Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak stát platí policisty od roku 2006 (REDAKCE)

Jak stát platí policisty od roku 2006
2006-2012 BS
Foto: Michal Ohera

Od roku 2006, kdy vstoupil v účinnost novelizovaný zákon č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, uplynula již řada let. Zákon měl zajistit stabilitu platů příslušníků bezpečnostních složek i jejich návaznost na vývoj ekonomiky země. Původní idea však vzala za své a platy příslušníků bezpečnostních sborů jsou určovány nařízením vlády. Jak se tedy platy policistů vyvíjejí od roku 2006 a jak vypadá jejich vývoj v porovnání s dalšími profesemi, placenými ze státního rozpočtu na základě stejného principu, tedy nařízením vlády?

Autor: Michal Ohera
Publikováno: 02. 02. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 15:27:10 07. 02. 2012
Andras.jpg
http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/kdo-doplaci-na-permanentni-reformu-polici...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 13:10:23 06. 02. 2012
Karel.150.jpg
HAMMER [2012-02-05 18:09:13]: Jo nemám rád zbytečné očerňování a navážení se, a zároveň nejsem pomstychtivý člověk, mám rád věci vyjasněné, a nemám rád když člověk píše o tom co si údajně myslí druhý, aniž by měl potřebnou logickou asociaci a aniž by se na to co si myslí sám zeptal. Tvou omluvu příjmám. Myslím, že nemá cenu vzpomínat minulost, ale už pro jednou myslet na budoucnost a nad tím, jak začít tvořit nějaké pozitivní hodnoty pro celou společnost. Tím, že mi někdo přidá na mzdě neznamená, že udělá něco dobrého pro společnost, tím, že mi na ni někdo ubral tak v mnohém mohl ale nemusel dost věcí zhoršit, ale jak jsem řekl jsou tu i mnohem závažnější problémy, ale minulost mě již nezajímá, zajímají mě nějaké byť jen minimální pozitivní hodnoty pro budoucnost bez nastolování jakékoli formy totality (včetně EU). Proto se nemůžu dále vyjadřovat k tomuto tématu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:09:13 05. 02. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-02-05 11:32:46]: Jo, Karle, já nemám chuť se s tebou bavit co jsi napsal nebo nenapsal a jak jsi to myslel. Prostě psané slovo na takovém fóru může být pochopeno raz dva špatně, dojde k nedorozumění, takže ještě jednou, pokud jsi to tak nemyslel jak já to blbě pochopil, promiň!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:07:47 05. 02. 2012
default.png
CREAZYCOP [2012-02-04 14:59:26]: Plný souhlas, já tohle všecko co píšeš, zažil taky. Když nám na poradách řekli, že se budou stahovat Škorpiony a místo nich fasovat brokárny Benelli, řekl jsem na celé kolo, že do roka a do dne s těma našima škorpionama bude ve světě nějaký průser. Za devět měsíců na to taky byl. Jak píšeš.
Jenom mě ta naivita přešla poněkud silně rychleji. Od roku 1997 každý rok jiné úsporné opatření, pořád se šroub utahoval, byla léta, kdy nám čtyři roky po sobě nezvedli plat ani o korunu. Všichni jsme si s kolegy říkali: jak sáhnou na platy, jdeme. Proto se velice divím, když slyším starého psa říkat takové věci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:04:19 05. 02. 2012
default.png
JARDA [2012-02-04 11:14:41]: Mě na hlavu nasrali až v roce 2007, když mi sebrali pět táců měsíčně. Pak jsem zvednul kotvy. Do té doby jsem si od nikoho srát na hlavu nikdy nenechal. Já se totiž na poradách a podobně nebál mluvit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:02:37 05. 02. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-02-05 11:32:46]: Pakliže jsem něco špatně pochopil, velmi se ti tímto omlouvám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 11:32:46 05. 02. 2012
Karel.150.jpg
HAMMER [2012-02-04 07:41:50]: Ahoj, není to článek Lukáše, a skutečně jsi ho špatně pochopil, doporučuji si ho alespoň jednou přečíst.

HAMMER [2012-02-04 07:58:40]: K tomuhle příspěvku snad jen tolik, že jsem nepsal, že sleduji nabídku práce pouze na pracáku či na internetu, ikdyž je to největší zdroj, je legrační jak jsi domýšlivý a každýmu se zde snažíš napálit to své co si myslíš, že si ten druhý většinou špatně myslí, ač ti to ani nesdělil..:)) A jinak musíš být asi velmi znalý nabídky na úřadě práce a kvalitně sleduješ i nabídky práce na internetu když máš takto vyhraněný názor...:-)))) Takže na ÚP a internetu jsou desetitisíce volných míst a všechny stojí za prd?:))) Promiň, ale musím se ti smát, přestože ano jsou mnohé pozice dohazovány po známosti a na kvalitu uchazeče se často ani nehledí, tak se rovněž konají i výběrová řízení nebo minimálně osobní pohovory a to u jakékoli nabídky na ÚP či na internetu..;)) Ale co mi chceš vysvětlovat, když jsi ani nečetl článek, ke kterému tu zase plodíš ty své moudra. Víš zajdi si radši na pivko, ty máš ve všem jasno, všichni kolem jsou looseři, ty děláš to nejlepší a nejen pro sebe a ještě máš takový dar číst myšlenky a navážet se do lidí, tebe je škoda, ty by jsi měl být politik..:)

Hammer nejen, že mě tu četl číst o fyzické práci :)))) o které jsem tu nikdy nepsal. Další jeho smyšlenka!:D Ale on o mě dokonce ví, že když o fyzické práci mluvím, tak nevím o čem mluvím. Ty brďo Hammere ty jsi takový šaman nebo jsi si jen přihnul?:D Já bydlím na vesnici, máme velké pole a sad, mnoho domácího zvířectva, kamarádi staví domy a kolem domu je taky furt práce. Promiň ŠAMANE, že opětovně poukazuji na tvou faleš!:D TY jsi musel být vážně dobrý polda, ikdyž možná jo, ale už jsi o své nadpřirozené schopnosti asi přišel..:D Takoví lidé, plní domýšlivosti a předsudků nejsou nikomu potřeba jen tak sami sobě (v tom případě nemusí poučovat:), promiň snad ti to otevře oči! Hodně štěstí Hammere!:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CREAZYCOP 14:59:26 04. 02. 2012
CreazyCop.jpg
HAMMER [2012-02-04 07:30:03]:
Co? Z čeho jsem to usuzoval? Z toho, že to tak bylo. Policie byla od první tepubliky tzv.pod penzí a za práci pro stát jsi měl nárok na spravedivou (i když nepřeceněnou odměnu) Víc než prachy mě těšilo pomáhat. Policajt = poslání. Proto jsem šel k policii. Naivně jsem věřil, že bezpečnost lidí leží na srdci i papalášům a tato služba bude i řádně oceněna. Chyba. Jenže mezi tím jsem si vzal tu hypotéku. Teď už nemám na základní provoz domácnosti a sahám do úspor, které jsem si dokázal udělat. Podle zákona se měla mzda držet na takové úrovni viz článek, ale oni zákon změnili. Ti co rozkradli majetek státu, co šmělí s policeníma budovama, sebrali nám škorpíky které pak prodali arabům a na zákrok nás poslali s 75ČZ proti ruské mafii s AK čkama. Zloději s tunelama na nefunkční pouzdra, předražený pneumatiky na služební auta za cenu dunlopek, který ti podjedouv první zatáčce, díly za 5ti násobek, kancelářské vybavení podle ceny ze zlata, padáky pro vojáky na kterých se kluci rozmlátili a VŠEM TO KURVA prošlo. Ten kdo na to poukázal a nedej bůh měl nápad to rozdělat, byl odejit. Demotivace, nasranost. Poctivej polda si najde přivídělek u filmu, nebo začne taxikařit a první po něm skočí Íčko, snadná čára. Nebere úplatky ale maká.. za nepodnikání stejně nemáme tak co to komu vadí? To je pro ně snesitelnější ten co bere do kapsy každou šichtu a toho co na tohle žaludek nemá a maká raději stíhají. Policie nemá fungovat. nebude, už to je neudržitelný stav. jenže se ani semknmout nedokážeme. Na to jsme posraní a bojíme se o těch pár kaček z almužny co zůstala.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 11:14:41 04. 02. 2012
default.png
HAMMER [2012-02-04 07:41:50]: "Čekat jen na to, co mi dá jako poldovi tato společnost plná zlodějů na výplatu, je čekáním naprostého loosera naprosto zbaveného jakékoliv hrdosti, až mu společnost na tu hlavu opravdu ale totálně nakadí. "

A co je podle tebe člověk, který si takto nechal srát na hlavu cca 20 let svého života? Že by král looserů, kterému se život v žumpě z nějakého záhadného důvodu líbil?

"Tady každý šidí všecko a všecky"

Určitě je alespoň jeden člověk, který minimálně službu u policie nešidil. Neznáš někoho takového?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:58:40 04. 02. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-02-02 14:25:46]: Ty Karle, co že to sleduješ? Pracovní trh? A ty si jako myslíš, že tady tímhle způsobem někdo jako bude někde vystavovat jak a kolik a za co komu platí, nebo že slušná místa se nabízejí na pracáku? Karle, ty jsi se musel hodně silně posrat po melounech. Tady každý šidí všecko a všecky, když chceš slušného fleka, musíš zajít osobně, hochu. Předvést co umíš, zapůsobit, pak zjistíš, že devadesát procent prací, co se slušně platí se na pracáku ani dalších nabídkách po netu nikdy neobjeví. Češi jsou národ kamarádíčků, já tobě, ty mě. Zajdi na pivko s kámoši, potkáš dalšího, něco mu uděláš, zařídíš, seženeš, on se podívá po něčem tobě. Takhle to tu funguje, ne nabídka práce na netu.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio