Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

HZS odmítlo otevřít hlídce byt, kde se mohl skrývat potenciální pachatel

Zdar hoši, sloužím na OHS v Libereckém kraji, dnes jsem měl prověrku v bytě, nakonec z toho vyplynula pouhá paranoia poškozeného, ale to jsem v tu chvíli kterou vám popíši nevěděl. Jednalo se o prověrku, kdy měl v bytě poškozeného dle majitele bytu být útočník, kdy má být v bytě neoprávněně a údajně měl napadnout jeho syna, kterého našel o kus dál údajně se zraněními. Majitel bytu se pokoušel byt otevřít, ale klíče byly v zámku zevnitř,dále uvedl, že neví, zdali syna někdo napadl, neboť je v šoku a k věci se nemůže vyjádřit. Z těchto důvodů jsem si vyždal přes OD příjezd HZS, aby dveře bez poškození otevřelo. Po chvilce mi dává můj OD, že OD HZS toto zamítl, že na místo HZS nevyšle, neboť zde je nebezpečí v podobě potencionálního pachatele a vystavil by hasiče tedy nebezpečí. Nakonec byt otevřel zámečník na náklady majitele, a zjistilo se, že jejich syn zřejmě dostal záchvat a nikdo ho nenapadl. Toto je moje první negativní zkušenost s HZS, vim že kluci za to nemůžou, že to pouze po** jejich operační, zajímalo by mě na jakém základě vyhotovil to, že bude HZS v nebezpečí, proboha, vždyť by nám jen rozáhli futra a vnitřek bychom si vyčistili my, jak jsme to udělali za pomocí zámečníka. Tohle mě opravdu naštvalo, ...příště až bude někde unikat čpavek kupříkladu, tak řeknu také, že tam nejedu, že tam je potenciální nebezpečí. ....takhle to má fungovat?
ASSASSRJINATION :: Datum založení: 06. 12. 2011 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FS2 22:17:35 03. 02. 2012
default.png
Na jednu stranu mi připadá na hlavu představa některých hasičů, že pomoc policii je něco, co se protiví jejich poslání.

Na druhou stranu mi připadá úplně na hlavu, jak si všechny složky přehazují rozhodnutí a provedení násilného vstupu do bytu v situacích, kdy hrozí nebezpečí z prodlení.

A pokud jde čistě o situaci, kdy jde o zadržení pachatele, tak si myslím, že by si s překonáním překážky, měla poradit sama policie v rámci svých sil a prostředků, bez volání HZS, nebo bez toho, aby občan platil soukromníka za otevření dveří.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CREAZYCOP 22:03:53 03. 02. 2012
CreazyCop.jpg
Nezlob se na mě, ale operační má větší koule když řekne NE a nevystaví kluky nebezpečí. Když by Vaše hlášení znělo, že je v bytě osoba v ohrožení života následkem záchvatu, nebo něčeho podobného pak by asi okamžitě reagovali, ale na pachatele v bytě?? Když by pachatel smahnul jednu přes dveře a dosral to hasič.. ty budeš živit jeho rodinu? Na to nemá tabulku, k tomu nnení určen. Tebe taky nikdo nebude strkat na žebřík do třetího patra. Dál. Když měl být (předpokládám nebezpečný pachatel v bytě a odmítal opustit svůj úkryt, nebo dokonce ten možná zraněný v bytě tak proč jsi nekonal ty? Na místě a bez odkladu? Vykopnout dveře na vlastní odpovědnost to ne? Tak se nediv tomu opračnímu od hasičů. Měl pravdu. Majitel na místě? Odemikat bez poškození oproti informaci, že v bytě je zraněný? Odstrčím a kopu. Pán oznamovatel určitě pochopí, že život syna má přednost před cenou dveří a sám tě o vyražení rád požádá, protože on je tělesně méně zdatný. Můj názor. Pár dveří už jsem vykopnul.
Nebo to nyla jenom prověrka? Pak stejně není HZS zámečník a s možností pachatele uvnitř měl zase pravdu operační HZS

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio