení PČR volně prodává na netu a v armyshopech, případně tyto věci prodávají sami policisté.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:30:28 16. 04. 2020
default.png
Dneska jsou ty přestupky v zákonech jednotlivých složek. Koukal jsem na PČR, MP, CSČR a VP. U všech mimo VP se jedná o přestupek u stejnokroje nebo jeho součástí, jsou-li se stejnokrojem zaměnitelné. VP jde o přestupek dokonce bez podmínky zaměnitelnosti.

Jinak na webu MVČR lze ve vyhledávači nalézt stanovisko k zaměnitelnosti stejnokrojů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:12:01 16. 04. 2020
default.png
JARDAEX [2020-04-16 18:44:19]: Trochu zavádějící. Odpovídáš sice na starší dotaz, ale dneska je tebou zmiňovaný zákon 3 roky "mrtev".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 20:33:19 16. 04. 2020
default.png
Tak si to přečtěte pořádně a nebuďte v tom výkladu tak striktní. V paragrafu stojí: "úmyslně na veřejnosti přístupném nosí neoprávněně vojenský nebo služební stejnokroj příslušníků ozbrojených sil nebo ozbrojených sborů, nebo takové součásti stejnokroje, které jsou s úplným stejnokrojem zaměnitelné, ačkoliv není příslušníkem ozbrojených sil nebo ozbrojených sborů."
Hovoří se zde o stejnokroji, což není jenom např. Čepice, nebo tričko, ale jistý komplet. Dále se píše, že takové součástí stejnokroje, které jsou s ÚPLNÝM stejnokrojem zaměnitelné.
Takže ano, pokud budu venku nosit triko policie, k tomu červený kraťasy a já nevím co dalšího, tak se ničeho nedopoustim, neb zaměnit mě takto s policistou může jen idiot.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDAEX 18:44:19 16. 04. 2020
default.png
Přesně tak, dopustil byste se přestupkového jednání dle paragrafu 21, odstavce 2., zákona 200/1990 SB.o přestupcích, konkrétně přestupku proti pořádku ve státní správě, za což vám hrozí bloková pokuta na místě ve výši 3000 Kč a ve správním řízení až 4000 Kč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ASPARUCH 10:44:05 31. 07. 2015
default.png
KARL [2012-12-13 20:15:38]: Tak to asi málo čtete, nebo nevím. Protože nošením této stejnokrojové součástky pokud nejste příslušníkem toho konkrétního sboru, který tato součástka reprezentuje se doupouštíte přestupku podle zák. č. 200/1990 Sb. o přestupcích, konkrétně § 21 písm. i) v přestupcích proti pořádku ve státní správě a vyskytující se na více úsecích státní správy, kdy se můžete dočíst: Přestupku se dopustí ten, kdo "úmyslně na veřejnosti přístupném nosí neoprávněně vojenský nebo služební stejnokroj příslušníků ozbrojených sil nebo ozbrojených sborů, nebo takové součásti stejnokroje, které jsou s úplným stejnokrojem zaměnitelné, ačkoliv není příslušníkem ozbrojených sil nebo ozbrojených sborů."
Dále se můžete dočíst v odst. 2 tohoto výše zmíněného paragrafu, že za tento přestupek hrozí sankce až do 3000,-Kč... trochu drahá sranda že? Chce to lépe číst.;)

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 20:15:38 13. 12. 2012 blokovaný
Karl.jpg
Může nosit tričko kde chce.Jak píše špunt existuje nařízení PP., které zakazuje přísl. policie kombinovat ve službě civil s oděvními součástkami PČR. Jenže cicil není policista, takže se to ÚK netýká :)) Zeťák jezdí na motorce v triku s nápisem Policie a kdo mu co může?? Nikde se nedočtete,že někdo nesmí nosti vojenskou nebo policejní výstroj,byť nekompletní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu CEMAN 03:47:46 06. 10. 2011
default.png
Tričko s nápisem policie a tmavé kalhoty jsou pro laika kompletní stejnokroj. Odznáčky a nášivky občan studovat nebude a z větší vzdálenosti je nemá šanci rozpoznat. Prostě vidí člověka, který má na sobě napsáno policie, tak se logicky domnívá, že se jedná o policistu a mohou nastat situace, kdy ani nebude čas se zabývat tím, jestli je to skutečně policista nebo nějakej blbeček s tričkem s nápisem policie. Prostě nápis policie by měl na sobě nosit policista, nikdo jiný a nevidím důvod, proč by to tak nemohlo být.
Dle paragrafového znění přestupkového zákona, který problematiku upravuje, může každý nosit v podstatě pro laika kompletní uniformu. Ruku na srdce, kdo z nás je po celou dobu služby ustrojen dle ZPPP. Já doufám, že tou záměnou za úplný stejnokroj je v zákoně myšleno pozorování laického oka.
Policejní uniformu tvoří hlavně nápisy policie, nášivky se státním znakem, odznaky se státním znakem a služební odznak policisty s OEČ.


Největší problém jsou samotné oděvy. Např. čerňáky jsou také v modrém provedení(vůbec nechápu proč) a nebýt nápisů policie, tak bych nevěděl, co si mám myslet. Nápisy policie na suchý zip taky nejsou stejné. Podobné je jenom barevné provedení žlutá a černá, kdy odstín žluté se trochu odlišuje. Styl písma a velikost se liší, podle toho, jaká firma je vyrobila. Tak je to u všech hadrů.

Je dost smutný, že o tomto přestupku vůbec diskutujem. Každý rozumný a morálně vyspělý člověk přece chápe, že rozebírání paragrafů do slovíček a detailů je cesta do pekel, která zpochybňuje právní prostředí v této zemi, což potvrzuji i stále narůstající počet právních norem a jejich soustavné rozšiřování nebo pozměňování. Obyčejný člověk bez orientace v právních předpisech a hlavně v jejich souvislostech težko uplatní své právo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OHS 15:25:19 22. 09. 2011
default.png
ziki je dobře, že si se omluvil za tuto otázku a myslím, že více není k tomuto třeba psát...(snad nejsi tak hloupý).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio