Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Přepadení obce Tisá
Štábní strážmistr Zelinger přišel při dobývání Tisé o obě nohy
Foto: Archiv Jana Vondráčka

V roce 1933 v sousedním Německu převzal moc Adolf Hitler a nad Evropou se pomalu začala stahovat mračna války. Prvním státem, který měl být pohlcen nacistickou mašinerií, bylo Československo. Již dost napjatá situace se vyhrotila na podzim 1938, když po Hitlerově proslovu v Norimberku 12. září 1938 vypuklo v československém pohraničí ozbrojené povstání německého obyvatelstva proti pražské vládě. Na odpor se jim tehdy postavila pouze hrstka četníků, policistů, finančních strážníků a vojenských záloh, sdružených do Stráže obrany státu.

Autor: Pim Burger
Publikováno: 21. 09. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 07:57:49 22. 09. 2011
Pim Burger.jpg
HAMMER [2011-09-22 06:11:54]: Sorry Hammere, ale já mám rád četnictvo a po četnictvu už pro mě nebylo nic a tak tě tu v příštích letech čeká z mé klávesnice právě pouze ono období, kdy nás zaslepený německý živel s Henleinem v čele zatáhl do nejničivější války, kterou lidstvo pamatuje.

Jinak se asi tentokrát nenechám zatáhnout do diskuze o Benešovi. Už jsme tím zabrali dost kyberprostoru...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:11:54 22. 09. 2011
default.png
Pime, aby tě husa kopla. Mně tohle téma ponížení národa a jeho vhození do chřtánu vymatlaným náckům slabošským Benešem dělá strašně zle.
Nemáš články kterak hrdinná SNB pomáhala KSČ krást nebo i loupit soukromý majetek po roce 1948, vraždit lidi jiného přesvědčení a zavírat další za jejich názory, vtipy nebo písničky?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio