Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

HZS odmítlo otevřít hlídce byt, kde se mohl skrývat potenciální pachatel

Zdar hoši, sloužím na OHS v Libereckém kraji, dnes jsem měl prověrku v bytě, nakonec z toho vyplynula pouhá paranoia poškozeného, ale to jsem v tu chvíli kterou vám popíši nevěděl. Jednalo se o prověrku, kdy měl v bytě poškozeného dle majitele bytu být útočník, kdy má být v bytě neoprávněně a údajně měl napadnout jeho syna, kterého našel o kus dál údajně se zraněními. Majitel bytu se pokoušel byt otevřít, ale klíče byly v zámku zevnitř,dále uvedl, že neví, zdali syna někdo napadl, neboť je v šoku a k věci se nemůže vyjádřit. Z těchto důvodů jsem si vyždal přes OD příjezd HZS, aby dveře bez poškození otevřelo. Po chvilce mi dává můj OD, že OD HZS toto zamítl, že na místo HZS nevyšle, neboť zde je nebezpečí v podobě potencionálního pachatele a vystavil by hasiče tedy nebezpečí. Nakonec byt otevřel zámečník na náklady majitele, a zjistilo se, že jejich syn zřejmě dostal záchvat a nikdo ho nenapadl. Toto je moje první negativní zkušenost s HZS, vim že kluci za to nemůžou, že to pouze po** jejich operační, zajímalo by mě na jakém základě vyhotovil to, že bude HZS v nebezpečí, proboha, vždyť by nám jen rozáhli futra a vnitřek bychom si vyčistili my, jak jsme to udělali za pomocí zámečníka. Tohle mě opravdu naštvalo, ...příště až bude někde unikat čpavek kupříkladu, tak řeknu také, že tam nejedu, že tam je potenciální nebezpečí. ....takhle to má fungovat?
ASSASSRJINATION :: Datum založení: 06. 12. 2011 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158 13:44:16 20. 02. 2012
john158.jpg
Otázkou zůstává jakým způsobem ( technickým) zachytit souhlas majitele resp. uživatele bytu ??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CISLAK 11:42:13 20. 02. 2012
cislak.jpg

nac cekat... pokud hrozilo nebezpeci a potencionalni pachatel se mel nachazet v byte, byli jste opravneni nasilim vstoupit do obydli dle zakona o PCR. ikdyz by se pak zjistilo, ze oznamovatel mel halucinace, bylo by to schvaleno jako opravnene.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:00:19 09. 02. 2012
default.png
server "policista.cz" nad zákon nebo jen ignorance slušnosti?

Pane "redaktore" serveru policista.cz Dušane Stuchlíku! Veřejně Vás vyzývám, aby jste jako zástupce tohoto serveru začal dodržovat zákon a laskavě hnul svojí prdelí a začal konat. Vyzýval jsem Vás již 3x během posledního čtvrt roku, aby jste z tohoto serveru odstranil mé osobní údaje a odstranil můj účet, neboť jako fyzická osoba si již nepřeji zde tyto údaje zobrazovat a zveřejňovat!!!! Na e-mailovou korespondenci reagujete laxně a planými sliby. Takže Vás tentokráte veřejně vyzývám a je to Vaše, jen Vaše ostuda, že porušujete zákon. Je Vaší ostudou, že server pro policisty a o policistech si dovolí takové "kálení na hlavu" uživatelům a lidem..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:31:02 08. 02. 2012
martoo.jpg
Hele, máš na místě majitele, on se bojí o syna a udělá všechno pro to, aby jsi ho zachránil. Nevidím jediný důvod, proč by ti nedovolil jeho dveře vykopnout.

Jak psali ostatní, můžeš být rád, že to bylo plané. Vem si, ty máš uvedené nahlášeno, ty čekáš na zámečníka, on ti byt otevře a tam majitelův syn mrtvý. Rozhodně bys měl co vysvětlovat a to nejen majitelovi bytu.

Nám se jednou v pokoji zabarikádoval smeták, kterej předtím ohrožoval své rodiče nožem a vyhrožoval jim smrtí. Pouze jsem rodičům oznámil, že rozbiju dveře a šlo se na věc:o) Nakonec nám s kolegou děkovali

Taky mám s HZS super zkušenosti, stejně jako se RZS. Jsou to jedni z nás a stejně jak oni by nevyměnili svojí práci za naší, málokdo by vyměnil naši práci za jejich. Nesmírně si jejich práce vážím a, ač jsem neznaboh, vždycky děkuju bohu, že jsou na místě s námi.

Líbí se mi, jak kdejaký plukovník se vždycky někde vyprsí s tím, jak nám krásně funguje IZS. Kdyby ale věděl, že se nejedná o nějaké jeho koordinování, které zpravidla přichází jak křížek po funusu, ale o spolupráci mezi lidmi, kteří společně doslova bojují, koukal by s otevřenou hubou.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 22:23:01 07. 02. 2012
default.png
Z toho co si napsal, to měl pan majitel celý popletený. Měli jste si zjednat přístup ihned, pokud to bylo ve vašich silách. Zámečník jezdí v Praze tak do hodiny. Nechápu proč základní zamečnické dovednosti nejsou školeny. Jedná se o docela časté situace. Měli jste to vyrazit, jestli to nebyly nějaký kvalitní dveře. Dost pochybuju, že hasiči dokážou otevřít všechny dveře bez poškození. I kdyby se žádné nebezpečí nepotvrdilo, museli jste vycházek z tvrzení oznamovatele a neměli jste čas nic prověřovat. Doufám, že jste pana majitele předali společně se synem do péče lékařů. Hlavně, že se nikomu nic nestalo. Do úz bych tebou uvedené okolnosti moc nerozepisoval, aby v tom nějakej mudrc ještě něco nespatřil. Záchranku a hasiče mobilem. Je to rychlejší a máš jistotu. OD dát info.
Kdyby tam byl skutečně pachatel a byl třeba nedejbože ozbrojený, tak to je už práce pro zásahovku. Když se nic nestalo, tak máte alespoň zkušenost. Důvodné podezření mnohdy vychází z výpovědi oznamovatele. Nikdy to není na jisto. Zápach plynu, uleželé mrtvoly nebo tekoucí voda jsou učebnicové příklady. Vždycky to tak není a tobě nezbývá nic jiného, než se v takovém případě rychle rozhodnout. Když se na to vykašleš a něco vážného se stane, můžeš mít pěknej malér, kterým se minimálně OVK zabývat určitě bude a ještě tě budou propírat v mediích. Nebát se OVK. Od stolu za měsíc vždycky najdou lepší řešení než ty za pár minut nebo sekund na místě. Né operační,ty seš na místě a ty rozhoduješ. OD se rozhoduje na základě informací od tebe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EM488 22:36:09 06. 02. 2012
default.png
Jak to tak čtu, i já se přikláním k tomu, že jste v tomto případě měli jednat v krajní nouzi, prostě tam vlítnout, tzn. vyprdnout se na HZS nebo zámečníky (pokud samozřejmě ty dveře nebyly nějaké pancéřové, že by si na nich vylámala chrup i zásahovka) a kopat, vyrážet. Papír (dobře napsaný) snese všechno. K otvírání bytů se (coby 158ma) dostávám poměrně často a nikdy jsem to nemusel dodatečně zdůvodňovat nějakému OVK nebo (nedejbože) IMV/IP/GIBS. Naopak, 99% občanů ještě poděkuje za dobrou práci. Váš případ samozřejmě neznám do detailu a možná jste ho vyřešili dobře, ale možná jste taky měli obrovskou kliku, že se nic nestalo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FESOF 13:53:15 06. 02. 2012
default.png
No tak nevím jak u Vás, ale v tomto případě čekat na hasiče je blbost. Pokud by mě majital bytu řekl, že v bytě je útočník, který tam má napadat jeho syna, tak na nic nečekám a dveře hned vykopnu. Co kdyby to byla opravdu pravda a než by přijeli hasiči, tak by ten útočník syna zabil? To by byla pak Vaše chyba, že jste nereagovali ihned. A jelikož je to majitel bytu a mám jeho svolení, tak není co řešit a vykopávám, navíc ještě je to na jeho žádost. Takže spíš to vidím na Vaše pochybení a blbost, volat hasiče a čekat v tomto případě na ně. Co tak nebezpečí z prodlení?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 10:35:26 06. 02. 2012
default.png
Životní situace(a jejich řešení), se kterými se jako policista setkávám, mě naučily nehodnotit systémem 1=dobře 0=špatně. Takže už počítám s mnhohým, neboť nikdy nevím, co se může z ne/obyčejného oznámení vyvinout. Ber to tak, že si to dobře zvládl(dobrých řešení může být několik) a získal si další nepřenositelnou zkušenost. Jinak jsem měl asi štěstí na kolegy, protože s hasiči, záchrankou, vězeňskou, městskou i celní správou mám jen velmi dobrou zkušenost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 09:09:32 06. 02. 2012
john158.jpg
Zdravím, bohužel musím se přiklonit k rozhodnutí operačního nevyslat zámečníka k bytu, kde je již přítomen majitel a kde je pouhé podezření že se uvnitř schovává pachatel TČ.

Věc je to taková, že musíš mít důvodné podezření že uvnitř je pašmen a to buď z výpovědi poškozeného..nebo svědka..
klíče v zámku zevnitř si tam mohl nechat i poškozený..
V této fázi bych provedl taktické naslouchání přes dveře zda neuslyším pohyb osoby uvnitř také můžu zaslechnout volání o pomoc nebo zvuk podobný pádu těla na zem..:) je cítit plyn nebo tak něco..
Otázka je zda se jedná o situaci s prodlením či nikoli a co je ohroženo.. pokud byl zraněný poškozený nalezen mimo svůj byt, evidentně není prodlení s vstupem do bytu na místě..
Bohužel..
Nejednodušší způsob je otevřít byt na náklady majitele bytu a způsobenou škodu pak vymáhat po pachateli..připojenim nároku výše škody k rozsudku. Soukromý zámečník je nejlepší volba v této situaci..
Pokud majitel bude chtít dveře vyrazit, tak ok, je to se souhlasem majitele, kopu.. měl jsem případ kdy těhotná manželka nebrala telefon, evidentně byla v bytě, bouchání na dveře a zvonění nic, tak jsme tam takhle tančili asi 10 minut a pak vykopávačka dveří, šli až na třetí pokus s rozběhem, a pak jsem našli paní jak spokojeně spí..:) jen toho malýho jezevčíka asi dlouho nemohli dostat z pod postele jak byl vystrašenej..:)


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RO 18:58:25 04. 02. 2012
default.png
Jak píší kolegové. Ve chvíli, kdy tam je důvodná obava z ohrožení života či zdraví, tak okamžitě dveře vyrazit. Nemá smysl na nic čekat a je to naprosto legální postup...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio