Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Rom u policie

Dobrý večer, měl bych takový dotaz ohledně romů u policie. Nerad bych vyburcoval toto téma k nějakým extrémům, jak už to tady někdy bývá :). Chtěl bych pouze vědět jaký máte názor na roma u policie. Zda nějakého máte ve svém týmu. Jak se k němu staví kolegové, vedoucí či okolí. Já sám pracuji u policie 4 rokem. Se svými kolegy vycházím velice dobře, i když přiznávám že začátky nebyli jednoduché. Přeci jenom nějaká ta bariéra tam byla. Děkuji za případné příspěvky a odpovědi.
CARL-PHILIP-2 :: Datum založení: 22. 06. 2011 :: celkem 146 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MYTHOS 13:41:42 23. 06. 2011
mythos.jpg
Ahojte. Proti romům u Policie ČR nemám nic. Je mi úplně jedno, jestli je můj kolega bílej, hnědej, černej, nebo žlutej. Pokud se na něj můžu spolehnout, tak je to prostě kolega a kamarád. Osobní zkušenost ale nemám. Většina našeho národa vidí romy ihned jako ty špatné. Všichni se hází do jednoho pytle (ostatně jako policisté, že?), což je špatně. Já posuzuji každého individuálně. Bohužel u nás v ČR je "haló efekt" velice rozšířenou a nevyléčitelnou nemocí. Pěkný den kolegové.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:05:20 23. 06. 2011
default.png
U nás na okrese slouží též jeden a kolegové co s ním slouží či sloužili si ho jen chválili. Osobně jsem měl problém s jeho povedenou rodinkou, ale beru to tak, že rodinu si člověk nevybírá.

Domnívám se, že pokud se někdo takový dostane do sboru a projde regulérní zkouškou jako každý jiný, rozdíly se nedělají. Pokud je někdo protekční a obecně se to ví, tak je asi o dost hůře přijat, ale jen z pohledu pracovního.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FESOF 12:53:52 23. 06. 2011
default.png
Já to nerozlišuji jestli je policista róm nebo není. Pokuď projde regulérním příjmacím řízením tak s tím nemám problém (v minulosti byly pokusy v Brně na SPŠ nabrat k polici lidi z různých etnik a to tak, že nevadilo když neměli maturitu a mohli si ji dodělat na škole, což u "bílých" už nešlo, tudíž mě to připadalo jako nefér a diskriminace naopak, ač se mě to netýkalo osobně, taky to ztroskotalo - myslím že z 35 lidí uspěli jen dva nebo tři a ti byli stejně pak chyceni při krádeži v obchodu :-)). Jinak osobně znám dva romy u policie a jsou obsolutně v pohodě, bez rozlišení zda je to rom nebo ne, prostě jsou to ty světlé vyjímky - mají normální střední školu a jsou slušní ze slušných rodin. Já osobně nahážu etnika do jednoho pytle. Jinak vedoucí a kolegové se k němu chovají úplně stejně jak ke všem ostatním a to i lidé na ulici (až na některé opilé rádoby frajírky s vyholenýma hlavama v bombrech).
Ale znám i opačný případ, kdy město schválně zaměstnalo roma jako strážníka a to vzhledem k tomu že ve měste je značná populace romů, jenže tento rádoby strážník si myslel že je někdo a dopuštěl se různých tč. Ani jeho etnikum ho nebralo. Ani zbroní průkaz proto nemohl mít, ale práci strážníka beze zbraně vykonával dále. Až teď nedávno skončil. http://www.sedmicka.cz/hodonin-breclav/clanek?id=57187
http://www.sedmicka.cz/hodonin-breclav/clanek?id=251044

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 10:17:30 23. 06. 2011
default.png
U nás máme dva a naprosto v pohodě, U jednoho z nich si přesně ani nejsem jistej jestli je rom. Je snědší, má romský jméno ale to je tak asi vše. U nás patří mezi nadprůměr. (znalosti zákonů, aktivita, zapálenost atd.) Je strašně ochotnej, řadě kluků ve volnu např. stavěl skříň, kuchyňskou linku, opravil auto atd. Prostě když někdo něco potřebuje tak automaticky začne situaci řešit. Je to vyjímečnej člověk a můj velký přítel. S tím druhým vycházím já a kolegové taky velmi dobře.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:08:46 23. 06. 2011
john158.jpg
Zdravím, mám dvě perfektní zkušenosti a jednu trošku smutnou. je to kus od kusu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KUK 09:39:30 23. 06. 2011
default.png
Dobré dopoledne, taky jednoho máme na oddělení a vycházíme v pohodě. Kluk je dobrej, svoji práci nefláká, kolektiv ho taky rychle přijmul. Ale asi je to opravdu velká vyjímka. Nic proti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio