Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Zkuste si postupy a výcvik izraelských kolegů
Dan Oren, bývalý velitel přepadového komanda izraelského námořnictva
Foto: kravmaga.cz

V neděli 11. září uplyne deset let od útoku na mrakodrapy Světového obchodního centra v New Yorku, při nichž zahynuly téměř 3 tisíce lidí. Nedávné události v Norsku, ale stejně tak neklidný sever Čech, nebo funkční výbušný systém v pražském nákupním centru IKEA, to všechno napovídá, že svět a ani ČR není bezpečnější. Spíše naopak.

Autor:
Publikováno: 05. 09. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158 20:15:45 11. 09. 2011
john158.jpg
Tak co hoši, jaký to bylo nějaké postřehy, hodnocení ??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 12:40:14 07. 09. 2011
honzad..jpg
no nevim, jako civil se na vase akce tohoto druhu nedostanu, ale ze sve praxe (coby ucastnik i coby prednasejici) mam pocit, ze hodne zalezi na tom jak jsou ucastnici seminaru aktivni v tom, ziskavat informace od odborniku a lektoru, kteri jim prednaseji...

Kdyz se ucastnici chovaji jako stado ovci, nikdo se na nic nepta, vsichni se tvari ze jim je vse jasne, a nikdo "nechce vycuhovat" tak je to opruz pro obe strany. Prednasejici nema moznost zjistit, co z nabizenych temat je pro ucastniky nejzajimavejsi a tedy co rozvinout. Ucastnici zase maji pocit, ze to bylo "leteme svetem" a dostalo se jim vsechno a nic.. A hlavne zustava tim padem nevyuzite to hlavni: potencial prednasejiciho, infomace, zkusenosti a postupy, ktere muze posluchacum predat..

Osobne se domnivam, ze pro dobry, tedy prinosny, prubeh seminaru jsou posluchaci/frekventanti, kteri se chteji a neboji neco dozvedet a neboji se zeptat, potreba stejne jako slusny predsnasejici.
A kdyz koukam na to strucne CV toho izraelce, tak se zda, ze zkusenosti a zajimavych informaci a postupu o jake se muze podelit ve vasem oboru, bude mit v hlave asi dost. Tak spis zalezi na tom, jak budou ucastnici akce schopni ci ochotni s nim bezprostredne komunikovat a poradne jej "podojit".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:11:39 07. 09. 2011
john158.jpg
to FS2 : Máš pravdu, ten první semík byl takovej jak ho popisuješ, já jsem byl ještě na low-light a něco jsem si i odnesl..
Pokud to bude PR akce, ok, at to pak sem někdo kdo tam byl napíše, ať víme co můžeme příště čekat.. já pevně věřím že témata která tam jsou avizována patří k zajímavým, aktálním.. a chci věřit že účast někoho z nás přinese zajímavý report.. doufám v to.. a pokud ne, tak se bohužel organizace KM s panem Otýpkou a jinými definitivně zapíše do oblasti comerce bez reálného přínosu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 21:49:06 06. 09. 2011
default.png
Byl jsem na obdobném semináři pro ozbrojené složky, i na stejném místě, taktéž pořádáno KM a se zahraničním instruktorem... tehdy to však nebylo zadarmo. Průběh akce byl cca takový:
- hlava na hlavě v tělocvičně
- úvodní samochvála KM na téma "KM je jedinečná, nejlepší a patentovaná"
- rozcvička na zahřátí
- nácviky různých technik - překvapivě vůbec nic jedinečného, spíše běžné techniky z bojových umění a profesní sebeobrany
- závěrečná samochvála KM na téma "KM je jedinečná, nejlepší a patentovaná"
- nabídka na možnost cvičit KM za nemalé peníze, nebo za ještě větší peníze rovnou absolvovat instruktorský kurz :-)

Osobně tuto akci "zadarmo" vidím na PR kombinaci náboru, propagace KM mezi policisty a hlavně propagaci KM v očích civilistů, kteří plní komerční kurzy KM. Takže si hlavně vezměte taktické vesty a kuklu, ať vám to na PR fotkách sluší :-D Možná kdyby pozvánka neměla úvodník na téma terorismu a program nebyl samej SWAT :-D, tak by to udělalo lepší dojem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 13:29:17 06. 09. 2011
default.png
Ahoj Andrasi,
ano, ten Taser-seminář byl velmi pěkný a poučný:-) Škoda jen, že zájemců bylo tolik, že nám ta učebna málem nestačila :-))
Zdraví,
Dušan

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:08:12 06. 09. 2011
Andras.jpg
Já se také bohužel nebudu moci zúčastnit. Škoda. Byl jsem na semináři ohledně Taseru, který také formoval tento server, a seminář byl naprosto jedinečný zážitek. Kdo zkusil ví:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GREEN_HORN 12:41:37 06. 09. 2011
green_Horn.jpg
HONZAD [2011-09-06 12:39:13]:
Bohužel volno už nedostanu :-) ...v pátek mám krasnou denní, v sobotu mě čeká Nový Bor, Varnsdorf, Rumburk a na závěr noční šichta.
Takže mi zbýva jen doufat, že by se v budoucnu mohlo něco podobného opakovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 12:39:13 06. 09. 2011
honzad..jpg
green_horn: nebud smutny :-) a hlavne se dopredu ozvi organizatorum, aby ses s nima domluvil. Pokud bys to volno dostal, tak by ti treba mohli zkusit flek podrzet...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GREEN_HORN 11:10:34 06. 09. 2011
green_Horn.jpg
Tak jsem sem nakoukl a doufal, že tu budou nějaké zajímavé příspěvky k věci, případně nějaké info o podobném, v budoucnu se konajícím kurzu. ...bohužel... :-(.
Koukám, že jak odešel nebo spíše byl odejit Denver, tak se tu začíná hádat a pošťuchovat každý s každým...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 10:45:53 06. 09. 2011
default.png
Vážní čtenáři,
jelikož část debaty je zcela a úplně mimo téma úvodního textu, je ji přidělen statut off-topic.
Dovolím si požádat přispěvatele, aby zvažovali zda-li jejich příspěvky patří do debaty pod konkrétní články a pokud hodlají diskutovat na zcela jiná témata, je jim pro tyto účely k dispozici jiná část našeho serveru.

S přáním pěkného dne,
Dušan Stuchlík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio